1821 Digital Gallery
Χώρια στη ζωή μαζί στα πρόστιμα - Τζολί και Πιτ καλούνται να καταβάλουν 565.000 ευρώ

Χώρια στη ζωή μαζί στα πρόστιμα - Τζολί και Πιτ καλούνται να καταβάλουν 565.000 ευρώ

Σύμφωνα με δικαστική απόφαση για το φωτισμό του πύργου τους

Μια Γαλλίδα interior designer μηνύει τον Μπραντ Πιτ και την Αντζελίνα Τζολί καθώς δεν αναγνωρίστηκε ως δική της η δουλειά που έκανε στον πύργο τους στην Προβηγκία, αναφέρουν δημοσιεύματα των εφημερίδων Guardian και Liberation.

Η Οντίλ Σουντάν υποστηρίζει ότι το πρώην ζευγάρι των σταρ οδήγησε την εταιρία της Lumières Studio στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής, καθώς δεν κατέβαλαν πληρωμές για το έργο φωτισμού στην έπαυλή τους, που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα.

Τον Απρίλιο, εφετείο του Παρισιού έδωσε εντολή σε μία από τις εταιρίες του Πιτ και της Τζολί, τη Château Miraval – όπως ονομάζεται και η έπαυλις – να καταβάλουν στη Σουντάν 565.000 ευρώ, περιλαμβανομένων 60.000 ευρώ για προσβολή της επαγγελματικής της υπόληψης.

Η Σουντάν δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα Guardian ότι η απόφαση – την οποία αποκάλυψε πρώτη η γαλλική εφημερίδα Liberation την Τετάρτη – δεν είχε γίνει γνωστή διότι η ίδια προτίμησε να μην δημοσιοποιήσει την υπόθεση και ότι πίστευε πως μπορούσε να προχωρήσει σε φιλικό διακανονισμό του θέματος με τον Πιτ.

Σχετικα
14 διάσημα ζευγάρια που παντρεύτηκαν κρυφά
14 διάσημα ζευγάρια που παντρεύτηκαν κρυφά

Η γαλλική εφημερίδα ανέφερε ότι τα έγγραφα του δικαστηρίου δείχνουν πώς ο Πιτ και η Τζολί ερωτεύθηκαν τον Πύργο Μιραβάλ, κοντά την Αιξ-αν-Προβάνς, αφού τον είδαν από ελικόπτερο ενώ πετούσαν πάνω από την περιοχή. 

Ο πύργος περιβάλλεται από αρκετές χιλιάδες στρέμματα γης, ενώ σε αυτό ηχογράφησαν το 1979 οι Pink Floyd το άλμπουμ The Wall.

Αρχικά ο Πιτ και η Τζολί νοίκιασαν τον πύργο και στη συνέχεια έπεισαν τον τότε Αμερικανό ιδιοκτήτη να τους τον πουλήσει έναντι 45 εκατ. ευρώ. 

Σχετικα
Οι σταρ του Χόλιγουντ άνω των 50
Οι σταρ του Χόλιγουντ άνω των 50

Αφού εγκαταστάθηκαν σε αυτόν με τα έξι παιδιά τους, θέλησαν να κάνουν κάποιες αλλαγές και ανέθεσαν σε μια σχεδιάστρια να επιβλέπει αυτό που μια γαλλική εφημερίδα χαρακτήρισε ‘φαραωνικό έργο’ και περιλάμβανε την κατασκευή ενός γυμναστηρίου, ενός σπα, μιας τεράστιας κάβας κρασιών και μια πίστας για μοτοσικλέτες.

Το 2010, ο Πιτ ζήτησε από τη Σουντάν να βρει τρόπους να εκμεταλλευθεί το φυσικό φως στον πύργο και τα παρακείμενα κτίρια. Σύμφωνα με την ίδια, της δόθηκε «λευκή επιταγή» για το φωτισμό τεσσάρων κτιρίων του κτήματος, περιλαμβανομένου και του πύργου των 40 δωματίων. 

Δεν υπογράφηκε κάποιο συμβόλαιο, αλλά η Σουντάν δήλωσε ότι χρέωνε την εταιρία του Πιτ και της Τζολί κάθε μήνα για τις υπηρεσίες της, ενώ η Lumières Studio έκανε τις τεχνικές μελέτες και εργασίες.

Δύο χρόνια αργότερα, το έργο δεν είχε ολοκληρωθεί, με τους εργολάβους και τα συνεργεία που είχαν αναλάβει τις εργασίες να αναζητούν ευθύνες.

Όταν δεν υπήρχε ανταπόκριση στα αιτήματα της Σουντάν για χρήματα προκειμένου να πληρωθούν οι εργολάβοι και τα συνεργεία – είχε προσλάβει 17 άτομα για το έργο - η ίδια δήλωσε ότι αναγκάστηκε να αναστείλει τις δραστηριότητες της εταιρίας της.

Η Σουντάν έλαβε την αμοιβή της τον Απρίλιο, αλλά δήλωσε ότι συνεχίζει να μάχεται προκειμένου να αναγνωριστεί νόμιμα ως η δημιουργός του έργου φωτισμού στο Μιραβάλ. «Είμαι καλλιτέχνης και αυτή είναι η δουλειά μου. 

Όταν κάποιος προσπαθεί να κλέψει τη δουλειά μου, αυτό είναι κάτι άλλο», δήλωσε η Σουντάν στην Guardian. «Όλο αυτό είναι πολύ επώδυνο για μένα». 

Είπε ότι τα χρήματα που της επιδίκασε το εφετείο για την προσβολή της επαγγελματικής της υπόληψης ήταν «τίποτα» σε σχέση με αυτό που υπέστη. 

«Φυσικά, ο κόσμος πιστεύει ότι ο Μπραντ Πιτ έχει δίκιο, ότι αυτός είναι ένας καλός τύπος και αυτή κάνει λάθος».

Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5