Resto

Tyler's: Τα νοστιμότερα bao τα τρως όρθιος στην Αρχελάου

Bao buns από άλλο πλανήτη…

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Tyler’s: τα νοστιμότερα bao τα τρως όρθιος στην Αρχελάου

To Tyler's στο Παγκράτι από την ομάδα του Lost Athens και τα bao buns που σερβίρει - Το concept street food store και το μενού του.

“Bao Trahanas”. Αυτές είναι οι δύο πρώτες λέξεις στο μενού έξω από την είσοδο. Αναρωτιέμαι πώς θα είναι ένα bao με τραχανά, κοιτάω ερωτηματικά τη μαϊμού που ξεπροβάλλει τη μουσούδα της στο τέλος της φωτισμένης ταμπέλας, έπειτα αποφασίζω ότι αξίζει τον κόπο να δοκιμάζω. Σπρώχνω τη μεταλλική πόρτα και βρίσκομαι σε ένα στενό χώρο, που -δεν ξέρω γιατί- μου θυμίζει διαστημόπλοιο. Ασυναίσθητα κοιτάω πάνω και ανακαλύπτω στο ταβάνι ένα μήνυμα από νέον: “like a monkey in the space”.

_n1a13g39.jpg

Αυτή είναι η πρώτη γεύση από το Tyler’s, που εδώ και λίγο καιρό ξεφουρνίζει στην Αρχελάου τα τρομερά του bao buns. Πήρε το όνομά του από τον Tyler Durden, τον κεντρικό χαρακτήρα του “Fight Club”, έχει για έμβλημα μια σπιρτόζα μαϊμού, που είναι μία ακόμα παραπομπή στην ίδια ταινία (σ.σ. θυμίζω εδώ τη «θεωρία του space monkey» για όσους την έχουν δει) και πίσω του κρύβει την ομάδα του αντισυμβατικού εστιατορίου Lost Athens. Για την ακρίβεια, από εδώ ξεκίνησαν όλα.

«Το bao bun υπήρξε ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα στο μενού του Lost Athens. Οπότε σκεφτήκαμε “γιατί να μην του αφιερώσουμε ένα δικό του project;”. Έτσι έγινε το Tyler’s, ένα ιαπωνικό-αμερικάνικο μαγαζί… Ναι, είναι όσο μπερδεμένο ακούγεται!», λέει ο Βασίλης Στεφανάκης, ένας εκ των ιδιοκτητών.

_n1a1539.jpg

Στον κατάλογο, εκτός από το (ομολογουμένως πολύ έξυπνο όσο και νόστιμο) bao με κροκέτα τραχανά, θα βρεις ακόμα πέντε bao: το “Duck” με πάπια, hoisin sauce, φουντούκι, πίκλα φινόκιο, πράσινο μήλο και chives, το “Shrimp” με γαρίδα, λάχανο kimchi, chilly mayo, φρέσκο κρεμμύδι, bonito flakes και τζίντζερ, το υπερνόστιμο “Chicken” με κοτόπουλο, miso honey, wasabi sour cream, jalapeno πίκλα, iceberg και φρέσκο κόλιανδρο, το “Beef” με μοσχάρι, τσένταρ, sriracha ketchup, μαγιονέζα και πίκλα αγγούρι, που μετά από βαθιά περισυλλογή κατέληξα ότι είναι το αγαπημένο μου. Υπάρχει ακόμα και το “Carrots” ένα bao bun αφιερωμένο στους vegan με καρότο, σπόρους κάνναβης, ρέβα, φρέσκο κρεμμύδι, ραπανάκι, πίκλα ρέβα, bbq cherry, ταχίνι και japan dressing.

_n1a5458.jpg
_n1a3585.jpg

Όλο το «ζουμί» στην υπόθεση “bao” είναι το ψωμάκι ατμού. Και εδώ το Tyler’s ξεπερνά τον εαυτό του με ένα ψωμάκι μαλακό και αφράτο σαν σύννεφο, τόσο νόστιμο που ακόμα κι αν μου το σερβίριζαν σκέτο, πάλι ευχαριστημένη θα ήμουν. Μπορείς να συνοδέψεις το bao σου με διάφορα συνοδευτικά (τα edamame με πάστα curry και fleur de sel είναι πιο εθιστικά και από πατατάκια), σαλάτες και τη “Lucky Monkey”, τη handcrafted μπίρα του Tyler’s.  Δεν θες τίποτα άλλο.

_n1a1387.jpg

Αρχελάου 14, Παγκράτι, 211 4184068, www.tylersbao.com, Fb: @tylers.bao, Instagram: @tylers.bao

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ