Visual Browsing

Το πρώτο κατοικίδιο πούμα

Το πρώτο κατοικίδιο πούμα
instagram.com/l_am_puma
Ό,τι πιο χαριτωμένο θα δεις σήμερα
  • A-
  • A+
0
Το πρώτο κατοικίδιο πούμα ανήκει σε ένα ζευγάρι από την Ρωσία

Πολλοί από εμάς έχουμε κάποιο κατοικίδιο είτε είναι σκύλος, είτε γάτα, είτε απλά ένα χρυσόψαρο, αλλά πιθανότατα δεν θα διανοούμασταν καν να φέρουμε στο σπίτι μας ένα άγριο ζώο, όπως το πούμα. Το 2017, όμως, ένα ζευγάρι από την Ρωσία δεν ήταν απλά οι πρώτοι (λογικά) που το σκέφτηκαν, αλλά και οι πρώτοι που όντως το έκαναν.

Ο Μέσι, όπως τον ονόμασαν οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου Σαράνσκ, γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 2015 με τα δύο αδέρφια του και μετά από τρεις μήνες μεταφέρθηκε σε ένα μικρότερο ζωολογικό κήπο. Εκεί τον είδαν για πρώτη φορά, όταν ήταν πλέον ενός έτους, και τον ερωτεύτηκαν ο Σάσα και η Μάσα και λίγες μέρες αργότερα ζήτησαν από τον διευθυντή του ζωολογικού κήπου να τον αγοράσουν, πράγμα που προς μεγάλη τους έκπληξη δέχτηκε.

Σε περίπτωση που απορείτε, όχι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισαν αρχικά δεν ήταν η επικινδυνότητά του, η οποία ήταν σχεδόν ανύπαρκτη, αλλά το γεγονός ότι είχε προβλήματα υγείας και το ζήτημα της τουαλέτας. Το δεύτερο τελικά το αντιμετώπισαν με το να τον βγάζουν δύο βόλτες την ημέρα και χρησιμοποιώντας ως δοχείο άμμου την μπανιέρα τους, αφού δεν μπορούσαν να βρουν κάτι άλλο στο απαιτούμενο μέγεθος.
 

Το ζήτημα της υγείας του λύθηκε με το να του χορηγούν καθημερινά μία αναγκαία αγωγή, ενώ όταν άρχισαν να παρουσιάζονται οστικά προβλήματα στα πόδια του, ο κτηνίατρος τους έδωσε επιπλέον φάρμακα και τους είπε ότι ο Μέσι έπρεπε να ξεκινήσει να ασκείται. Αυτό τους οδήγησε στο να ψάξουν έναν εκπαιδευτή, πράγμα που προφανώς αποδείχτηκε δύσκολο, αφού οι περισσότεροι εκπαιδευτές γάτων και σκύλων δεν είχαν εμπειρία και φοβόντουσαν να έρθουν σε επαφή με ένα άγριο ζώο.

Ευτυχώς, κάποια στιγμή ένας εκπαιδευτής που στο παρελθόν είχε εκπαιδεύσει αγριόγατες είδε τον Μέσι ως πρόκληση και δέχτηκε να τον αναλάβει. Αποδείχτηκε, μάλιστα, ότι το πούμα ήταν αρκετά έξυπνο και έμαθε πολύ γρήγορα τις βασικές εντολές, ενώ ήταν απόλυτα φιλικό με τα άλλα ζώα που ήταν μαζί του στην εκπαίδευση. Όσον αφορά, βέβαια, την υπακοή του ναι μεν είναι σε καλά επίπεδα, αλλά όπως είναι φυσικό αρκετές φορές του βγαίνει η ξεροκεφαλιά της γάτας, που κρύβει μέσα του.

Σχετικα
Κορωνοϊός στη Ρωσία: Πάνω από 8.300 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο
Κορωνοϊός στη Ρωσία: Πάνω από 8.300 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Βέβαια, παρά το γεγονός ότι ο Μέσι δεν έχει δώσει κανένα δείγμα επικινδυνότητας, είναι πολλοί εκείνοι που θεωρούν τρελούς τον Σάσα και τη Μάσα ή τους κατηγορούν ότι τον κρατάνε κλειδωμένο σε ένα διαμέρισμα ενάντια στη φύση του και τους παροτρύνουν να τον επιστρέψουν στον ζωολογικό κήπο ή να τον ελευθερώσουν στο δάσος. Ωστόσο, οι ίδιοι επισημαίνουν ότι ο Μέσι δεν έχει καν το μέγεθος ενός μέσου πούμα (το βάρος του είναι χαμηλότερο κατά 30%), ενώ η υγεία του θα τον εμπόδιζε από το να επιβιώσει στην άγρια φύση, ενώ ένα κλουβί δεν θα του επέτρεπε να κινείται όσο απαιτείται.

Αν όλα τα παραπάνω σας έπεισαν να αγοράσετε και εσείς ένα πούμα, τότε μην το κάνετε! Ο Σάσα και η Μάσα υπογραμμίζουν ότι πρόκειται για ένα επικίνδυνο ζώο και ο Μέσι δεν είναι παρά η σπάνια εξαίρεση. Οπότε βολευτείτε με μία γάτα ή ένα κουτάβι.  

Пума Месси История нашего знакомства. Cougar Messi The story of our acquaintance.

 

 

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5