Wine & Spirits

Βραδιά οινογνωσίας με το κτήμα Χατζηδάκη στο Βασίλαινας

Καθοδηγητής στο οινικό ταξίδι ο Master of Wine Κωνσταντίνος Λαζαράκης

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
a-.jpg

Το Ασύρτικο, η γηγενής ποικιλία της Σαντορίνης έχει αναδειχθεί σε μία από τις πιο εμβληματικές της Ελλάδας, ενώ ταυτόχρονα έχει καταφέρει να είναι η πιο αναγνωρισμένη ελληνική ποικιλία στο εξωτερικό. Για αυτό ευθύνεται κυρίως ο Χαρίδημος Χατζηδάκης, ο οραματιστής οινοποιός από τη Σαντορίνη. Με μικρές στρεμματικές αποδόσεις, περιορισμένη παραγωγή και γνώση που αξιοποιεί την παράδοση κατάφερε να εξερευνήσει τις δυνατότητες του Ασύρτικου, αλλά και να αναδείξει ποικιλίες λιγότερο γνωστές, όπως το Αηδάνι.

Από τότε που ο ίδιος έφυγε, η σκυτάλη πλέον έχει περάσει στην επόμενη γενιά και το οινοποιείο συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του με επικεφαλής τη Στέλλα Χατζηδάκη και την Κωνσταντίνα Χρυσού. Την Πέμπτη 21 Μαρτίου,  το εστιατόριο Βασίλαινας θα υποδεχθεί τα κρασιά του κτήματος Χατζηδάκη με ένα μενού 5 πιάτων, αλλά και ένα μοναδικό wine pairing. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον αμπελώνα του κτήματος, να ακούσουν την ιστορία του οινοποιείου και φυσικά να δοκιμάσουν τα πιο εμβληματικά του κρασιά με καθοδηγητή τον Master of Wine Κωνσταντίνο Λαζαράκη. Το μενού της βραδιάς (ακολουθεί αναλυτικά παρακάτω) έχει €55/άτομο.

 

Αναλυτικά το μενού:

ΣΟΥΠΑ πράσο | καπνιστό χέλι 
Santorini Familia ‘18  

CARPACCIO φαγκρί | αχινός 
Santorini Cuvée 15  ‘17 

ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΣΧΑΡΑΣ ρεβίθια | σαλικόρνια  
Σαντορίνη Σκυτάλη ‘17  

ΧΟΙΡΙΝΑ ΜΑΓΟΥΛΑ IBERICO μανεστράκι | μυρώνια | λεμονόχορτο 
Νυχτέρι ‘17 

ΣΟΚΟΛΑΤΑ 
bitter σοκολάτα | φοντάν | κόκκινα φρούτα | φραμπουάζ 
Vinsanto ‘04

Βρασίδα 13, Ιλίσια, 210 7210501

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ