Κατοικιδια

Φάλαινα όρκα στον Σηκουάνα - Η επιχείρηση διάσωσης (βίντεο)

Αγώνας δρόμου για να απομακρυνθεί από το γλυκό νερό

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
orkas-shkouana.jpg

Φάλαινα όρκα βρίσκεται στον Σηκουάνα στη Γαλλία. Η επιχείρηση διάσωσης για να φύγει η φάλαινα δολοφόνος και να επιστρέψει στη θάλασσα.

Μια όρκα στον ποταμό Σηκουάνα έχει προκαλέσει συναγερμό στις γαλλικές αρχές. Ήδη, έχει ξεκινήσει η επιχείρηση διάσωσης, προκειμένου να μπορέσει η φάλαινα να επιστρέψει στη θάλασσα. Όπως μετέδωσαν γαλλικά ΜΜΕ, η όρκα έχασε τον προσανατολισμό της, βγήκε από τον ωκεανό και μπήκε στον Σηκουάνα.

Για να μπορέσουν να κάνουν τη φάλαινα να επιστρέψει στη θάλασσα, οι διασώστες χρησιμοποιούν ήχους από άλλες φάλαινες - δολοφόνους (killer whales).

Ειδικότερα, ύστερα από μια σύσκεψη στην οποία έλαβαν μέρος Γάλλοι και ξένοι επιστήμονες, συμπεριλαμβανομένων ειδικών στα θαλάσσια θηλαστικά, ανακοινώθηκε ότι η όρκα θα παρακολουθείται εξ αποστάσεως με drone, ενώ θα εκπέμπονται ήχοι από φάλαινες του συγκεκριμένου είδους, σε μια προσπάθεια να οδηγηθεί πίσω στον ωκεανό.

«Η χρήση αυτών των μη επεμβατικών μεθόδων, από απόσταση πολλών εκατοντάδων μέτρων, θα εμποδίσει σκάφη να την προσεγγίσουν, κάτι που θα μπορούσε να εντείνει το άγχος της και να θέσει σε κίνδυνο τόσο τη ζωή της όσο και την ασφάλεια των διασωστών», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Franzosen staunen über Orca-Wal | Frankreich

Όρκα στον Σηκουάνα - Πλήθος κόσμου στις όχθες για να δει τη φάλαινα

Η φάλαινα στη Γαλλία, της οποίας η υγεία επιδεινώνεται στο γλυκό νερό, απομακρύνθηκε από τον ωκεανό πριν από αρκετές ημέρες και κινδυνεύει να πεθάνει.

Η -μήκους τεσσάρων μέτρων- αρσενική όρκα εντοπίστηκε για πρώτη φορά στις εκβολές του Σηκουάνα στις 16 Μαΐου, μεταξύ του λιμανιού της Χάβρης και της πόλης Ονφλέρ στη Νορμανδία, προτού διανύσει δεκάδες χιλιόμετρα για να φθάσει δυτικά της Ρουέν.

Σύμφωνα με τις εικόνες από την όρκα στον ποταμό Σηκουάνα που μετέδωσαν γαλλικά ΜΜΕ, αρκετοί πολίτες έχουν συγκεντρωθεί στις όχθες για να δουν από μακριά τη φάλαινα. Υπάρχουν στιγμές που το ραχιαίο πτερύγιό της εξέχει από το νερό και το χαρακτηριστικό ασπρόμαυρο δέρμα της γίνεται εμφανές κάθε φορά που αναδύεται στην επιφάνεια.

Killer whale that swam up France's River Seine in 'life-threatening condition' • FRANCE 24 English

Η είδηση ότι υπάρχει όρκα στον Σηκουάνα συνεχίζει να κάνει τον γύρο του διαδικτύου τόσο στη Γαλλία όσο και στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ