TV & Media

Μπέσυ Μάλφα: Δεν κοιμάμαι τα βράδια

«Το υπαρξιακό μου σε συνδυασμό με την ελληνική πραγματικότητα που διαθέτουμε όλοι μας δεν με αφήνει να κοιμηθώ»

p185215_b_v8_ab.jpg
Χαρά Βαμβακούλα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mpesy-malfa.jpg
© EUROKINISSI / ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Η Μπέσσυ Μάλφα, πιστεύει πολύ στην Ελληνίδα μάνα και χαριτολογώντας λέει πως αν ο Θεός ήταν άνθρωπος θα ήτανε γυναίκα. Όπως επισημαίνει θεωρεί υποχρέωσή της να μεγαλώσει «ωραίους Έλληνες» είτε είναι τα παιδιά της είτε μαθητές της.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν κοιμάμαι πολύ, είμαι πολύ ανήσυχο πνεύμα και είχα επί πολλά χρόνια βοήθεια από τους γονείς μου στους οποίους οφείλω πολλά, αλλά δυστυχώς τους έχασα. Θεωρώ χρέος μου απέναντι στην κοινωνία, απ΄ τη στιγμή που έφερα παιδιά να μ΄ απασχολεί πάρα πολύ το ανθρώπινο είδος. Πιστεύω πάρα πολύ στην Παιδεία και στον Πολιτισμό. Στον ελληνικό Πολιτισμό. Θεωρώ ότι έχουμε την ωραιότερη χώρα και πρέπει να παλέψουμε γι΄ αυτήν, γιατί η προίκα μας είναι η Δημοκρατία, η Φιλοσοφία, τα Μαθηματικά, τα πάντα τα έχουμε εμείς, οπότε πρέπει να μας απασχολεί πάρα πολύ αυτό για τις γενιές που θα ‘ρθουν. Αυτό λοιπόν το υπαρξιακό σε συνδυασμό με την ελληνική πνευματικότητα που διαθέτουμε όλοι μας δεν μ΄ αφήνει να κοιμηθώ. Και θεωρώ υποχρέωσή μου να μεγαλώσω ωραίους Έλληνες, είτε είναι τα παιδιά μου είτε είναι μαθητές μου. Οπότε εγώ είμαι η δουλειά μου, δεν είμαι κάτι άλλο, είμαι αυτό που βλέπετε. Κι έτσι μεγαλώνω τα παιδιά μου και έτσι κάνω τις δουλειές μου, και καθαρίζω και πατάτες, μέσα απ΄ αυτήν την κατάσταση δηλώνει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η πολυτάλαντη καλλιτέχνιδα τονίζει πως έχουμε την ωραιότερη χώρα και πρέπει να παλέψουμε γι αυτήν και πως «ο Έλληνας δεν πτοείται επειδή έχει τον ήλιο και τη θάλασσα». 

Αναφερόμενη στο θέατρο το χαρακτηρίζει ως «πνευματική τροφή» και μάλιστα ως την «πιο γκουρμέ τροφή που υπάρχει σε χαμηλή τιμή». Προσθέτει πως «η τέχνη αποτελεί ανάγκη επιβίωσης», ενώ λέει ότι «πάντα οι ηθοποιοί βγάζαμε ελάχιστα χρήματα στο θέατρο και το κάναμε για την ψυχή μας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ