TV & Media

Γιώργος Μαργαρίτης: Ο τζόγος, το αλκοόλ και η ιστορία πίσω από το «Κελί 33»

Το τραγούδι ήταν να το ερμηνεύσει άλλος τραγουδιστής

p185215_b_v8_ab.jpg
Χαρά Βαμβακούλα
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Γιώργος Μαργαρίτης μίλησε για την εξάρτησή του από τον τζόγο και το αλκοόλ
Ο Γιώργος Μαργαρίτης μίλησε για την εξάρτησή του από τον τζόγο και το αλκοόλ © NDP

Ο Γιώργος Μαργαρίτης μίλησε για το πάθος του με τον τζόγο και το αλκοόλ. Οι επιλογές που μετανιώνει και η άγνωστη ιστορία για το «Κελί 33».

Ο Γιώργος Μαργαρίτης μίλησε για τη ζωή και την καριέρα του στο τραγούδι. Καλεσμένος στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω», με τον Νίκο Χατζηνικολάου, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα προβλήματα που είχε με τον τζόγο, το πάθος του για το αλκοόλ αλλά και το διάσημο «Κελί 33».

Γεννημένος στις 25 Μαρτίου 1945, ο διάσημος Έλληνας λαϊκός τραγουδιστής συμπληρώνει 52 χρόνια στο τραγούδι και συνεχίζει.

Επαγγελματικά με το τραγούδι ο Γιώργος Μαργαρίτης ξεκίνησε να ασχολείται, όταν ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία στα τέλη της δεκαετίας του 1960, με αρχές του 1970. Άρχισε να τραγουδά σε διάφορα νυχτερινά κέντρα. Ωστόσο, ο πρώτος του δίσκος καθυστέρησε αρκετά και ήρθε μόλις το 1981 («Εσύ μιλάς στην καρδιά μου»).

Γιώργος Μαργαρίτης: Το πάθος με τον τζόγο και ο πρώτος δίσκος

Ο διάσημος τραγουδιστής εξήγησε ότι ο λόγος που καθυστέρησε τόσο πολύ να βγάλει τον πρώτο του δίσκο ήταν ο τζόγος.

«Γιατί είχα ένα πάθος, τον τζόγο με ταξίδευε και με έκανε ότι ήθελε ο τζόγος. Εκεί που λέγαμε θα δέσουμε, ξεδέναμε και τελειώναμε» εξήγησε ο Γιώργος Μαργαρίτης.

Και πρόσθεσε: «Ο Τάκης Σούκας με ξέκοψε από τον τζόγο διότι είχα μαζί μου τότε τον αδελφό του, ήταν κι εκείνος πολύ καλός μουσικός και έπαιζε πιάνο και τον είχα μαζί μου και έτσι ο Τάκης έμαθε ότι στη Γλυφάδα ήταν ένας τραγουδιστής. Δώσαμε ραντεβού, αλλά πέρασαν τέσσερα χρόνια για να συναντηθούμε. Η αιτία ήταν ο τζόγος πάλι. Δεν ήμουν συνεπής στα ραντεβού. Πολλές φορές μου έλεγαν πάμε να γνωρίσουμε τον τάδε κι έλεγα θα έρθει η ώρα.

» Είχα κρυψώνες για χρήματα, η μια ήταν στην αρχή της Βουλιαγμένης κι η άλλη εκεί όπου ήταν το περιστατικό με τον Παναγούλη. Είδα το περιστατικό επειδή πήγαινα να πάρω χρήματα για τον τζόγο».

Γιώργος Μαργαρίτης: "Είχα πάθος με τον τζόγο"

Γιώργος Μαργαρίτης: Η σχέση του με το αλκοόλ και πώς τον επηρέασε

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Γιώργος Μαργαρίτης αναφέρθηκε και στο αλκοόλ. «Είναι ανάλογα τους οργανισμούς. Εμείς είχαμε μόνο το χασίς και το ποτό» ανέφερε αρχικά. Και παραδέχτηκε: «Είναι να μην το βάλεις στο στόμα το χασίς. Εγώ το έβαλα πολύ μικρός. Δεν είχα θέμα και το έκοψα. Αλλά τσιγάρο έκανα 40 χρόνια».

Στη συνέχεια εξήγησε τι ήταν αυτό που τον ώθησε να κόψει το αλκοόλ. «Το ποτό κράτησε 40 χρόνια. Δεν μου άρεσε η φωνή μου. Όλα αυτά τα ποτά άρχισαν να ξεραίνουν τον λαιμό μου και τα τύμπανά μου δεν άκουγαν καλά. Και το έκοψα. Δεν χρειάζεται το ποτό. Μόνος μου πάλεψα, δεν είχα κανέναν να με στηρίξει».

Υπενθυμίζεται ότι το 2022 ο Γιώργος Μαργαρίτης είχε κυκλοφορήσει το «Άφησε το», ένα τραγούδι για την κάνναβη.

Τα τραγούδια που ερμήνευσε ο Γιώργος Μαργαρίτης και η ιστορία πίσω από το «Κελί 33»

Αναφορικά με την καριέρα του, ο Γιώργος Μαργαρίτης παραδέχτηκε ότι έκανε ορισμένες επιλογές σε τραγούδια, για τις οποίες αν γυρνούσε τον χρόνο πίσω, θα έπαιρνε διαφορετική απόφαση. «Λάθη γίνονται. Υπάρχουν τραγούδια που μετανιώνω που τα είπα» τόνισε. Και πρόσθεσε: «Με τους δίσκους μου "καιγόταν" η Ελλάδα».

Ο Γιώργος Μαργαρίτης μίλησε και για την ιστορία πίσω από το τραγούδι «Το Κελί 33». Όπως είπε, το συγκεκριμένο τραγούδι προοριζόταν για άλλον τραγουδιστή.

Ο Γιώργος Μαργαρίτης αποκάλυψε ότι «το Κελί 33» προοριζόταν για άλλον τραγουδιστή
Ο Γιώργος Μαργαρίτης αποκάλυψε ότι «το Κελί 33» προοριζόταν για άλλον τραγουδιστή © NDP

«Αυτό το τραγούδι, δεν το ξέρει ο κόσμος, πρωτοπήγε στον Στράτο Διονυσίου. Είχε τελειώσει ο δίσκος "Ο λαός τραγούδι θέλει" με τον Τάκη Σούκα. Θα έμπαινε εκεί το τραγούδι. Και τελικά του είπε ο Στράτος "Αστο θα το πούμε του χρόνου"» εξήγησε ο Γιώργος Μαργαρίτης στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Τον Ιανουάριο του 2022 ο Γιώργος Μαργαρίτης είχε δώσει συνέντευξη στην Athens Voice όπου μεταξύ άλλων μίλησε για τη ζωή του και την καριέρα του στο ελληνικό τραγούδι.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ