TV & Media

Ντέιβ Σαπέλ: Μην κατηγορείτε την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα (βίντεο)

Μετά τον σάλο για το τελευταίο του show

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Nτέιβ Σαπέλ μίλησε για πρώτη φορά μετά τις αντιδράσεις για το Netflix και τους ΛΟΑΤΚΙ
Ο standup κωμικός Nτέιβ Σαπέλ © Getty Images/Ideal Image

O Nτέιβ Σαπέλ τοποθετήθηκε για πρώτη φορά μετά τον σάλο που ξέσπασε για «τρανσοφοβικά» αστεία σε show του Netflix

Ο Αμερικανός standup κωμικός Ντέιβ Σαπέλ μίλησε για πρώτη φορά μετά το τελευταίο του show στο Netflix με τίτλο «The Closer» το οποίο έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων και συζητήσεων

«Λέγεται στον Τύπο ότι με προσκάλεσαν να μιλήσω με τρανς υπαλλήλους στο Netflix και αρνήθηκα», είπε o Σαπέλ. «Αυτό δεν είναι αλήθεια. Αν με είχαν καλέσει θα το δεχόμουν. Αν και είμαι μπερδεμένος για το τι μιλάμε... Είπατε ότι θέλετε ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον στο Netflix. Λοιπόν, φαίνεται ότι είμαι ο μόνος που δεν μπορώ να πάω πια στο γραφείο».

«Θέλω όλοι σε αυτό το κοινό να γνωρίζουν ότι παρόλο που τα μέσα ενημέρωσης το πλαισιώνουν ως εμένα εναντίον αυτής της κοινότητας, δεν είναι αυτό που είναι», πρόσθεσε. «Μην κατηγορείτε την κοινότητα LBGTQ για καμία από αυτές τις μαλακίες. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με αυτούς. Αφορά το εταιρικό συμφέρον και τι μπορώ να πω και τι δεν μπορώ να πω».

Dave Chappelle - Stunted | Addressing the controversy

 

Tι συνέβη στο τελευταίο show του Σαπέλ για το Netflix

Στην εμφάνισή του στο «Closer», ο Σαπέλ φέρεται ναδιακωμωδεί τα τρανς άτομα αλλά και την LGBTQ κοινότητα εν γένει, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως ανήκει στην «ομάδα TERF», ένας όρος που αποδίδεται ως «ακραία φεμινίστρια (trans-exclusionary radical feminist)», μία ιδεολογία που θεωρεί ότι οι τρανς γυναίκες πρέπει να αποκλείονται από τον όρο γυναίκα.

Την περασμένη Πέμπτη, περίπου 100 άτομα βρέθηκαν έξω από τα γραφεία του Netflix στο Λος Αντζελες, καλώντας την δημοφιλή πλατφόρμα να χρηματοδοτήσει περισσότερα τρανς και non-binary, αλλά και να λάβει μέτρα για την αποφυγή της «τρανσφοβίας και ρητορικής μίσους». 

Πριν από την διαμαρτυρία, το Netflix εξέδωσε μια δήλωση υποστήριξης των ακτιβιστών. Κυκλοφόρησε, επίσης,  βίντεο με αρκετούς σταρ του Netflix, συμπεριλαμβανομένου του Jonathan Van Ness και της Jameela Jamil, ευχαριστώντας τον κόσμο για τη συμμετοχή του στη διαδήλωση. Υπενθυμίζεται ότι, από την πλευρά του,  ο συν-διευθύνων σύμβουλος της Netflix, Τεντ Σαράντος είπε ότι «τα θαλάσσωσε» επικοινωνώντας με τους εργαζόμενους της εταιρείας που ένιωσαν προσβεβλημένοι από το «The Closer».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ