1821 Digital Gallery

ΗΠΑ: 10+1 Oδηγίες για το πώς να κάνετε σεξ εν μέσω κορωνοϊού

Ζευγάρι - Σεξ
Ζευγάρι - Σεξ © Mystic Art Design / Pixabay
Από την Υγειονομική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης
 • A-
 • A+
0
Oδηγίες για το πώς να κάνετε σεξ εν μέσω κορωνοϊού από την Υγειονομική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης.

Συγκεκριμένες οδηγίες για το πώς να κάνουν σεξ οι Αμερικανοί εν μέσω κορωνοϊού εξέδωσε η Υγειονομική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης.

Μεταξύ άλλων, οι Αμερικανοί επιστήμονες επισημαίνουν ως την πιο ασφαλή ικανοποίηση αυτή την εποχή τον αυνανισμό, ενώ αν τελικά γίνει η επιλογή συντρόφου, κατά τη διάρκεια του σεξ συνστήνεται η χρήση μάσκας, αλλά όχι των εκφράσεων ηδονής, καθώς έτσι είναι πιο εύκολο να εξαπλωθεί ο ιός.

Οι βασικότερες οδηγίες για σεξ στην εποχή του κορωνοϊού από την Υγειονομική Υπρεσία της Νέας Υόρκης:

 • Ο εαυτός σας είναι ο πιο ασφαλής σεξουαλικός σύντροφος. Με τον αυνανισμό δεν μεταδίδεται ο Covid-19. Ειδικά εάν πλένετε τα χέρια σας (και οποιοδήποτε σεξουαλικό βοήθημα) με σαπούνι και νερό επί τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα πριν και μετά από την πράξη.
 • Φορέστε κάλυμμα ή μάσκα προσώπου. Μπορεί να σας πάει, μπορεί και όχι, αλλά κατ' αυτό τον τρόπο θα προσθέσετε ένα προστατευτικό στρώμα για το στόμα και τη μύτη σας κατά τη διάρκεια του σεξ. Βαριές ανάσες και αγκομαχητά μπορεί να ενισχύσουν τη διασπορά του ιού.
 • Με το φιλί ο ιός περνά εύκολα από τον έναν στον άλλον. Αποφύγετε να φιλήσετε οποιονδήποτε δεν ανήκει στον κύκλο των στενών επαφών σας.
 • Τα φιλιά στον πρωκτό μπορεί να μεταδώσουν τον κορωνοϊό. Ο ιός που βρίσκεται στα κόπρανα μπορεί να περάσει στο στόμα σας και να προκαλέσει μόλυνση.
 • Να κάνετε πιο «άτακτο» (kinky) σεξ. Να είστε εφευρετικοί με τις στάσεις κατά την σεξουαλική πράξη και να χρησιμοποιείτε δημιουργικά τα φυσικά εμπόδια όπως πχ τους τοίχους, οι οποίοι επιτρέπουν μεν τη σεξουαλική επαφή, ενώ ταυτόχρονα εμποδίζουν την επαφή πρόσωπο με πρόσωπο.
 • Να αυνανίζεστε μαζί με άλλους. Κρατήστε απόσταση και χρησιμοποιήστε καλύμματα προσώπου για περιορίσετε τον κίνδυνο.
 • Τα προφυλακτικά μπορούν να περιορίσουν το ενδεχόμενο επαφής με σάλιο, σπέρμα ή κόπρανα κατά τη διάρκεια του στοματικού ή του πρωκτικού σεξ.
 • Εάν για εσάς οι δύο είναι απλώς συντροφιά, τότε οι τρεις (και άνω) είναι συνωστισμός. Οι μεγάλες συναθροίσεις οιουδήποτε είδους δεν είναι ασφαλείς εν μέσω πανδημίας. Η στενή επαφή με αυξημένο πλήθος ατόμων θα πρέπει να αποφεύγεται. Εάν όμως, παρόλ' αυτά, εσείς αποφασίσετε ότι επιθυμείτε το συνωστισμό, ακολούθως θα βρείτε μερικές συμβουλές για την αποφυγή της διάδοσης ή της μόλυνσης με Covid-19: - Περιορίστε τον κατάλογο των προσκεκλημένων σας. Ας μην ανοίξει υπερβολικά ο κύκλος σας. - Να έχετε επαφές με έναν σταθερό σύντροφο. - Επιλέξτε μεγαλύτερους, πιο ανοικτούς και καλά αεριζόμενους χώρους. - Φοράτε προστασία προσώπου, αποφύγετε τα φιλιά και μην αγγίζετε τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα σας με άπλυτα χέρια.
 • Σε περίπτωση που συνευρίσκεστε τακτικά με σεξουαλικούς συντρόφους στο ίντερνετ ή βιοπορίζεστε μέσω του σεξ, καλό θα είναι να εξετάσετε το ενδεχόμενο ενός διαλείμματος από τις δια ζώσης επαφές. Αντί γι' αυτές, μπορείτε να βγαίνετε ραντεβού μέσω βίντεο, να ανταλλάσσεται μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου, να συμμετέχετε σε συνδρομητικές πλατφόρμες αναζήτησης συντρόφων, να παίρνετε μέρος σε σέξι πάρτι στο Zoom ή σε chat room.
 • Το σεξ είναι ένα κομμάτι της κανονικής ζωής και θα πρέπει να τελείται ανάμεσα σε άτομα που έχουν συγκατατεθεί για την εκάστοτε πράξη. Οι αποφάσεις που λαμβάνονται για το σεξ και τη σεξουαλικότητα θα πρέπει να βρίσκονται σε ισορροπία με την ατομική και τη δημόσια υγιεινή. Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας έκτακτης υγειονομικής κατάστασης, όλοι οι άνθρωποι κάνουν και θα πρέπει να κάνουν σεξ.
 • Έχουμε ακόμη πολλά να μάθουμε για το σεξ και τον κορωνοϊό. Ο ιός έχει βρεθεί στο σπέρμα και τα κόπρανα (τα κακά) ατόμων που έχουν προβληθεί με Covid-19. Δεν γνωρίζουμε εάν ο ιός μεταδίδεται με το κολπικό ή το πρωκτικό σεξ. Γνωρίζουμε ότι κορωνοϊοί άλλου τύπου δεν εξαπλώνονται εύκολα μέσω της σεξουαλικής επαφής. Αυτό σημαίνει ότι το σεξ δεν είναι ένας από τους κοινούς τρόπους μετάδοσης του Covid-19.

Διαβάστε το επίσημο έγγραφο εδώ.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5