TV & Media

Μπριζίτ Μπαρντό: Υπερβολικές οι τελετές για τον Μπελμοντό

Ο θάνατος του Ζαν Πολ Μπελμοντό συνοδεύτηκε από θεαματικές τελετουργίες που η Γαλλίδα σταρ δεν θα επιθυμούσε για τον εαυτό της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπριζίτ Μπαρντό
Μπριζίτ Μπαρντό © EPA/SAM LEVIN

Η Μπριζίτ Μπαρντό χαρακτήρισε υπερβολικές τις τελετές για τον θάνατο του Ζαν Πολ Μπελμοντό και την παρουσία του Εμανουέλ Μακρόν στην κηδεία του.

Στα 87 της χρόνια η Μπριζίτ Μπαρντό δεν παύει να απασχολεί την κοινή γνώμη με δηλώσεις κατά των γαλλικών κυβερνήσεων, υπέρ της Μαρίν Λεπέν και υπέρ μιας πιο προωθημένης νομοθεσίας για τα ζώα. Η πασιονάρια της απελευθέρωσης των ζώων, που έχει αποσυρθεί από τις οθόνες από το 1973 και ζει στο Σαν Τροπέ, δήλωσε ότι θεώρησε υπερβολική την παρουσία του Εμανουέλ Μακρόν στην κηδεία του Jean-Paul Belmondo. «Μεγαλοπρεπής κηδεία στο Πεδίο των Απομάχων με παρόντα τα μέλη της κυβέρνησης…Δεν θα του άρεσε αυτό το είδος θεάματος» είπε στο περιοδικό Parisien Magazine υπενθυμίζοντας ότι ο Belmondo ήταν απλός άνθρωπος τόσο στα πλατό όσο και στην κοινωνική του ζωή.

Iconic French New Wave actor Jean-Paul Belmondo dies aged 88 • FRANCE 24 English

Η Μπαρντό τον ήξερε καλά –είχαν ξεκινήσει την καριέρα τους την ίδια εποχή και το 1961 είχαν παίξει μαζί στην ταινία «Διάσημοι έρωτες» του Michel Boisrond δίπλα στον Philippe Noiret– αλλά, όπως είπε, δεν είχε υποκύψει ποτέ στη γοητεία του. Το παραδεχόταν κι ο ίδιος ο Belmondo στην αυτοβιογραφία του με τίτλο «Καλύτερα χίλιες ζωές παρά μία» όπου έγραφε ότι, παρά τις ερωτικές σκηνές που γύρισαν μαζί, η BB δεν έγινε μία από τις κατακτήσεις του. Αργότερα ο Belmondo υιοθέτησε τη σκυλίτσα του την Chipie από το ίδρυμα Bardot.

Στη συνέντευξή της στο Parisien Magazine, η Μπαρντό κατηγόρησε τον Εμανουέλ Μακρόν ότι δεν κρατάει τις υποσχέσεις του, αναφερόμενη στη διστακτικότητά του να απαγορεύσει το κυνήγι – παρότι τον είχε επισκεφτεί γι’ αυτόν τον σκοπό στο προεδρικό μέγαρο. Και πρόσθεσε πως αν και η κυβέρνηση οικειοποιείται τις νεκρές διασημότητες, όπως συνέβη πριν από δύο χρόνια με τον Johnny Hallyday και φέτος με τον Belmondo, θα προτιμούσε στη δική της κηδεία να μη γίνουν τέτοιου είδους φιέστες με πολιτικά πρόσωπα. «Μια από αυτές τις μέρες θα πεθάνω» είπε. «Έχω όμως δώσει λεπτομερείς οδηγίες για το τι δεν πρέπει να γίνει». Τέλος, αναφέρθηκε στην εισαγωγή της Αφροαμερικανίδας τραγουδίστριας Joséphine Baker στο Πάνθεον των Αθανάτων σε μια ακόμα λαμπρή τελετή που έχει οργανώσει ο Μακρόν για τις 30 Νοεμβρίου: «Δεν ξέρω αν η Ζοζεφίν θα ένιωθε άνετα να βρίσκεται δίπλα στον Βικτόρ Ουγκό» είπε. «Είναι τιμητικό αλλά δεν ταιριάζουν όλες οι τιμές σε όλους τους ανθρώπους».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ