Trending Now

Wordle: Το διαδικτυακό παιχνίδι με το οποίο φάγαμε κόλλημα

Η φάση είναι «Βρες τη λέξη» και δείξε στο twitter πόσο έξυπνος είσαι

45700-102528.JPG
Λίνα Μανδράκου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Wordle: Ένα παιχνίδι που σου ζητά να βρεις τη λέξη της ημέρας. Πώς παίζεται και γιατί σαρώνει το Twitter.
© Surendran MP / Unsplash

Wordle: Ένα ιντερνετικό παιχνίδι που σου ζητά να βρεις τη λέξη της ημέρας. Πώς παίζεται και γιατί σαρώνει το Twitter.

Όσοι έχουμε φάει τα νιάτα μας στο scrubble και τις «κρεμάλες» ή τις καραντίνες μας στον Τροχό της Τύχης και το Word Surf του κινητού, ξέρουμε τον ενθουσιασμό που προκύπτει όταν βρίσκεις τη λέξη του παζλ. Ανάλογη έξαψη υπόσχεται το διαδικτυακό παιχνίδι Wordle που έχει κατακτήσει τους χρήστες του twitter. 

Αν βάλετε στο search της πλατφόρμας τη λέξη Wordle, θα έρθετε αντιμέτωποι με ένα περίεργο γράφημα που αποτελείται από κουτάκια: κίτρινα κουτάκια, πράσινα κουτάκια και γκρι κουτάκια. Δεν είναι τόσο δύσκολη σπαζοκεφαλιά όσο αρχικά φαίνεται.

Το Wordle είναι ένα καθημερινό παιχνίδι λέξεων, απλό, διασκεδαστικό και εθιστικό. Ο γρίφος ανεβαίνει εδώ και μένει για 24 ώρες, κοινώς έχετε 24 ώρες και έξι προσπάθειες για να βρείτε τη λέξη που επέλεξε ο Josh Wardle, δημιουργός της ιστοσελίδας, για να σας παιδέψει. Σε περίπτωση που βρείτε ή δεν βρείτε τη λέξη, θα πρέπει να αλλάξει η μέρα για να ξαναδοκιμάσετε την τύχη σας. Η εκάστοτε λέξη-πρόκληση είναι κοινή για όλους, που σημαίνει ότι μιλάμε για ένα παγκόσμιο γήπεδο, μια συμπαντική αρένα. 

Πώς παίζεται; Στην πρώτη προσπάθεια βάζεις στην τύχη μια λέξη που αποτελείται από πέντε γράμματα και πατάς enter. Τα κουτάκια που χρωματίζονται γκρι σημαίνει ότι δεν υπάρχουν στη λύση. Τα κουτάκια με κίτρινο χρώμα σου δείχνουν ότι τα γράμματα υπάρχουν αλλά δεν βρίσκονται στη σωστή θέση. Τέλος, τα κουτάκια με πράσινο σου δείχνουν ότι τα γράμματα που επέλεξες βρίσκονται εκεί που πρέπει. Με βάση αυτά τα δεδομένα, προχωράς ακάθεκτος.

Wordle: Ένα παιχνίδι που σου ζητά να βρεις τη λέξη της ημέρας. Πώς παίζεται και γιατί σαρώνει το Twitter.

Βασική επιδίωξη είναι αφενός να βρεις τη λέξη και αφετέρου να τη βρεις με όσο το δυνατόν λιγότερες απόπειρες, ώστε να κερδίσεις το χειροκρότημα του κοινού για την εξυπνάδα σου. Το σάιτ σου δίνει τη δυνατότητα να μοιράσεις στα σόσιαλ το αποτέλεσμα, χωρίς να αποκαλύπτει όμως τη λύση. Βέβαια, διάφοροι ασυγκράτητοι σποϊλεράδες την αποκαλύπτουν με screenshots, οπότε αν είστε καθαροί παίκτες μην ψάξετε το twitter πριν κάνετε την τίμια προσπάθειά σας. 

Το Wordle θα γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σας. Ο δημιουργός του το φαντάζεται σαν ένα «κρουασάν», σαν «ένα υπέροχο σνακ», το οποίο χάνει τη μοναδικότητά του αν το μπουχτίσεις. Εξ ου και ανεβάζει μόνο ένα παζλ την ημέρα. Α, για τους χαραμτζήδες να σημειώσουμε πως η επιστράτευση του google δεν πολυβοηθά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ