1821 Digital Gallery
Μ. Φουρθιώτης: «Οι προδότες φιλούσαν υπέροχα» - Όλα όσα έγιναν και είδε την έξοδο του Open Τv

Μ. Φουρθιώτης: «Οι προδότες φιλούσαν υπέροχα» - Όλα όσα έγιναν και είδε την έξοδο του Open Τv

«Είναι εξαιρετικά λυπηρό κύριε Σαββίδη...»
FACEBOOK/ Menios Fourthiotis

Ο Μένιος Φουρθιώτης ανοίγει τα χαρτιά του και μιλά για όλους και για όλα. Η αρχή στο Epsilon, όσα συνέβησαν στο Open και τον οδήγησαν εκτός καναλιού, οι παχυλές ρήτρες ο Ιβάν Σαββίδης.

Μέσα από το blog του και με ένα μακροσκελέστατο κείμενο αναφέρει:

«Ο κύκλος όχι απλώς δεν έκλεισε, αλλά μόλις άρχισε, παρά το γεγονός ότι οι προδότες φιλούσαν υπέροχα.

Το γεγονός ότι είμαι παρορμητικός άλλες φορές έχει λειτουργήσει ως προτέρημα και άλλοτε ως ελάττωμα. Οι πολύ λίγοι που με αγαπάνε ειλικρινά με συμβούλευσαν να “κρατήσω αποστάσεις” . Οι “αποστάσεις “ όμως είναι καλές για τους διπλωμάτες και εγώ διπλωμάτης δεν υπήρξα ποτέ ούτε θέλω να γίνω.

Σχετικα
Μένιος Φουρθιώτης: Αθωώθηκε για την κατηγορία ότι έκλεψε την Τζούλια Αλεξανδράτου
Μένιος Φουρθιώτης: Αθωώθηκε για την κατηγορία ότι έκλεψε την Τζούλια Αλεξανδράτου

Είμαι άνθρωπος με πολλά ελαττώματα και λίγα προτερήματα. Είμαι άνθρωπος που έκανα λάθη και τ’ αναγνώρισα και τα πλήρωσα τοις μετρητοίς μαζί με τις προσαυξήσεις. Σήμερα , λίγο πριν να σας αναγγείλω το επόμενο επαγγελματικό μου βήμα,επιλέγω για μία ακόμη φορά να μοιραστούμε αλήθειες.

Είναι καιρός τώρα που άνθρωποι που ευεργετήθηκαν από μένα πολλαπλώς , άνθρωποι που θα μπορούσαν να είναι στα “αζήτητα” , απαξιωμένοι στους τηλεοπτικούς σταθμούς που βρισκόντουσαν , άνθρωποι που όταν τους κάλεσα και ήρθαν κοντά μας σ’ έναν τηλεοπτικό σταθμό που ξεκινούσε από το μηδέν, με περιφέρουν τώρα στις κουβέντες τους σαν “ τον “Αθλιο Μένιο” .

Την προσπάθειά μου εκείνη που πολλοί την θεωρούσαν μάταιη, βέβαιοι ότι η “πίτα “ της τηλεθέασης είχε μοιραστεί και δεν υπήρχε “ χώρος “, την “αγκάλιασε “ το τηλεοπτικό κοινό αλλά και οι διαφημιστικές εταιρείες .

Σχετικα
Λένα Δροσάκη για #metoo: «Αυτά τα κορίτσια κουβαλάνε χιλιάδες σιωπές»
Λένα Δροσάκη για #metoo: «Αυτά τα κορίτσια κουβαλάνε χιλιάδες σιωπές»

Το EPSILON TV το οποίο διηύθυνα, καθιέρωσε ζώνες, δημιούργησε συνήθειες στους τηλεθεατές , με “αιχμή του δόρατος” την εκπομπή μου “ Αποκαλυπτικά “ η οποία στην ζώνη του Σαββατοκύριακου είχε τεράστια ανταπόκριση στο τηλεοπτικό κοινό , μια ανταπόκριση που εκτός από τους δείκτες τηλεθέασης που αφορούσαν σε εκατομμύρια ανθρώπων που την παρακολουθούσαν , που ακόμη και οι πλέον δύσπιστοι και κακοήθεις θα παραδεχτούν την επιτυχία της τόσο σε τηλεθέαση, όσο και σε παρεμβατικότητα, διότι η αγάπη του τηλεοπτικού κοινού είναι αυτή που την είχε «αγκαλιάσει» όλα αυτά τα χρόνια και αυτό φάνηκε όχι μόνο από τα ποσοστά τηλεθέασης αλλά και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών όταν με αφορμή την τραγωδία στο “Μάτι “ μέσα σε λιγότερο από τρεις ώρες συλλέξαμε το ποσό των 107.427,84 ευρώ που κατατέθηκε στον λογαριασμό που έχει ορίσει για τους πυρόπληκτους το Υπουργείο Οικονομικών.

Εκείνη την εκπομπή που έφερε τεράστια διαφημιστικά έσοδα στο κανάλι και έκανε διπλάσια νούμερα τηλεθέασης ξεπερνώντας ακόμα και το 22 % την ώρα προβολής της , παρέλαβε το Open Βeyond για να την “κακοποιήσει “ που παρά την δυσφήμηση μου η οποία ήταν συνεχόμενη από την αρχή προβολής της εκπομπής στις 8 Σεπτεμβρίου 2018, το κοινό ανταποκρίθηκε και έδωσε ποσοστά τηλεθέασης 4 φορές περισσότερα από τον μέσο όρο του καναλιού Open Beyond.

Το κανάλι EPSILON TV νυν OPEN BEYOND, στο οποίο διετέλεσα από την αρχή της λειτουργίας του ως ανώτατο διευθυντικό στέλεχος ( Γενικός διευθυντής προγράμματος και Εμπορικός διευθυντής) ,το παρέλαβα με τηλεθέαση 0% και μετά τις συμφωνίες που πέτυχα , συμφωνίες πρώτης γραμμής με πρόσωπα από τον τηλεοπτικό – δημοσιογραφικό κόσμο, αλλά και με τις εμπορικές συμφωνίες που έκλεισα το παρέδωσα με τηλεθέαση 8 % .

Η εκπομπή μου « Αποκαλυπτικά¨» τα δικαιώματα της οποίας ανήκουν αποκλειστικά σε μένα έφτασε να έχει την υψηλότερη τηλεθέαση στην Ελλάδα σύμφωνα με επίσημες μετρήσεις της Nielsen , που σημαίνει ότι την παρακολουθούσαν ενάμιση εκατομμύριο τηλεθεατές
Η δραστηριότητα μου λοιπόν ως εμπορικού και γενικού διευθυντή του τηλεοπτικού σταθμού Έψιλον, είχε συντελέσει τα μέγιστα στην εμπορική και εν γένει πορεία του σταθμού και την κερδοφορία του και αυτός ήταν ο λόγος που πουλήθηκε, με πολλά εκατομμύρια.

Όταν τους κάλεσα κάποτε να έρθουν κοντά στο τηλεοπτικό σταθμό που ξεκινούσα από το μηδέν το έκανα ,γιατί πίστευα και πιστεύω ότι πολλές φορές ικανότατοι παρουσιαστές ή δημοσιογράφοι εξαιτίας λάθους αντιμετώπισης στα μέσα που εργάζονται παροπλίζονται, χάνοντας κάθε διαπραγματευτική ικανότητα στη αγορά .

Ήθελα επίσης , δημιουργώντας έναν σταθμό παρεμβατικό να δώσουμε χώρο σε άνεργους ικανότατους δημοσιογράφους που είχαν αποκλειστεί από κάθε ελπίδα ανεύρεσης εργασίας καθώς το Alter είχε κλείσει αφήνοντας εκατοντάδες ανθρώπους στον “δρόμο”. Για την άριστη αξιολόγηση παρουσιαστών και δημοσιογράφων συνεργαστήκαμε με τον Σεραφείμ Φυντανίδη, έτσι ώστε οι ειδήσεις και η θεματολογία που θα παράγαμε από το κανάλι να ήταν σύμφωνες με την αρχή της δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ.

Αξιολογήσαμε, οι πρωτεργάτες αυτούς του «καταδικασμένου» κατ’ άλλους, εγχειρήματος και με τις αρχές, την εμπειρία, την δημοσιογραφική ποιότητα του Σεραφείμ Φυντανίδη, πως υπήρχε κενό, κούραση, βάρος τόσο στην ενημέρωση, όσο και στην σοβαρή ψυχαγωγία, στην ελευθερία και στην απρόσκοπτη επικοινωνία των μέχρι τότε τηλεοπτικών μέσων.

Προσωπικά, δούλεψα πάνω απ τα όρια μου, έφτασα να αποκοιμιέμαι στα γραφεία, «ιδρυματοποιήθηκα» στο όραμα του EPSILON και αποδέχτηκα την πρόκληση των διοικητικών, επιτελικών θέσεων, θεωρώντας συνολική και ομαδική τη δουλειά όλων μας.

Οι κύριοι στο κυλικείο, τα μεγαλύτερα όνομα των τηλεοπτικών προσωπικοτήτων που κλήθηκαν και μας εμπιστευθήκαν, ώστε να στελεχώσουν το κανάλι, οι ρεπόρτερ, οι αρχισυντάκτες, οι παραγωγοί και ο βοηθοί τους, οι τεχνικοί, οι σκηνοθέτες, οι υπεύθυνες κυρίες καθαριότητας, οι διοικητικοί υπάλληλοι, οι κομμωτές, οι στυλίστες, οι μακιγιέρ και μακιγιέζ, πίστευα και πιστεύω, πως μαζί όλοι, κάνοντας πολλές φορές, ότι περνούσε απ το χέρι μας, ακόμα και πέρα απ τα αυστηρώς επαγγελματικά μας χαρακτηριστικά, ήταν η ψυχή της γιγαντιαίας αυτής προσπάθειας.

Μια προσπάθειας που πολλοί θεωρούσαν μάταιη, με βεβαιότητα πως το τηλεοπτικό τοπίο δεν αλλάζει και η πίττα της τηλεθέασης έχει μοιραστεί. Διαψεύστηκαν!

Το EPSILON νυν OPEN BEYOND πέντε χρόνια μετά, όχι μόνο πήρε δυναμικά θέση στα τηλεκοντρόλ των τηλεθεατών, αλλά καθιέρωσε ζώνες, εκπομπές, επιτυχίες, όπως αυτή του Σαββατοκύριακου που αναμφισβήτητα του ανήκει!

Και εκεί, που υπήρχε μόνο ως ιδέα ένα νέο κανάλι, έφτασε σε αυτά τα λίγα χρονιά, να πουληθεί κερδοφόρο, υπό την ιδιότητα μου ως και εμπορικός διευθυντής , αγγίζοντας από το 2013-2017 τον τζίρο των 45.000.000€ σύμφωνα με τους δημοσιευμένους ισολογισμούς στο ΓΕΜΗ και να προχωρήσει σε νέους ορίζοντες!

Να υπολογίσουμε εδώ, πως αυτή η ομαδική νίκη μας, σημειώθηκε σε εποχές που άλλοι σταθμοί είναι υπερχρεωμένοι και δυστυχώς παύουν ακόμα και να λειτουργούν ή να καταβάλουν μισθούς σε εργαζομένους της τηλεόρασης που έχουν πολύ, εδώ και χρονιά, ταλαιπωρηθεί.

Σε αυτούς τους εργαζομένους, της ανεργίας, της μη καταβολής δεδουλευμένων, των καθυστερήσεων, της ταλαιπωρίας το πρώην EPSILON έδωσε στίβο δημιουργίας και το αγαθό της εργασίας. Για αυτό και μόνο, κάθε δική μου κούραση και υπερπροσπάθεια, άξιζε και χαλάλι της.

Και πραγματικά μέσα από το κείμενο μου θέλω να αρχικά θέλω να ευχαριστήσω όλους τους τεχνικούς , δημοσιογράφος , διοικητικούς που αμείβονταν με λίγα χρήματα αλλά με πολύ πάθος και προσωπικό κόπο έδωσαν την ψυχή τους για να γίνει ο πρώην 902 TV το πρώην EPSILON TV που αγάπησε το τηλεοπτικό κοινό.

Η συνέχεια γνωστή και απογοητευτική εκ των αποτελεσμάτων όπου όλοι κρινόμαστε…. Ο κ. Σαββίδης αγόρασε τον Αύγουστο του 2017 το κανάλι με μέσο όρο τηλεθέασης 8% , μαζί με κορυφαίους παρουσιαστές . Το κανάλι ήταν κερδοφόρο με 1, 5 εκατομμύριο τον μήνα και έξοδα μισό εκατομμύρια το μήνα.

Το στέλεχος το οποίο επιλέξατε εκμεταλλευόμενο την άγνοιά σας για την τηλεοπτική πραγματικότητα του 2018 , αφού έδιωξαν όλους τους παρουσιαστές του σταθμού , φτάσανε το κόστος λειτουργίας του Οpen στα 4, 5 εκατομμύρια τον μήνα , και την τηλεθέαση του σταθμού στο 4% .

Το κανάλι Epsilon tv , είχε 365 τεχνικούς και δημοσιογράφους με μισθούς από 600 έως 800 ευρώ , ενώ στο Open Beyond ήρθαν οι φίλοι των στελεχών σας με μισθούς από 1000 Ευρώ , έως 15.000 Ευρώ τον μήνα ενώ σ’ εκείνους που δημιούργησαν το κανάλι που παραλάβατε εσείς , πανάξιους τεχνικούς και δημοσιογράφους, η μισθοδοσία τους όχι μόνο δεν μεταβλήθηκε, αλλά επιβαρύνθηκαν οικονομικά, καθώς η έδρα του καναλιού μετακινήθηκε από τα Μελίσσια στην Παιανία.

Είναι εξαιρετικά λυπηρό κύριε Σαββίδη καλοθελητές γνωρίζοντας την άγνοιά σας γύρω από την τηλεοπτική αγορά , να έχουν εκτινάξει το κόστος παραγωγών σε αστρονομικά ποσά , παραγωγών που αντί να έλκουν τηλεοπτικό κοινό, να το απομακρύνουν με γεωμετρική πρόοδο.

Επενδύσατε αστρονομικά ποσά ( περισσότερα από 60 εκατομμύρια ευρώ) για να κατορθώσετε να ξεπερνάν το OPEN BEYOND TV σε τηλεθέαση κανάλια επαρχιακά που δυστυχώς για τα επιτελικά σας στελέχη, ακόμη και η χαμηλή τηλεθέαση πολλών εκπομπών επαρχιακών καναλιών είναι μεγαλύτερη των πολλά υποσχόμενων παραγωγών που ενέκριναν οι δικοί σας άνθρωποι και στον τομέα της ενημέρωσης αλλά και στον τομέα της ψυχαγωγίας.

Έχετε δηλώσει ότι θα κάνετε τα πάντα για να στηρίξετε την ελληνική οικονομία , δήλωση με την οποία ευαισθητοποιήσατε πολλούς να στηρίξουν τις επιχειρηματικές σας δραστηριότητες.

Δεν θα ήταν όμως πιο φρόνιμο μετά την ανθρωπιστική κρίση που έχει περάσει η χώρα μας, με τους εκατομμύρια άνεργους , αλλά και τους συνταξιούχους που λιμοκτονούν , να διαθέτατε χρήματα σε δραστηριότητες επιχειρηματικές στην Βόρεια Ελλάδα ,που θα βοηθούσαν τους ανθρώπους αυτούς να ξεπεράσουν την ανέχεια ; Ρωτάω το προφανές καθώς η καταγωγή σας είναι από τα μέρη εκείνα που ο ελληνισμός εκδιώχθηκε και υπέφερε για χρόνια.

Όσο αφορά για την διακοπή της συνεργασίας μου που πραγματικά εδώ θα μιλήσω για πρώτη φορά με ονόματα , στοιχεία και ερωτήσεις που απευθύνονται τόσο στους εμπλεκόμενους όσο και στο τμήμα δίωξης εκβιαστών.

Όλα ξεκίνησαν όταν η κ. Άλκηστη Μαραγκουδάκη τον Απρίλιο του 2018 με φώναξε στο γραφείο της μαζί με την κ. Κυριακή Συλβεστριάδου (Chief Operations Officer) αλλά και τον τότε έμπιστο συνεργάτη του Ιβάν Σαββίδη κ. Δημήτριο Δημαρέλη (πρώην διευθύνων σύμβουλο του σταθμού) προκειμένου να μου ανακοίνωση η κ. Μαραγκουδάκη ότι εάν θέλω να συνεχίσω να εργάζομαι στον σταθμό μου ζήτησε να υπογράψω ένα «λευκό» νομικό έγγραφο που ουσιαστικά θα μου έθετε εκείνη μονομερώς και χωρίς να έχω γνώση όρους μελλοντικής υποτιθέμενης συνεργασίας, η αντίδραση η δική μου ήταν ότι θα πρέπει οποιοδήποτε έγγραφο υπογράψω να σταλεί στον δικηγόρο μου και όχι σε εμένα η αντίδραση της κ. Μαραγκουδάκη ήταν να μου πει ότι εάν δεν το υπογράψω θα έχω πρόβλημα για συνεργασία με το κανάλι για τη νέα τηλεοπτική σεζόν!!!!(είναι το γνωστό έγγραφο το οποίο υπέγραψαν όλοι οι παρουσιαστές και ήταν και η ουσιαστική πράξη προκειμένου να διώξει με αυτόν τον τρόπο όλα τα ονόματα Α’ γραμμής του σταθμού).

Οι συνεργασίες δεν γίνονται πιεστικά και με τέτοια συμπεριφορά απέναντι σε συνεργάτες γιατί εξάλλου εκτός της παράνομης πράξης της πίεσης υπογραφής λευκού νομικού εγγράφου δεν συνάδουν με τις αρχές και την αξιοπρέπεια που μας μεγάλωσαν οι γονείς μας. Η συνέχεια είναι γνωστή …… δικαστήρια κ.α … προφανώς όμως η κ. Μαραγκουδάκη ξέχασε ότι ο κ. Ιβάν Σαββίδης στις 15/11/2017 υπέγραψε συμβόλαιο με δέσμευση να παραμείνω τόσο εγώ όσο και η Αννίτα Πάνια ως το 2025 και μάλιστα με ποινική ρήτρα σε τυχόν παραβίαση της συμφωνίας αυτής 10.000.000€.

Και η επιβεβαίωση προς αποφυγή παρεξηγήσεων είναι η αποστολή γραπτού μηνύματος του κ. Δημαρέλη ότι επειδή δεν υπέγραψα «λευκό» νομικό «έγγραφο» η Άλκηστη τσαντίστηκε και έτσι η συνέχεια είναι πλέον γνωστή… Το ερώτημα που προκύπτει είναι … αλήθεια κ. Μαραγκουδάκη τον Αύγουστο 2018 που τρώγαμε μαζί στο Κεφαλάρι θυμάστε ότι μου είπατε ότι η απόφαση αυτή δεν είναι δική σας αλλά του κ. Ιβάν Σαββίδη; Αλήθεια ο κ. Σαββίδης είχε κάποιο προσωπικό πρόβλημα μαζί μου; και εάν θεωρητικά ότι είχε όντως πρόβλημα θέλετε να μας εξηγήσετε τι σημαίνει υπογράφει με το ζόρι αλλιώς θα έχεις πρόβλημα?

Γιατί ο κ. Δημαρέλης (πρώην Δ/νων Σύμβουλος) δήλωσε εγγράφως στα μηνύματα του ότι εκνευριστήκατε πολύ; Η δουλειά σας δεν είναι ο σταθμός να κάνει νούμερα και να κατακτήσει την πρωτιά; η μήπως η δουλειά σας είναι κάποια άλλη; Άλλα μην στεναχωριέστε γιατί στο κανάλι το οποίο έχετε προσλάβει πολλούς φίλους και συγγενείς για να έχετε την δική σας «παρέα» θεμιτό τουλάχιστον όμως να μην ξεχνάτε ότι παραλάβετε από εμένα την εταιρεία με 8% και κερδοφορία 45.000.000€ και με κόστος 500.0000€ το μήνα το φέρατε στο 4% με πάνω από 4.000.000€ το μήνα κόστος λειτουργίας….

Για τον εξαιρετικό επαγγελματία αλλά πάνω από όλα αληθινό άνθρωπο τον Τζώνη Καλημέρη προσωπικά θέλω να τον ευχαριστήσω για την συμπεριφορά του, το ήθος του και την αντιμετώπιση του σε όλο αυτό το «πυρηνικό» διάστημα που ήταν είναι και θα παραμείνει Κύριος μα πάνω από όλα άνθρωπος και να του ευχηθώ υπομονή, δύναμη και επιτυχίες καθώς το σημερινό πρόγραμμα του OPEN BEYOND αλλά και οι αποφάσεις του συνολικού εγχειρήματος από τον Δεκέμβριο 2017 ως σήμερα τις έχει αποκλειστικά εφαρμόσει η κ. Μαραγκουδάκη που φέρει όλη την ευθύνη των αποφάσεων της.

Από την κακοποίηση και την κατά συρροή δυσφήμηση μου , έχουν πια λόγο τα ποινικά δικαστήρια για να κρίνει οι δικαιοσύνη εκείνους που προκάλεσαν βλάβη ηθική, σωματική και ψυχολογική καθώς έχω υποβάλλει σειρά μηνύσεων και αγωγών σε όσους εντός σταθμού και εκτός συνετέλεσαν (σε φυσικά πρόσωπα και νομικά πρόσωπα) στο να φτάσουμε στην σημερινή κατάσταση. Τον λόγο πια έχει ο ανακριτής και ο Εισαγγελέας που ο πληρεξούσιος Δικηγόρος μου κ. Αλέξης Κούγιας έχει όλα τα στοιχεία και έγγραφα τα οποία όχι μόνο θα αποδείξουν την αλήθεια αλλά με τα στοιχεία αυτά η δικαιοσύνη θα κάνει αμερόληπτα την δουλειά της αποδίδοντας δικαιοσύνη.

Είναι η πρώτη φορά που επιχειρώ να κάνω και έναν πρώτο απολογισμό μετά τα τελευταία γεγονότα. Είναι η πρώτη φορά που επιβεβαιώθηκαν εκείνοι που με προειδοποιούσαν ότι όλοι που ικανοποίησαν μικρά ή μεγαλύτερα ματαιόδοξα σχέδια τους δίπλα μου και εξ’ αιτίας μου , θα ήταν οι πρώτοι που θα πανηγύριζαν τον “επαγγελματικό μου θάνατο”.

Δεν αναφέρομαι μόνο στα στελέχη του επιχειρηματία που όπως φαίνεται έχει πετάξει στην χωματερή, 60 εκατομμύρια Ευρώ, επενδύοντας σ’ ένα πρόγραμμα , που φλερτάρει με τους άσσους στην τηλεθέαση όλο και πιο στενά . Δεν αναφέρομαι σε αυτούς που πλασάρονται ως ειδικοί στην τηλεόραση , αλλά το μόνο που ξέρουν είναι το χρώμα του τηλεκοντρόλ. Δεν αναφέρομαι στους καλοθελητές που αλλοίωναν για δικό τους συμφέρον , πληροφορίες και στοιχεία. Αναφέρομαι και σ’ εκείνους που την ίδια στιγμή που ερχόντουσαν σε μένα για να μου “χτυπήσουν την πλάτη” και να μου θυμίσουν “ πόσο μεγάλος είμαι”, την ίδια στιγμή πήγαιναν στα στελέχη του καναλάρχη και με συκοφαντούσαν με χυδαίους τρόπους , με την ελπίδα μιας συντήρησής τους με οποιοδήποτε αντάλλαγμα.

Αυτοί οι “ μικροί” ή η “μεγαλύτεροι “ που ευεργετήθηκαν από τις αποφάσεις του “Άθλιου Μένιου “ είναι αυτοί που εξαφανίστηκαν από δίπλα μου, για να προσαρτηθούν σ’ ένα σύστημα ανθρώπων και εκπομπών που εκείνοι πρώτοι εξευτέλιζαν στο δικό μου γραφείο …

Θέλω να ξέρουν ότι πάντα ήξερα ότι για εκείνους ακόμη και την εποχή που εξασφάλιζα τους μισθούς τους, ακόμη και την εποχή η που εξασφάλιζα τα άνετα γραφεία τους, ακόμη και την εποχή που με διαβεβαίωναν για την ανεπάρκεια των στελεχών του «καναλάρχη», γνώριζα, ότι με περιέφεραν σαν τον “Άθλιο Μένιο”.

Εκείνος λοιπόν ο “Άθλιος Μένιος “ ιδρυματοποιήθηκε , μέσα στο κανάλι, όπου έφτασα και να κοιμάμαι για να τηρηθούν οι συμφωνίες και να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις και συνθήκες παραγωγής τέτοιες που να εξυπηρετούν όλες τις ανάγκες του προσωπικού. Η γιγαντιαία εκείνη προσπάθεια στην οποία συνετέλεσαν πολλοί από τους χαμηλά αμειβόμενους εργαζόμενους ( καθαρίστριες , τεχνικούς, μακιγιέρ, κομμώτριες , ρεπόρτερς και διοικητικούς), εργαζόμενους των 600 και των 800 Ευρώ, προέκυψε το Έψιλον με μέσο όρο τηλεθέασης 8 % .
Αυτό το 8 % , κατάφεραν να συντρίψουν με τις αποφάσεις τους τα υπερεκτιμημένα στελέχη του φερόμενου ως ιδιοκτήτη Ιβαν Σαββίδη, ο οποίος επένδυσε 60 εκατομμύρια, σ’ ένα πρόγραμμα που βρίσκεται στον “πάτο” της τηλεθέασης , που σημαίνει δηλαδή ότι ο κόσμος γύρισε την “πλάτη “ και έφυγε … πολύ νωρίς.

Οι εξελίξεις πάντα κρύβουν εκπλήξεις και πάντα υπάρχει και η πίσω πλευρά του βουνού. Σε πολύ γρήγορο απολογισμό, κατάλαβα ότι οι πιο αληθινοί άνθρωποι είναι εκείνοι που συγκρούονται “πρόσωπο με πρόσωπο” , είναι εκείνοι που πολλές φορές παρακάμπτουμε και που πολλές φορές πληγώνουμε , αλλά θα είναι εκείνοι που την στιγμή της φαινομενικής απόρριψης, στάθηκαν και στέκονται δίπλα μου.

Σέβομαι απόλυτα την ανάγκη των ανθρώπων για εργασία. Θέσεις εργασίας άλλωστε προσέφερα και από την θέση του γενικού διευθυντή του Εψιλον . Σεβάστηκα απόλυτα την νέα ιδιοκτησία , παραδίδοντας στον κύριο Ed Hall που ανέλαβε μετά από μένα την γενική διεύθυνση , όλα τα στοιχεία εκείνα που έπρεπε να διαθέτει έτσι ώστε να μην υπάρξει κανένα λειτουργικό θέμα στην μεταβατική φάση του καναλιού και έλαβα τις διαβεβαιώσεις εκείνες , ότι η αλλαγή ιδιοκτησίας δεν θα άφηνε άνεργους διοικητικούς, τεχνικούς και δημοσιογράφους που όλοι μαζί είχαν συντελέσει στο να φτάσει το κανάλι ν΄ αγοραστεί για πολλά εκατομμύρια Ευρώ.

Προς το παρόν κρατώ …το γεγονός ότι όσοι με συκοφαντούν άγρια και όσοι ξεσκονίζουν προσωρινά τις σόλες από τα παπούτσια των “ισχυρών “ του επιχειρηματία , είναι εκείνοι που ευεργετήθηκαν οικονομικά με τις δικές μου αποφάσεις και υπογραφές.

Αυτές ήταν οι προθέσεις λοιπόν του “ Άθλιου Μένιου” , του ανθρώπου με τον οποίο συναλλάχτηκαν παρουσιαστές “πρώτης γραμμής” , καλλιτέχνες , δημοσιογράφοι , τεχνικοί. Στο γραφείο του “Άθλιου Μένιου” κλείστηκαν συμφωνίας χιλιάδων ευρώ , συμφωνίες που τηρήθηκαν από πλευράς μου μέχρι το τελευταίο Ευρώ.

Τώρα για τις μικροπρεπείς ικανοποιήσεις κάποιων που αγαπούν τα φανταστικά και κακοήθη σενάρια, είναι πάντα θλιβερές, αλλά αναμενόμενες και όπως όλες τις άλλες φορές, στο παρελθόν, παταγωδώς διαψευσμένες.

Έχουμε ακόμα πολλά να πούμε και θα τα πούμε όλα…..σιγά, σιγά όμως θέλω να έχετε υπομονή…

Μένιος»

Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5