Resto

Χάνος, το καινούργιο ψαροεστιατόριο του Συντάγματος

Ψαράκια, θαλασσινοί μεζέδες και καλά κρασιά στην οδό Νίκης

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
xanos-anoigma.jpg

Ινδικό έχει. Ιαπωνικό έχει. Σαντουιτσάδικο έχει. Μέχρι και επιλογή για vegan έχει. Τι έλειπε από την –κατά τα άλλη πολύ νόστιμη- οδό Νίκης; Ένα γουστόζικο ψαροεστιατόριο που να συνδυάζει σωστά τους μεζέδες του βυθού με τα ωραία κρασιά της στεριάς. Αυτό ακριβώς το κενό ήρθε να καλύψει ο Χάνος, που κάτω από το χαριτωμένο όνομα έβαλε για υπότιτλο την επεξήγηση «seafood and wine» και στις 5 του Μάρτη άνοιξε πανιά.

Ποικιλία με γυαλιστερές, κυδώνια, στρείδια με σάλτσα εσπεριδοειδών και ροδιού
Ποικιλία με γυαλιστερές, κυδώνια, στρείδια με σάλτσα εσπεριδοειδών και ροδιού

Όστρακα, αλίπαστα, ζυμαρικά,  αλλά και φιλέτα ψαριού στη σχάρα είναι όλα όσα θα βρει κανείς. Ήδη πάντως, σούσουρο έχει σηκωθεί γύρω από τα στρείδια, που εδώ, εκτός από λεμόνι, σερβίρονται και με σάλτσα μάνγκο και τσίλι ή μαζί με ρόδι και εσπεριδοειδή, ή ακόμα ακολουθώντας τη διάσημη συνταγή Rockefeller (σπανάκι και μυρωδικά γκρατιναρισμένα με ψίχα ψωμιού και παρμεζάνα).

Χυλοπιτάκι με γαρίδες αρωματισμένο με μοσχάτο Λήμνου
Χυλοπιτάκι με γαρίδες αρωματισμένο με μοσχάτο Λήμνου

Τι άλλο έχει το μενού; Χταποδάκι με μους καπνιστής μελιτζάνας, miso και μαρμελάδα πράσινης ντομάτας, γαρίδες με ψιλό χυλοπιτάκι και Μοσχάτο Λήμνου, γιουβετσάκι με καραβίδες με στακοβούτυρο και πούδρα αυγοτάραχου. Α! Και να μην ξεχάσω τα παναρισμένα φιλετάκια σολομού που σερβίρονται πάνω σε open sandwich, μια ωραία πρόταση για ένα πιο ελαφρύ γεύμα. Όλα αυτά ακούγονται άκρως ενδιαφέροντα, αν και περισσότερα θα σας πούμε όταν τα δοκιμάσουμε. Σε περίπτωση πάντως που εσείς τα δοκιμάσετε πρώτοι, να ξέρετε ότι μπορείτε να τα συνδυάσετε με 35 ετικέτες του ελληνικού και διεθνή αμπελώνα ( 12 από αυτές και σε ποτήρι) ή με κάποιο από τα 10 αποστάγματα. Νιαουρίστε υπεύθυνα.

18.jpg

Νίκης 23, Σύνταγμα, 210 3316158, Fb: Χάνος seafood

INFO
Χάνος
Λειτουργία: Ανοικτό μεσημέρι

Ένα γουστόζικο ψαροεστιατόριο που συνδυάζει σωστά τους μεζέδες του βυθού. Όστρακα, αλίπαστα, ζυμαρικά, αλλά και φιλέτα ψαριού στη σχάρα είναι όλα όσα θα βρει κανείς και θα τα συνδυάσει με τα ωραία κρασιά της στεριάς. 

Δες αναλυτικά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ