Trending Now

Παπαγάλος κλέβει κάμερα GoPro και καταγράφει την πτήση του

Το απίστευτο βίντεο

p185215_b_v8_ab.jpg
Χαρά Βαμβακούλα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο παπαγάλος στη Νέα Ζηλανδία ετοιμάζεται να αρπάξει την GoPro
Ο παπαγάλος στη Νέα Ζηλανδία ετοιμάζεται να αρπάξει την GoPro © Alex Verheul/YouTube

Παπαγάλος κλέβει GoPro στη Νέα Ζηλανδία και γίνεται viral. Η action κάμερα κατέγραψε την πτήση του. Δείτε το βίντεο.

Viral έγινε παπαγάλος που πήρε GoPro και κατέγραψε την πτήση του. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στη Νέα Ζηλανδία. Ο συγκεκριμένος παπαγάλος ανήκει στο είδος Κέα και συναντάται στη νότια νήσο της Νέας Ζηλανδίας.

Ευρύτερα γνωστός ως «παπαγάλος - κλέφτης», έχει αφαιρέσει κατά διαστήματα διάφορα αντικείμενα από ανυποψίαστους τουρίστες.

Αυτήν τη φορά η GoPro έκανε φτερά, αφού το πτηνό την άρπαξε και πέταξε μακριά. Η action κάμερα ήταν ανοιχτή, προκειμένου να καταγράψει το σμήνος παπαγάλων που είχε εμφανίστει νωρίτερα. Όπως φαίνεται και στο βίντεο που συνεχίζει να κάνει τον γύρο του διαδικτύου, η GoPro δέχτηκε και τη μανιασμένη επίθεση του παπαγάλου, ο οποίος προσπάθησε να τη φάει.

«Απλώς ακολουθήσαμε τον ήχο προς τα κάτω και τους είδαμε να κρέμονται από ένα δέντρο. Προφανώς μας άκουσαν να πλησιάζουμε και άφησαν την GoPro. Ο γιος μου αποφάσισε να πάει να κοιτάξει στα βράχια που έμοιαζαν με βολικό σημείο για την προσγείωση του πουλιού, και εκεί βρήκε την κάμερα να γράφει ακόμα» ανέφερε ο Άλεξ Βερχούλ, που είδε τον παπαγάλο να φεύγει, πετώντας με την action κάμερα στο ράμφος του.

Kea Flies away with GoPro

Παπαγάλος Κέα - Ποιο είναι το πτηνό που έκλεψε την GoPro

Το Κέα είναι ένα είδος μεγάλου παπαγάλου που ανήκει στην οικογένεια Nestoridae που απαντά στις δασικές και ορεινές περιοχές του νότιου νησιού της Νέας Ζηλανδίας. Στα βασικά χαρακτηριστικά του περιλαμβάνονται τα ακόλουθα:

  • Έχει μέγεθος περίπου 48 εκατοστά,
  • έχει φτέρωμα χρώματος κυρίως λαδί με λαμπερό πορτοκαλί κάτω από τα φτερά του και
  • έχει ένα μεγάλο, στενό, καμπύλο, γκρίζο-καφέ άνω ράμφος.

Το Κέα είναι ο μοναδικός αλπικός παπαγάλος στον κόσμο. Η παμφάγα διατροφή του περιλαμβάνει κοτσάνια αλλά αποτελείται κυρίως από ρίζες, φύλλα, μούρα, νέκταρ και έντομα. Στο παρελθόν το Κέα κυνηγήθηκε από τους κτηνοτρόφους μετά τις αναφορές για επιθέσεις σε... πρόβατα. Από το 1986 προστατεύεται στη Νέα Ζηλανδία.

Ο παπαγάλος Κέα στη Νέα Ζηλανδία έχει αρπάξει την κάμερα GoPro και έχει ξεκινήσει την πτήση του
Ο παπαγάλος Κέα στη Νέα Ζηλανδία έχει αρπάξει την κάμερα GoPro και έχει ξεκινήσει την πτήση του © YouTube/Alex Verheul

Ο παπαγάλος Κέα «ανακαλύφθηκε» από τον ορνιθολογο Τζον Γκουλντ, ο οποίος περιέγραψε το συγκεκριμένο πτηνό το 1856. Η επιστημονική ονομασία του πτηνού σημαίνει στα Λατινικά «αξιοσημείωτος». Το όνομα Κέα από την άλλη προέρχεται από την γλώσσα των Μαορί.

Το Κέα φωλιάζει σε ρωγμές ανάμεσα στις ρίζες των δέντρων. Ο συγκεκριμένος παπαγάλος είναι γνωστός για τη νοημοσύνη και την περιέργειά του -στοιχεία ζωτικής σημασίας για την επιβίωσή του σε ένα σκληρό ορεινό περιβάλλον.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ