1821 Digital Gallery
photo © Μυρτώ Παπαδογεώργου

Μέρες και νύχτες βινυλίου στο Ήλεκτρον της Θεσσαλονίκης

Φορέστε τα χαμόγελά σας και αγκαλιάστε το νέο φιλόμουσο στέκι στη Ροτόντα
photo © Μυρτώ Παπαδογεώργου

Η θέα στο ιστορικό κέντρο. Ο ρετροφουτουριστικός διάκοσμος, με ευθείες αναφορές στα seventies. Μουσικάρες στα ηχεία. Οι cozy πολυθρόνες, ο διακριτικός φωτισμός, η χαριτωμένη επίπλωση, τα διάσπαρτα φυτά, το μεγαλοπρεπές d.j. booth, με τις καμπύλες του κεφαλαίου ήτα στην προμετωπίδα να λαμπυρίζουν στη ροή του neon σαν το αρχίγραμμα ενός καινούργιου κεφαλαίου στις περιπλανήσεις μας στην πόλη, όλα δένουν σε ένα σύνολο που φτιάχνει κάτι φρέσκο από κάτι τόσο παλιό όσο το μότο «your vibes attract your tribes».

photo © Μυρτώ Παπαδογεώργου

Τα φροντισμένα κοκτέιλ, το άνετο self service, τα γάργαρα γέλια, οι νέοι γνωστοί, οι παλιοί φίλοι, τα ποιοτικά ποτά, οι ολόδροσες draft. Και όλοι εμείς στο Ήλεκτρον καφέ μπαρ στην πλατεία Αγίου Γεωργίου. Τη χρειαζόταν η περιοχή της Ροτόντας μια τέτοια ένεση καλού γούστου.

photo © Μυρτώ Παπαδογεώργου
Σχετικα
Θεσσαλονίκη: Αρνητές έστησαν σκηνές έξω από το Δημαρχείο
Θεσσαλονίκη: Αρνητές έστησαν σκηνές έξω από το Δημαρχείο

Εκεί που ο φοιτητικός πληθυσμός συναντά τα σούρτα φέρτα του κέντρου και τα ραντεβού κλείνονται χωρίς σκέψη κάτω από την Αψίδα του Γαλέριου, εκεί φωλιάζει και το Ήλεκτρον, φτιαγμένο με την αλάνθαστη συνταγή του βινυλίου on rotation και του self service, προορισμένο να ξυπνήσει μια περιοχή που εδώ και καιρό είχε πέσει σε αισθητική χειμερία νάρκη. Ειδικά όταν η ώρα πάει επτά και αποφασίζεις να βάλεις τον ρυθμό στην καρδιά σου, τότε είναι που το Ήλεκτρον σκορπάει νότες για αυτούς που θέλουν να ακροαστούν και όχι απλώς να λικνιστούν.

photo © Μυρτώ Παπαδογεώργου

Τα d.j. sets ξεκινούν από το απόγευμα και διαρκούν έως τις 01:00, με περιδιαβάσεις σε κάθε μουσικό υβρίδιο, από την electronica και το φανκ έως την exotica και την ψυχεδέλεια, όχι γιατί το Ήλεκτρον θέλει να υπακούσει σε κάθε γούστο, αλλά απλά γιατί είναι αστείρευτος ο ωκεανός του ήχου που επιθυμεί να εξερευνήσει. Άλλωστε όλες οι μουσικές είναι θαυμάσιες όταν παίζονται σωστά και οι residents του Ήλεκτρον ξέρουν καλά τη δουλειά τους.

Σχετικα
Χάρτης των γεύσεων, το μεγάλο οινικό ραντεβού του Βορρά
Χάρτης των γεύσεων, το μεγάλο οινικό ραντεβού του Βορρά

photo © Μυρτώ Παπαδογεώργου

Εδώ θα συναντήσεις ορισμένους από τους χαρισματικότερους δισκοπαίκτες που διαθέτει αυτή η πόλη, καθώς και εκλεκτούς guests σε τακτικές ή σποραδικές εμφανίσεις. Kocmoc, 4est, Let’s Vinyl, Benjamind, Saint, The Robbed, ακόμη και τον συντάκτη αυτού του κειμένου. Ενώ τα απομεσήμερα, ώρες ιδανικές για τσάι, συμπάθεια και μαύρες σκέψεις, συχνά θα απολαύσεις noon sessions από τις 14:00, ειδικά επιμελημένα ώστε να αποδιώχνουν κάθε μελαγχολία. Ταυτόχρονα το Ήλεκτρον δυναμώνει ολοένα τη φωνή του εκπέμποντας και διαδικτυακά, μέσα από τον σταθμό του Amateur Radio.

photo © Μυρτώ Παπαδογεώργου

Μια σωστή ιδέα είναι το ξεκίνημα της δημιουργίας και μέσα στη δημιουργικότητα του Ήλεκτρον θα βρείτε έναν ποιοτικό χώρο που αξίζει όλη την επιτυχία που μπορεί να έχει. Θα βρείτε φίλους, μουσικές, όμορφες στιγμές και πάνω απ’ όλα ένα καλοστημένο νέο στέκι για να σας συντροφεύει.

photo © Μυρτώ Παπαδογεώργου

Ήλεκτρον καφέ μπαρ, Πλατεία Αγίου Γεωργίου 13, Ροτόντα, Τ: 2310 200 188, FB: Electron cafe

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5