1821 Digital Gallery

Πρωταθλητής της Ελληνορωμαϊκής Πάλης προπονείται, κακοποιώντας μοσχαράκι

Και καμαρώνει, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο σε ντοκιμαντέρ

Σάλο έχει προκαλέσει το εκθειαστικό ρεπορτάζ της τοπικής ιστοσελίδας trikalanews.gr για τον πρωταθλητή της ελληνορωμαϊκής πάλης Κώστα Αβράμη ο οποίος πρωταγωνιστεί σε ντοκιμαντέρ κακοποιώντας ένα μικρό μοσχαράκι.

Ο Αβράμης έκανε επίδειξη δύναμης στο νεαρό ζώο το οποίο το έχει δέσει από το λαιμό, ενώ προκειμένου να αναβιώσει τον μύθο του Μίλωνα του Κροτονιάτη κακοποιεί επανειλημμένως το μοσχαράκι.

Το θέμα ανέδειξε η φιλοζωική ιστοσελίδα zoosos.gr, η οποία καταγγέλλει:

«Τα πλάνα δημοσίευσε στο διαδικτυακό κανάλι Youtube ο ιστότοπος www.trikalanews.gr και τα γυρίσματα έγιναν στην Αγρελιά Τρικάλων, αλλά η δημοσιογράφος Ελισάβετ Παπανικολάου που έγραψε το ρεπορτάζ το οποίο δημοσιεύτηκε στις 25 Οκτωβρίου 2016 την κακοποίηση του ζώου την ξέχασε, δεν την αναφέρει καν και την παρουσιάζει λίγο – πολύ αυτή τη συμπεριφορά του ανθρώπου προς τα τρομοκρατημένα ζώα ως θρίαμβο του τρικαλινού αθλητή!

Σχετικα
Ας σώσουμε τις μέλισσες: Αφιέρωμα στο θαυμαστό έντομο
Ας σώσουμε τις μέλισσες: Αφιέρωμα στο θαυμαστό έντομο

»Η κακοποίηση των ζωών προφανώς και κρίθηκε απαραίτητη να συμπεριληφθεί στο ντοκιμαντέρ που όπως διαβάζουμε εμπνεύστηκε ο Χρήστος Κόλλιας, καθηγητής Τ.Ε.Φ.Α.Α. στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, προκειμένου αυτό αφού ολοκληρωθεί να σταλεί στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή καθώς και στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Πάλης με στόχο την αναβάθμιση του αθλήματος, ώστε «να δημιουργηθεί Παγκόσμιο Κέντρο Πάλης στην χώρα μας συνδυάζοντας αρμονικά την άθληση , την φιλοσοφία και την μουσική».

»Η δημοσιογράφος είδε μόνο την αναβίωση του μύθου και όχι την κακοποίηση των ζώων στο όνομα του αθλητισμού και του πολιτισμού!

»Σύμφωνα με την δημοσιογράφο “Ο Τρικαλινός Πρωταθλητής της Ελευθέρας και Ελληνορωμαϊκής Πάλης Κώστας Αβράμης κλήθηκε να ανταποκριθεί στην αναβίωση του μύθου του Μίλωνα του Κροτονιάτη (6ος π.Χ. αιώνας οποίος ήταν παλαιστής από την Μεγάλη Ελλάδα, είχε στεφανωθεί σε 6 Ολυμπιάδες, για την ρώμη και την μυϊκή του δύναμη, καθώς είχε σηκώσει στους ώμους του έναν ταύρο 4 ετών ενώ κατανάλωνε 5 κιλά κρέας, άλλα τόσα σε ψωμί και έπινε σχεδόν 10 λίτρα κρασί σε κάθε του γεύμα. Ο Κώστας Αβράμης με θάρρος και περίσσεια δύναμη πάλεψε με ταύρο και κατάφερε να του επιφέρει λαβές χωρίς να τραυματίσει το άγριο ζώο”.

Σχετικα
Βίντεο αποκαλύπτουν πως και οι ελέφαντες θρηνούν τους νεκρούς τους
Βίντεο αποκαλύπτουν πως και οι ελέφαντες θρηνούν τους νεκρούς τους

»Το www.zoosos.gr για την κακοποίηση των ζώων θα ενημερώσει την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία καθώς και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή αλλά και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Πάλης ώστε να τοποθετηθούν επί του θέματος καθώς η κακοποίηση ζώων στην Ελλάδα είναι ποινικό αδίκημα και τέτοιες πρακτικές μόνο τον πολιτισμό και τον αθλητισμό στον τόπο μας δεν αναδεικνύουν.

»Οι μύθοι, οι θρύλοι, οι παραδόσεις είναι καλό να αναβιώνουν μόνο όμως όταν δεν συμπεριλαμβάνουν κακοποίηση ζώων ή άλλες αξιόποινες πράξεις… Όλα τα άλλα είναι απλά δικαιολογίες… Δεν θα βαρεθούμε να επισημαίνουμε ότι τα έθιμα έχουν “πλάκα”, “χαβαλέ”, μας δένουν με το παρελθόν και τις ρίζες μας και αξίζει να συνεχίζονται στο πέρασμα των αιώνων μόνο όταν αφορούν ενήλικους ανθρώπους οι οποίοι συναινούν απολύτως για την συμμετοχή τους σε αυτά».

Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5