Γυναίκα σε πισίνα κρατάει ποτήρι με Spritz Veneziano και δίπλα είναι το μπουκάλι Select Aperitivo
Wine & Spirits

Το αυθεντικό Spritz Veneziano είναι η απόλαυση του φετινού καλοκαιριού

Spritz Veneziano: Το Spritz του φετινού καλοκαιριού είναι το αυθεντικό Spritz Veneziano με Select Aperitivo.
341667-710504.jpg
Ζένια Πιττακή
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το πορφυρό Spritz από την Βενετία με Select Aperitivo σε κερδίζει αμέσως

Μπορεί να σχόλασες μόλις από τη δουλειά και μετά από παρότρυνση των συναδέλφων να έχετε αράξει σε μια από τις δροσερές αυλές της Αθήνας για ένα after office drink. Μπορεί πάλι να έχεις πάρει ήδη την άδειά σου και να βρίσκεσαι ξαπλωμένος δίπλα στη θάλασσα με το θαλασσινό αεράκι να σου χαϊδεύει το πρόσωπο και τα τζιτζίκια να βάζουν τη μουσική. Όπου κι αν βρίσκεσαι, ό,τι κι αν κάνεις, μόνος ή με παρέα, υπάρχει κάτι που ταιριάζει απόλυτα σε κάθε «κάδρο». Το κατακόκκινο, δροσιστικό Spritz Veneziano.

Το καυτό ελληνικό καλοκαίρι σε βρίσκει παντού, είτε στην πόλη είτε στο νησί, οπότε τα δροσερά ποτά είναι απλά απαραίτητα από το σπίτι του φίλου μέχρι το beach bar ή την ταράτσα του αγαπημένου σου μπαρ. Φυσικά, το καλοκαίρι για τον καθένα έχει ξεχωριστή γεύση, όλοι έχουμε ένα ξεχωριστό ποτό που απολαμβάνουμε μεσημέρι ή βράδυ, με φίλους ή το άλλο μας μισό. Σε περίπτωση που δεν το έχεις ήδη δοκιμάσει, σου λέω με βεβαιότητα ότι αυτό το καλοκαίρι το αυθεντικό Spritz Veneziano με Select Aperitivo θα γίνει σίγουρα το αγαπημένο σου Spritz!

Η ιστορία του Select Aperitivo

Το έτος ήταν 1920 και η Βενετία βρισκόταν σε βαθιά αναταραχή μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι νεαροί αδελφοί Pilla, με το αποστακτήριο στη συνοικία Castello και την τεχνογνωσία τους στη διαδικασία παρασκευής ποτών, άδραξαν αυτή τη μοναδική στιγμή και τη χρησιμοποίησαν προς όφελός τους. Η Βενετία βρισκόταν σε ένα σημείο καμπής: οι άνθρωποι μόλις άρχιζαν να βγαίνουν πάλι έξω και να ανακαλύπτουν ξανά τις απολαύσεις της ζωής. Έτσι δημιούργησαν το Select Aperitivo, το πορφυρό Aperitivo bitter liquer, που αγαπήθηκε όσο κανένα άλλο στην πόλη και καθιερώθηκε ως το αυθεντικό Spritz της Βενετίας ή αλλιώς το Spritz Veneziano.

Μπουκάλι Select Aperitivo και ποτήρι Spritz Veneziano πάνω σε γέφυγα με φόντο τα κανάλια της Βενετίας

Η πράξη της απόλαυσης ενός απεριτίφ με φίλους διαδόθηκε σε όλη την πόλη και το Select Aperitivo ανέλαβε τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή τη νέα σκηνή κοκτέιλ. Έχει περάσει σχεδόν ένας αιώνας, αλλά σήμερα, το Select Aperitivo εξακολουθεί να είναι γνωστό ως η αληθινή εικόνα του βενετσιάνικου απεριτίφ: ένα μοναδικό bitter που σερβίρεται στα εμβληματικά μπαρ του Lagoon και από μπάρμαν σε όλο τον κόσμο, πρόθυμοι να προσφέρουν κάτι μοναδικό και ξεχωριστό.

Μπουκάλι Select Aperitivo και ποτήρι Spritz Veneziano πάνω σε γέφυγα με φόντο τα κανάλια της Βενετίας

Το Select Aperitivo ξεχωρίζει με το χρώμα του, τα 30 βότανα που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του και την ολοκληρωμένη και πολυδιάσταση γεύση του που είναι ιδανική για Spritz. Οι ρίζες ραβέντι μαλακωμένες μία προς μία και προσεκτικά επεξεργασμένες με μαεστρία, δίνουν στο προϊόν την έντονη πικρή του νότα.Οι φρέσκες, ρητινώδεις νότες από τα μούρα αυρκεύθου προσθέτουν μια ισχυρή δομή και ισορροπία στο bitter, καθιστώντας το ιδανικό για ανάμειξη.

Τι είναι το Spritz

Το Spritz ξεκίνησε ως Spritzer στις αρχές του 19ου αιώνα από τους Αυστροουγγαρούς στρατιώτες που έμεναν στην περιοχή και τους φαινόταν το ιταλικό λευκό κρασί πολύ δυνατό οπότε το αραίωναν με λίγο Seltz ή σόδα. Λίγα χρόνια μετά, οι Ιταλοί, έφεραν τη συνταγή πιο κοντά στη δική τους κουλτούρα και άρχισαν να αναμειγνύουν το Select Aperitivo με Prosecco και σόδα. Έτσι γεννήθηκε το αυθεντικό Spritz Veneziano.

Η συνταγή για να φτιάξεις το δικό σου Spritz Veneziano

Εντυπωσίασε την παρέα σου σερβίροντας το πιο ινσταγκραμικό Spritz με μια απλή και εύκολη συνταγή! Σε ένα ποτήρι κρασιού με πάγο προσθέτεις: 

  • 50ml Select Aperitivo 
  • 100ml Prosecco  
  • 25ml Soda 

Γαρνίρεις με μια μεγάλη πράσινη ελιά! 

lifestyselect_aperitivo.jpg

Cicchetti και Spritz Veneziano

Στα παραδοσιακά bàcaro της Βενετίας, το Spritz Veneziano το συνοδεύουν με cicchetti (έτσι λέγονται οι μεζέδες στην Βενετία). Εκεί θα το γευτείτε με πολύ νόστιμες επιλογές όπως σαρδέλες με ντομάτα πάνω σε garlic bread αλλά και κρεμώδη μπακαλιάρο πάνω σε ψωμάκι. Ταιριάζει εκπληκτικά και με pizza και pasta αλλά οι Aperitivo μεζέδες εδώ έχουν την τιμητική τους και στην Ελλάδα έχουμε πολλούς τέτοιους καλοκαιρινούς μεζέδες.

lifestyselect_aperitivo.jpg

Καλό Καλοκαίρι είπαμε; Salute!

Δειτε περισσοτερα