Wine & Spirits

6 ελληνικά αφρώδη κρασιά για να υποδεχτούμε το 2022

Είναι υπέροχα, value for money, ταιριάζουν και με τη βασιλόπιτα

alexandra-mpaspanelou.jpg
Αλεξάνδρα Μπασπανέλου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
pexels-cottonbro-3171815.jpg
Φωτογραφία: cottonbro/ Pexels

Ελληνικά αφρώδη κρασιά που ταιριάζουν με το κλίμα των ημερών και υποδέχονται την νέα χρονιά μέσα σε ατμόσφαιρα γιορτής

Με το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν να καταφθάνει και με τις οικογενειακές-φιλικές συναντήσεις να πληθαίνουν, οι εντυπωσιακές φυσαλίδες αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν και πάλι στα κομψά τους ποτήρια. Όπου ακούγεται ο εκκωφαντικός ήχος του πώματος ενός αφρώδους κρασιού σημαίνει ότι κάτι γιορτινό συμβαίνει. Και επειδή η ομορφιά ενός αφρώδους σε όλους μας αξίζει, ιδού 6 λαμπερά ελληνικά sparkling - σκέτη μαγεία! Δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους ξένους αφρώδεις οίνους, έχουν εκθαμβωτικό ταμπεραμέντο, είναι αυτό που λέμε εντελως value for money, ενώ, να το πούμε κι αυτό, αποτελούν τον καλύτερο συνοδό της τυχερής Βασιλόπιτας! Νέα χρονιά λοιπόν, νέοι στόχοι. Ας πιούμε σε αυτό. Στην υγειά μας!

thumbnail_prologue.jpg
Prologue- Κτήμα Ζαφειράκη
Το νέο κρασί του Χρήστου Ζαφειράκη ήρθε για να κάνει τον ιδανικό πρόλογο στο γιορτινό γεύμα. Λημνιώνα και Ασύρτικο δημιουργούν ένα πρωτότυπο χαρμάνι γεύσεων και αρωμάτων. Χρώμα λαμπερό και τριανταφυλλένιο, σωστό απεριτίφ. Κόκκινα φρούτα, ανθικές νύξεις και νότες εσπεριδοειδών «συνορεύουν» με αρώματα ψωμιού και ξηρών καρπών. Στο στόμα ένας απαλός χαρακτήρας με κρεμμώδη διάσταση, και οξύτητα που φρεσκάρει τη διάθεση.
Ενδεικτική Τιμή: 15,00 €

 

 

thumbnail_bianco-nero-sparkling-white-750-ml.jpg
Bianco Nero- Οινοποιία Τσιλιλής

Ένα ελκυστικό απεριτίφ, με ξεχωριστή φιάλη και λάμψη. Θα μπορούσα να πω ότι μπορεί να κοιτάξει στα μάτια ένα Μοσχάτο D’ Asti! H απόλυτη έννοια του value for money, με ελκυστικό αφρισμό και την αναμενόμενη γλυκύτητα που θα ταιριάξει υπέροχα δίπλα στην βασιλόπιτα. Πρόκειται για ένα αφρώδες από Μοσχάτο με ανάλαφρα αρώματα ροδάκινου, λευκών λουλουδιών αλλά και τριαντάφυλλου. Σκέτη απόλαυση!
Ενδεικτική τιμή: 8,50 €

thumbnail_santo_brut.jpg
Santo Brut- Santo Wines
Ένα Ασύρτικο για μεγάλες περιστάσεις! Είναι 100% προϊόν της θηραϊκής γης και παράγεται με την παραδοσιακή μέθοδο της Καμπανίας (methode traditionnelle) . Οι φυσαλίδες φέρνουν στο χείλος του ποτηριού φινετσάτα αρώματα αχλαδιού, λευκόσαρκου ροδάκινου, μελιού και ζυμών. Στόμα ξηρό και αξέχαστο! Εκεί και η ορυκτότητα της ποικιλίας για να θυμίσει το εκθαμβωτικό μεγαλείο του Ασύρτικου.
Ενδεικτική Τιμή: 28,00 €

 

 

thumbnail_amalia.jpg
Amalia Brut Rose- Κτήμα Τσελέπου
Ο χορός των φυσαλίδων απλώνεται ολοκληρωτικά σε ροζ φόντο. Φτιαγμένο από Αγιωργίτικο, μοιάζει λαμπερό και μυρωδάτο. Οι φυσαλίδες του λεπτές, ενώ αρώματα ζυμών, κερασιού, φράουλας και κόκκινων φρούτων ολοκληρώνουν το κομψό προφίλ του. Στο στόμα θα συναντήσεις κόκκινα φρούτα και στοιχεία ζυμών. 
Ενδεικτική τιμή: 11,50 €

 

thumbnail_karanika.jpg
Karanika Brut Cuvee Speciale- Κτήμα Καρανίκα
Ξινόμαυρο και Ασύρτικο, συνέβαλαν στη δημιουργία ενός «μεγάλου» αφρώδους! Η οινοποίηση γίνεται με την παραδοσιακή μέθοδο της Καμπανίας (methode traditionnelle). Αρώματα ζύμης, φρυγανισμένου ψωμιού και φουντουκιού ισορροπούν άψογα με τα φινετσάτα αρώματα των εσπεριδοειδών κάτω από το πρίσμα των φυσαλίδων. Στο στόμα ο αναζωογονητικός αφρισμός, συμπληρώνεται από τη φρεσκάδα της αισθητής οξύτητας, προσφέροντας στην ατμόσφαιρα την πιο εορταστική διάθεση.
Ενδεικτική τιμή: 16,80 €

thumbnail_noelle.jpg
Noelle- Eλ Vino
Το όνομα του θυμίζει κάτι από Χριστούγεννα και όντως φέρνει το γιορτινό κλίμα στο τραπέζι. Το Μοσχάτο κάνει και πάλι το θαύμα του δημιουργώντας διακριτικά αρώματα ώριμου λεμονιού, γκρέιπφρουτ, λευκών λουλουδιών αλλά και τριαντάφυλλου. Το στόμα γεμίζει με ώριμα φρουτώδη γευστικά στοιχεία εσπεριδοειδών, ενώ θα παρατηρήσουμε ένα όμορφο παιχνίδι ισορροπίας μεταξύ της γλυκύτητας και της οξύτητάς του. Φίνες φυσαλίδες αφήνουν τα ίχνη τους κατά μήκος του ποτηριού και φτιάχνουν την απόλυτη γιορτή.
Ενδεικτική τιμή: 7,50 €

Αφήστε τις φυσαλίδες να σας ταξιδέψουν, και δώστε στους αγαπημένους σας τις πιο όμορφες ευχές!

Καλή Χρονιά!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ