1821 Digital Gallery
Ένας άνδρας εξ ονόματος όλων ομολογεί: πετάω το προφυλακτικό στο σεξ για την απόλαυση

Ένας άνδρας εξ ονόματος όλων ομολογεί: πετάω το προφυλακτικό στο σεξ για την απόλαυση

Είναι το stealthing βιασμός, υπάρχει διείσδυση χωρίς συγκατάθεση και πόσο διαδεδομένη είναι αυτή η πρακτική

Ως stealthing ορίζεται η απομάκρυνση, τράβηγμα, αφαίρεση του προφυλακτικού κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης χωρίς τη συγκατάθεση ή την επίγνωση του παρτενέρ.

Είναι μια τάση που τείνει να γίνει μόδα και θεωρείται άκρως επικίνδυνη. Τον περασμένο μήνα το φαινόμενο κατονομάστηκε με τη δημοσίευση μελέτης, η οποία συζητήθηκε πολύ. Το Δίκτυο Αντιμετώπισης της Κρίσης των Βιασμών στην Ιρλανδία (RCNI) εξίσωνε την εν λόγω πράξη με σεξουαλικό αδίκημα και συγκεκριμένα με βιασμό. Αυτήν την εβδομάδα η λέξη stealthing προστέθηκε στον ευρύτερο ορισμό της έννοιας βιασμός σύμφωνα με τη νομοθεσία της Καλιφόρνιας.

«Το stealthing είναι βιασμός», δήλωσε η Κριστίνα Γκαρσία, επικεφαλής της γυναικείας νομοθετικής επιτροπής της Καλιφόρνιας. «Η διείσδυση χωρίς συγκατάθεση είναι βιασμός», πρόσθεσε. Δεν είναι λίγοι αυτοί που συμφωνούν με την τοποθέτηση της Κριστίνα Γκαρσία. Κι όμως, είναι πολλοί οι άνδρες οι οποίοι βγάζουν το προφυλακτικό κατά τη διάρκεια της συνουσίας εν αγνοία της σεξουαλικής συντρόφου. Ένας τέτοιος άνδρας που έχει κάνει και θα ξανακάνει stealthing μίλησε στον βρετανικό Independent υπό καθεστώς ανωνυμίας και εξήγησε γιατί το κάνει.

Ποιος είναι, λοιπόν, ο βασικός λόγος που το κάνει; «Απλά γιατί η αίσθηση είναι καλύτερη όταν κάνεις σεξ χωρίς προφυλακτικό».  Ο άνδρας με το ψευδώνυμο Χακ δήλωσε ότι δεν τον απασχολεί καθόλου ο κίνδυνος των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων. «Δεν θέλω να αφήσω καμία έγκυο  και για αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσω κάποιο ίχνος. Σε ό,τι αφορά τα ΣΜΝ δεν θέλω να κολλήσω, αλλά είμαι διατεθειμένος να το διακινδυνεύσω».

Σχετικα
Υπόθεση Μπίκα: Απαλλάσσεται με βούλευμα ο 27χρονος - Είχε καταγγελθεί για βιασμό
Υπόθεση Μπίκα: Απαλλάσσεται με βούλευμα ο 27χρονος - Είχε καταγγελθεί για βιασμό

Ο Χακ είναι βέβαιος ότι δεν έχει κολλήσει κάποια σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα. Άγνωστο από πού πηγάζει αυτή η βεβαιότητα, καθώς παραδέχεται ότι δεν κάνει εξετάσεις μετά από κάθε σεξουαλική επαφή με διαφορετικό άτομο. «Πάντα υπάρχει ο κίνδυνος, αλλά όλοι παίρνουμε αυτό το ρίσκο», πρόσθεσε ο Χακ.

Ο Χακ με αφοπλιστική ειλικρίνεια δηλώνει ότι τις περισσότερες φορές που έκανε stealthing είναι όταν του είχαν ζητήσει να βάλει προφυλακτικό. «Μη νομίζετε ότι συμβαίνει συχνά (σ.σ. να του ζητούν να φορέσει προφυλακτικό). Ο κόσμος την βρίσκει κάνοντας σεξ χωρίς προφύλαξη».

Δεν υπεισέλθει σε λεπτομέρειες ως προς το ποια συγκεκριμένη στιγμή τραβιέται, αλλά εξήγησε δεν δίνει και ιδιαίτερες λεπτομέρειες ή προειδοποιήσεις σχετικά με το πότε θα βγάλει το προφυλακτικό: «Τραβιέσαι, το βγάζεις, ξαναμπαίνεις. Κι όλοι είναι ευχαριστημένοι». 

Σχετικα
Ελλάδα: Στρες, άγχος, ανασφάλεια «σκοτώνουν» την ερωτική επιθυμία
Ελλάδα: Στρες, άγχος, ανασφάλεια «σκοτώνουν» την ερωτική επιθυμία

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι, σύμφωνα πάντα με τον Χακ, τις περισσότερες φορές οι παρτενέρ δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Αν και μερικές φορές έχει συλληφθεί επ' αυτοφώρω. «Κανείς δεν μου έχει θυμώσει. Αν κάποιος μου ζητήσει να το ξαναφορέσω θα το κάνω στα σίγουρα. Είναι το μόνο δίκαιο». Η πιο συνηθισμένη αντίδραση, λέει ο Χακ, είναι: «σε πειράζει να το ξαναβάλεις-είναι πιο ασφαλές».

Τέλος, ο Χακ δεν βλέπει το stealthing ως βιασμό, ούτε θεωρεί πως έτσι παραβιάζει τα δικαιώματα των συντρόφων του. «Απλώς φοράω το προφυλακτικό και αν δεν πει τίποτα το βγάζω. Δεν νομίζω πως παραβιάζω τον νόμο. Όταν κάνω σεξ και το βγάζω, περισσότερο ανησυχώ μην κολλήσω ΣΜΝ παρά μην μου φέρει κάποιος δικηγόρο για εξαπάτηση», καταλήγει.  

Athens Voice Newsletter
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5