Visual Browsing
Charlie D. Ταινία του Wes Anderson στην καινούργια γαλλική brasserie της Θεσσαλονίκης

Charlie D. Ταινία του Wes Anderson στην καινούργια γαλλική brasserie της Θεσσαλονίκης

Μόλις άνοιξε και σερβίρει την comfort πλευρά της γαλλικής κουζίνας με φόντο το παραμυθένιο ροζ

Φαντάζομαι ότι, αν ο Wes Anderson έβλεπε αυτό που βλέπω τώρα εγώ στο ισόγειο του ξενοδοχείου Excelsior, θα σταματούσε την κίνηση στην Κομνηνών και θα γύρναγε μια ταινία επιτόπου. Έτσι, για την αλητεία και μόνο. Φινετσάτες τζαμαρίες, για έμβλημα ένα Dodo που σε κοιτάει αφ’ υψηλού, και μια αδυναμία στο ροζ. Αυτά είναι τα τρία πρώτα πράγματα που προσέχεις όταν σπρώχνεις την πόρτα και βρίσκεις τη θέση που πάντα έψαχνες στους βελούδινους καναπέδες του Charlie D.

Το Charlie D. που μόλις άνοιξε στη Θεσσαλονίκη όταν η Θεσσαλονίκη καθόλου δεν το περίμενε. Και μάλιστα με τη συμβολή του restaurateur Αποστόλη Τραστέλη (ο κύριος «Σπονδή») και του διάσημου σεφ Arnaud Bignon, που φοράει στο πέτο 2 αστέρια Michelin.

Μην σας καθοδηγούν τα αστέρια Michelin-όχι ότι δεν έχουν κι αυτά τη σημασία τους. Αλλά η ιδιοκτήτρια Ισμήνη Τορνιβούκα δεν είχε καθόλου αυτό στο μυαλό της. Τι είχε; Το ρομαντισμό του Παρισιού και την αγάπη της για τη λογοτεχνία (Τσαρλς Λούτγουϊτζ Ντότζσον –πιο σύντομα Charlie D.- είναι το πραγματικό όνομα του Lewis Carroll συγγραφέα της «Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων», ένα από τα αγαπημένα βιβλία της Ισμήνης). Αλλά και ένα χώρο ζεστό όπου θα μπορεί κανείς να περάσει όλες τις ώρες της ημέρας απολαμβάνοντας comfort πιάτα της γαλλικής κουζίνας σε τιμές κάτι παραπάνω από φιλικές. Έτσι, έβαλε τον Arnaud Bignon να επιστρέψει στα βασικά και απλά, να ανασύρει από τη μνήμη του τη φροντίδα και τη ζεστασιά της γαλλίδας γιαγιάς του όταν μαγείρευε ένα μοσχαράκι μπουργκινιόν ή μια αχνιστή κρεμμυδόσουπα. Το αποτέλεσμα είναι ένα μενού απλό, κατανοητό, που σε κρατάει «ζεστό» από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Σχετικα
Ζήσε την εβδομάδα γεύσης σαν να ήσουν στο Παρίσι
Ζήσε την εβδομάδα γεύσης σαν να ήσουν στο Παρίσι

Το Charlie D. λειτουργεί καθημερινά από τις 07.00 το πρωί μέχρι τις 23.00 το βράδυ και ο κατάλογός του αλλάζει ανάλογα με την ώρα της ημέρας. Για γαλλικές ομελέτες, αυγά φλωρεντίν, αυγά σε cocotte, Quiche Lorraine, pancakes, κρουασάν και το ωραιότερο ψωμάκι που έχεις δαγκώσει ποτέ να πας από τις 07.00 έως τη 13.00. Για ζεστό φουαγκρά με πάστα χουρμά, λεμόνι και σοτέ σπανάκι, για κοτόπουλο στον φούρνο με πράσινα φασολάκια ή για μια πάπια “hachis parmentier” να πάτε από τη 13.00 έως τις 19.00. Αλλά για σωστό μοσχαράκι μπουργκινιόν ή για ριζότο με φρέσκο κρεμμυδάκι και μανιτάρια πλευρώτους το δείπνο σερβίρεται από τις 19.00 έως τις 23.00.

Σχετικα
Στο Amandine’s για bagels με κρέμα καραμελωμένων μπισκότων
Στο Amandine’s για bagels με κρέμα καραμελωμένων μπισκότων

Όλα αυτά σε ένα υπέροχο χώρο που αν δεν έφερε την υπογραφή της Ελεάννας και του Θοδωρή Μακρίδη (Makridis Associates Arcitects), σίγουρα θα ήταν σκηνικό για μια ταινία του Wes Anderson. Τόσο σίγουρα που κάποιος πρέπει να του μιλήσει για το Charlie D.

Κομνηνών 10, Θεσσαλονίκη, 2310021010, Fb: @Charlie.D.Brasserie

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5