Resto

Το speakeasy μπεργκεράδικο του Burger Joint μόλις άνοιξε στην πλατεία Καρύτση

Τα πληθωρικά, ζουμερά burgers που όλοι αγαπήσαμε έφτασαν στο κέντρο της πόλης

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
_48a6035.jpg

Burger Joint: το θρυλικό μπεργκεράδικο μόλις άνοιξε νέο κατάστημα στην πλατεία Καρύτση

Ο μαγιάτικος ήλιος λούζει την πλατεία Καρύτση, βάφοντάς την σε ένα εκτυφλωτικό λευκό. Κόβω βόλτες γύρω από την εκκλησία της, προσπαθώντας να βρω τη μυστική είσοδο του Burger Joint. Ένα από τα θρυλικά μπεργκεράδικα της Αθήνας, μόλις (ούτε εβδομάδα) άνοιξε πόστο και στο κέντρο της πόλης! Εντοπίζω την είσοδο, (όχι γιατί είναι εύκολο αλλά γιατί την έχω δει σε φωτογραφία): φαρδιά σκαλιά που σε οδηγούν σε υπόγειο. Όσο κατεβαίνω, χαζεύω τα πολύχρωμα γκράφιτι στους τοίχους. Δεν υπάρχει καμία ταμπέλα ή ένδειξη που να υποδηλώνει ότι είμαι στο σωστό σημείο… εντάξει, εκτός ίσως από ένα νέον φωτιστικό που έχει σχήμα μπέργκερ.

20220524_144235.jpg
20220524_144207.jpg

Στη βάση της σκάλας πια, μπορώ να κρυφοκοιτάξω στη σάλα. Eκεί με περιμένει ένας άλλος κόσμος, μίλια μακριά από την πλατεία Καρύτση … Δερμάτινα booths, απλίκες που στέλνουν ζεστό φως στα ξύλινα τραπέζια, μια μεγάλη μπάρα με κόκκινο τούβλο γύρω της. Νιώθω σαν να έχω μεταφερθεί σε άλλη εποχή και ήπειρο, θα έλεγα κάπου στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης και σίγουρα στην καρδιά της Νέας Υόρκης.

20220524_144153.jpg

Να λοιπόν γιατί αυτό το Burger Joint δεν έχει ούτε ταμπέλα, ούτε διακριτικά: είναι ένα τίμιο speakeasy μπεργκεράδικο, ακριβώς όπως ξεκίνησε και το πρώτο Burger Joint που άνοιξε στη Γλυφάδα το 2011. «Τότε, ανοίξαμε ένα speakeasy μπεργκεράδικο για να τρώμε εμείς και οι φίλοι μας. Δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι θα είχε τέτοια επιτυχία, εκείνη την εποχή τα burgers δεν είχαν γίνει ακόμα μόδα. Κι όμως… ο κόσμος ήταν τόσος που δεν χωράγαμε πια! Έτσι επεκταθήκαμε και στο δίπλα μαγαζί», λέει ο Γιώργος Παπακώστας που μαζί με τα αδέρφια του Φάνη και Θανάση είναι τα πρόσωπα πίσω από τα λαχταριστά Burger Joint.

_48a6059.jpg
_48a6067.jpg

Αφού περάσεις τη σκάλα με τα γκράφιτι (και το σοκ της αιφνίδιας μεταφοράς σε άλλη ήπειρο), έρχεται η ώρα των burgers. Προφανώς και θα ξεκινήσεις από το Umami, είναι το burger που αγαπήθηκε (και αντιγράφτηκε) όσο κανένα άλλο. Φήμες λένε ότι υπάρχουν άνθρωποι που επισκέπτονται συνεχώς εδώ και μια δεκαετία τα Burger Joint και δεν έχουν πάρει ποτέ τίποτα άλλο. Έχει κατσικίσιο τυρί, μανιτάρια, καραμελωμένα κρεμμύδια, truffle mayo και εκείνο το επικό μπιφτέκι των Burger Joint από Black Angus (σ.σ. εισάγουν οι ίδιοι όλα τα κρέατα κατευθείαν από την Αμερική και την Αυστραλία, γεγονός που έχει σημαντικό αντίκτυπο στη γεύση). Σειρά έχει το Hangover (μπιφτέκι, cheddar, μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι, μπέικον, τηγανητό αυγό και spicy mayo) που προτείνεται με milkshake μπανάνα, και αυτό γιατί –μαντέψτε- αυτός ακριβώς ο συνδυασμός των υλικών είναι ό,τι πρέπει για να ξεπεράσεις και το χειρότερο hangover! Θραύση κάνουν επίσης το Rednech Jack (emmental, bourbon, bacon marmalade, τραγανό κρεμμύδι, bourbon glaze & smoked mayo), όπως και τα smash burgers.

_48a6172.jpg

Εννοείται ότι μαζί με όλα τα παραπάνω κολασμένα παίρνεις και εξίσου αμαρτωλά συνοδευτικά (όπως τις τραγανές Mac & Cheese balls) και απαραιτήτως ολόφρεσκες πατάτες (ή γλυκοπατάτες), ενώ αν είσαι vegan, στον κατάλογο θα βρεις και ένα εμπλουτισμένο vegan section που δεν πρόκειται να σε απογοητεύσει. Κλείνεις οπωσδήποτε με το διαολεμένα νόστιμο New York Cheesecake και είσαι ευτυχής και χορτασμένος για την υπόλοιπη μέρα.

_48a2714.jpg

Καρύτση 7 & Χρήστου Λαδά, Πλατεία Καρύτση, 2120000055, www.theburgerjoint.gr, Fb: @BurgerJoint.gr, Instagram: @theburgerjoint

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ