Visual Browsing

Κάρα Ντελέβιν: Η νέα Γκρέτα Τούνμπεργκ της κλιματικής αλλαγής

Κάρα Ντελεβίν
Κάρα Ντελεβίν/ © EPA/SASHENKA GUTIERREZ
Το διάσημο μοντέλο και ηθοποιός μοιράζεται στο Instagram τις περιβαλλοντικές του ανησυχίες
  • A-
  • A+
0
Η Κάρα Ντελεβίν προειδοποιεί για την κλιματική αλλαγή και στηρίζει την εκστρατεία #MyEcoResolution.

Ένα εναλλακτικό think-tank, η Πρωτοβουλία Advaya, προχωρά σε συνεργασία με το μοντέλο και ηθοποιό Κάρα Ντελεβίν, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου για την κλιματική αλλαγή και την προώθηση αλλαγών μέσω της εκστρατείας #MyEcoResolution.

Η Κάρα Ντελεβίν και οι αδελφές Κρίσταμπελ και Ρούμπι Ριντ, που πρωτοστατούν στο project μίλησαν στη βρετανική Vogue για τους στόχους τους. «Ξεκινήσαμε αυτήν την καμπάνια ως υπενθύμιση ότι μέσω της εκπαίδευσης, της ευαισθητοποίησης και της δράσης μπορούμε να κάνουμε τεράστιες αλλαγές σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Το #MyEcoResolution είναι μια πλατφόρμα που στοχεύει να εμπνεύσει, να υποστηρίξει και να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να αρχίσουν να κάνουν αλλαγές στην καθημερινότητά τους» ανέφεραν οι Κρίσταμπελ και Ρούμπι Ριντ.

«Όχι μόνο τα επίπεδα ευτυχίας μειώνονται ανεξάρτητα από την οικονομική ανάπτυξη ή την ευημερία, αλλά σύμφωνα με την έκθεση του 2018 της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC), έχουμε μόλις 12 χρόνια να δράσουμε για τον περιορισμό της καταστροφικής αλλαγής του κλίματος. Παρόλο που δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για μια συγκλονιστική και τρομακτική αλήθεια, το βλέπουμε ως πρόσκληση για αλλαγή και ευκαιρία εξέλιξης. Πιστεύουμε ότι ένας άλλος τρόπος είναι δυνατός και έχουμε πίστη ότι μαζί μπορούμε να συνδημιουργήσουμε έναν κόσμο στον οποίο ευημερούν τόσο οι άνθρωποι όσο και ο πλανήτης» υπογράμμισαν.

Σχετικα
Φτιάξε κι εσύ μια θεωρία συνωμοσίας, τζάμπα είναι!
Φτιάξε κι εσύ μια θεωρία συνωμοσίας, τζάμπα είναι!

Και εξήγησαν: «Η εκστρατεία #MyEcoResolution δείχνει πώς να προχωρήσουμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Αφορά την υποστήριξη και την ενδυνάμωση για τη δημιουργία θετικών αλλαγών στην καθημερινότητά μας».

Τα πέντε βήματα που προτείνονται είναι η εκπαίδευση για τα αποτελέσματα των ενεργειών μας, η αυτοθεραπεία, καθώς ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε το περιβάλλον είναι μια αντανάκλαση του πώς αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας, η μείωση της κατανάλωσης μη βιώσιμων προϊόντων, η δράση για το περιβάλλον και οι θετικές και προσανατολισμένες σε λύσεις συζητήσεις για την κλιματική αλλαγή.

«Πιστεύω ότι αν ενδιαφερόμαστε για τα ανθρώπινα δικαιώματα, πρέπει να αρχίσουμε να ενεργούμε για να περιορίσουμε την κλιματική αλλαγή» τόνισε η Κάρα Ντελεβίν. «Θέλω να μάθω πώς μπορώ να κάνω μια διαφορά, οικοδομώντας μια κοινότητα γύρω από τη θετική αλλαγή. Μου αρέσει αυτή η καμπάνια, επειδή αφορά την ενδυνάμωση. Αφορά τη συμφιλίωση με τους εαυτούς μας, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνουμε τους τρόπους με τους οποίους αντιμετωπίζουμε τον πλανήτη μας. Πρέπει να σταματήσουμε να φοβόμαστε να μιλάμε για το περιβάλλον, διότι εμποδίζει τις δυνατότητές μας για ενότητα, δράση και συνειδητοποίηση» σημείωσε.

«Πήρα την απόφαση να σταματήσω να χρησιμοποιώ πλαστικά μπουκάλια και πλαστικά καλαμάκια» ξεκαθάρισε. «Αρχίζω επίσης να εκπαιδεύω τον εαυτό μου για τις επιπτώσεις της παραγωγής τροφίμων, της κτηνοτροφίας, της βιομηχανικής αλιείας και για τη σημερινή κατάσταση της Γης μας. Χρησιμοποιώ την πλατφόρμα μου για να ευαισθητοποιήσω», είπε αναφερόμενη στις αλλαγές, τις οποίες δεσμεύτηκε να κάνει. 

Η Κάρα Ντελεβίν τόνισε ότι συνειδητοποίησε τα περιβαλλοντικά προβλήματα λόγω των συνεχών επαγγελματικών ταξιδιών της. «Έχω δει μίλια παραλιών με τεράστιες ποσότητες πλαστικών, πάγους που λιώνουν, πόλεις που απειλούνται από τη ρύπανση, είδη που κινδυνεύουν με εξαφάνιση και αύξηση της θερμοκρασίας» τόνισε.

«Η επιστήμη λέει την αλήθεια και πραγματικά δεν έχουμε πολύ καιρό για να αρχίσουμε να κάνουμε σοβαρές αλλαγές» κατέληξε το μοντέλο και ηθοποιός.

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5