Κατοικιδια

Κύκνος της Καστοριάς: Μεταφέρθηκε στην λίμνη Παμβώτιδα

Σε μία προσπάθεια να εγκλιματιστεί και να ανακτήσει τη διάθεσή του για ζωή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κύκνος της Καστοριάς: Μεταφέρθηκε στην λίμνη Παμβώτιδα
Κύκνος της Καστοριάς: Μεταφέρθηκε στην λίμνη Παμβώτιδα © ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στη λίμνη Παμβώτιδα μεταφέρθηκε ο θλιμμένος κύκνος της Καστοριάς που έχασε το ταίρι του προ ημερών.

Στη λίμνη Παμβώτιδα αναγκάστηκαν να μεταφέρουν τελικά τον κύκνο της Καστοριάς που αρνιόνταν να απομακρυνθεί από το Κέντρο Περίθαλψης όπου το ταίρι του είχε μεταφερθεί τραυματισμένο και έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Περίπου μια βδομάδα μετά τον θάνατο του θηλυκού κύκνου, το αρσενικό παρέμενε έξω από το κτίριο περιμένοντας μάταια το ταίρι του. «Δεν έμπαινε καν στο νερό, στη λίμνη Καστοριάς, και κινδύνευε καθημερινά και από τα αδέσποτα σκυλιά αλλά και από τα διερχόμενα αυτοκίνητα», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νίκος Παναγιωτόπουλος από το Κέντρο Περίθαλψης, τονίζοντας ότι κρίθηκε επιτακτική η ανάγκη άμεσης μεταφοράς του σε άλλη λίμνη. Έτσι, από χθες το πρωί, ο κύκνος κολυμπάει στα νερά της Παμβώτιδας σε μία προσπάθεια να εγκλιματιστεί και να ανακτήσει τη διάθεσή του για ζωή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Ιωαννιτών, ο κύκνος μεταφέρθηκε ύστερα από συνεργασία των δύο δήμων και με τη συνδρομή εθελοντών και στελεχών των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.

Κύκνος στην Καστοριά θρηνεί το ταίρι του

 

Κύκνος στην Καστοριά έχει γίνει θέμα συζήτησης τις τελευταίες ημέρες. Πρόκειται για έναν αρσενικό κύκνο, ο οποίος θρηνεί το ταίρι του. Το θηλυκό είχε βρεθεί τραυματισμένο στην Καστοριά και νοσηλευόταν στο Κέντρο Περίθαλψης.

Ο αρσενικός κύκνος δεν έφυγε στιγμή από κοντά του. Ακόμα και όταν το πτηνό υπέκυψε στα τραύματά του, το αρσενικό δεν λέει να απομακρυνθεί και παραμένει έξω από το Κέντρο Περίθαλψης, όπου περιμένει ακόμη μάταια το ταίρι του. Τα βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα social media, συγκινούν...

 

 

Χάρτης με την απόσταση που κάλυψε ο κύκνος στην Καστοριά

Στη δημοσιότητα δόθηκε και ο χάρτης με την απόσταση που κάλυψε ο αρσενικός κύκνος, προκειμένου να βρεθεί και πάλι δίπλα στο ταίρι του.

kyknos-kastoria-limni.jpg

«Δεν τα καταφέραμε, γύρισε πίσω, τριγυρνάει έξω από το κτίριο και δεν μπορούμε να τον πλησιάσουμε πια, είναι επιθετικός» δήλωσε επίσης για τον αρσενικό κύκνο ο Νίκος Παναγιωτόπουλος από την «Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος και Σταθμός Περίθαλψης Άγριων Ζώων Καστοριάς».

Και πρόσθεσε: «Θα ξανακάνω απόπειρα να τον απομακρύνω, αλλά αν δεν τα καταφέρω, θα πρέπει να τον πάμε σε άλλη λίμνη, πολλά χιλιόμετρα μακριά, ευχόμενοι να μη γυρίσει πάλι».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ