Visual Browsing
Γιάννης Μπαξεβάνης

Τα σουβλάκια της «Χαρουπιάς» και το νέο βήμα του Γιάννη Μπαξεβάνη

Σουβλάκια με γεύσεις από όλον τον κόσμο σε πίτες από χαρούπι
Γιάννης Μπαξεβάνης
Στη «Χαρουπιά» ο Γιάννης Μπαξεβάνης φτιάχνει σουβλάκια με πίτες από χαρούπι

Ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης θεωρείται, και δικαίως, ένας από τους «πατριάρχες» και στυλοβάτες της ελληνικής γαστρονομίας, με καριέρα χρόνων τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς. Ταξιδεύει συνέχεια και του αρέσει να ανακαλύπτει γεύσεις και υλικά που στη συνέχεια ενσωματώνει σε πιάτα που ξεχειλίζουν νοστιμιά και πρωτοτυπία.

Στις μέρες της πανδημίας, με τα πάντα κλειστά και τις προβλέψεις για το μέλλον αρκετά σκοτεινές, δεν έκατσε με σταυρωμένα χέρια αλλά σκέφτηκε και έβαλε μπροστά ένα ακόμη εγχείρημα το οποίο πρόκειται να «περπατήσει» εντός των επόμενων ημερών.

Σουβλάκι Μεξικού με πίτα από χαρούπι, πανσέτα χοιρινή, σάλτσα ντομάτα, πιπεριά, καλαμπόκι, μαρούλι και λιωμένο τυρί
Σουβλάκι Μεξικού με πίτα από χαρούπι, πανσέτα χοιρινή, σάλτσα ντομάτα, πιπεριά, καλαμπόκι, μαρούλι και λιωμένο τυρί

Είναι η «Χαρουπιά» και φτιάχνει σουβλάκια, το εθνικό μας street food, αποκλειστικά με πίτες χαρουπιού, ένα υλικό ταπεινό που αυτός εδώ και χρόνια ανέδειξε φτιάχνοντας το ψωμί από χαρούπι. Μια ιδέα του που στη συνέχεια πρωταγωνίστησε στα μενού του αλλά και αντιγράφηκε κατά κόρον. «Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου υλικά, ταπεινό μεν αλλά με μεγάλη θρεπτική αξία, πλούσιο σε ασβέστιο, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και ενέργεια, οι ξένοι το συγκαταλέγουν στα super foods» μου λέει για να συνεχίσει: «Με αυτές λοιπόν τις πίτες χαρουπιού που θα ψήνουμε σε σκεύος sanji θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα «τυλιχτό» αλλιώτικο από τα άλλα. Θα τις γεμίζουμε με γεύσεις από όλο τον κόσμο, αυτές που γνώρισα στα ταξίδια μου και έγραψαν στις μνήμες μου. Όλα μας τα προϊόντα, φρέσκα κρέατα και λαχανικά θα είναι ελληνικά, το γιαούρτι μας (που είναι το καλύτερο του κόσμου), θα είναι πραγματικό γιαούρτι και όχι ιμιτασιόν, κι αυτό γιατί θέλουμε να δίνουμε δουλειά και στους δίπλα μας.

Σχετικα
Tρώγοντας παστιτσάδα σε σουβλάκι με τον Χάρη Νικολούζο
Tρώγοντας παστιτσάδα σε σουβλάκι με τον Χάρη Νικολούζο

Ντουμπάι το τυλιχτό της Ανατολής, με μαριναρισμένο κοτόπουλο, σάλτσα γιαουρτιού με τζίντζερ, λάιμ και την πινελιά του Σεφ
Ντουμπάι το τυλιχτό της Ανατολής, με μαριναρισμένο κοτόπουλο, σάλτσα γιαουρτιού με τζίντζερ, λάιμ και την πινελιά του Σεφ
 
Σουβλάκι Συρίας με φαλάφελ, ταμπουλέ, αρωματικό γιαούρτι με ταχίνι, μαρούλι, ντομάτα και τις πινελιές του Σεφ
Σουβλάκι Συρίας με φαλάφελ, ταμπουλέ, αρωματικό γιαούρτι με ταχίνι, μαρούλι, ντομάτα και τις πινελιές του Σεφ

Και για πες μας κάποιες γεύσεις, επιμένω από το τηλέφωνο κάνοντας ήδη όρεξη... «Θα έχουν έμπνευση από το Ντουμπάι και θα είναι μαριναρισμένο κοτόπουλο, με λάιμ, τζίντζερ και μπόλικο δυόσμο, από τη Συρία και θα έχουν τραγανούς ρεβυθοκεφτέδες, από την Κωνσταντινούπολη κι εκεί θα βάλω κοκορέτσι, τα υπόλοιπα θα τα δείτε μόλις ανοίξουμε».

Πατάτες σωτέ με μπέικον και αρωματικά.
Πατάτες σωτέ με μπέικον και αρωματικά.

 Η Χαρουπιά ανοίγει στο Χαϊδάρι στις 21 Φεβρουαρίου και θα κάνει διανομές κατ’ οίκον, στην αρχή στις περιοχές Χαιδάρι, Αιγάλεω, Περιστέρι, σύντομα θα επεκταθεί και σε περισσότερες, ενώ όταν τα πράγματα γίνουν καλύτερα θα αποκτήσει και «φυσικό» χώρο. Μπορείτε να δείτε το μενού στο charoupia.baxevanis.com και να παραγγείλετε εκεί ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά στο 2105311616.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5