1821 Digital Gallery
Για φρέσκο ψάρι στου Καπετάνιου

Για φρέσκο ψάρι στου Καπετάνιου

Το αυθεντικό, το ανεπιτήδευτο και το φρέσκο στο πιάτο

Οι γευστικές εμπειρίες που σου υπόσχεται οτιδήποτε πηγάζει από το αυθεντικό και το ανεπιτήδευτο είναι πάντα συναρπαστικές. Αν μάλιστα σε αυτές τις εμπειρίες προσθέσεις τη ρουστίκ ατμόσφαιρα μιας ταβέρνας και τους ειλικρινείς και γνήσιους ανθρώπους που την υπηρετούν, τότε σίγουρα αξίζει να το ψάξεις, ακόμη κι αν η διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσεις σε οδηγεί μακριά από τα συνηθισμένα σου στέκια, από το κέντρο της Αθήνας στις γειτονιές του Πειραιά ας πούμε. 

Ο Καπετάνιος έχει «δέσει» σε ένα στενό δρομάκι πίσω από τις γραμμές του τρένου στα Μανιάτικα. Ίσως δυσκολευτείς να εντοπίσεις το πέτρινο σπίτι που τον φιλοξενεί,  έτσι κρυμμένο που είναι και καμουφλαρισμένο με την πρασινάδα των λουλουδιών της εισόδου. Όμως αξίζει ακόμα κι αυτός ο παραπάνω γύρος στα γραφικά στενά. Στην ταβέρνα του Καπετάνιου λοιπόν, θα μπεις μια καθημερινή βράδυ και θα σε υποδεχθούν όπως μια οικογένεια, τα χαμογελαστά πρόσωπα των ανθρώπων της. Ζωγραφισμένα πλακάκια και μάρμαρο στο δάπεδο, καρό τραπεζομάντηλα σε μπλε-άσπρες αποχρώσεις, απλωμένα δίχτυα στους θαλασσί τοίχους, καραβάκια, όστρακα, σωσίβια, όλα δίνουν ξεκάθαρο προσδιορισμό στον χώρο, μπαίνεις σε μια ταβέρνα που τιμά τις γεύσεις της θάλασσας. 

Αφού βολευτείς στο τραπέζι σου, πηγαίνεις κατευθείαν μπροστά στη βιτρίνα με τα θαλασσινά για να διαλέξεις και να ζυγίσεις το φαγητό σου - η καλή «ψαριά» της ημέρας, είναι φρεσκότατη,  μυρίζει ακόμη θάλασσα και εκτίθεται με περηφάνια.

Σχετικα
Το αλάτι της ζωής μου ή μεζές με συναίσθημα
Το αλάτι της ζωής μου ή μεζές με συναίσθημα

Η επιλογή δεν είναι τηγανιτά ή στα κάρβουνα αλλά τι να πρωτοπάρεις. Γαρίδες, καραβίδες, καλαμάρια, σφυρίδες, ροφοί, τσιπούρες, σαργοί, γαυράκια και τσίροι, και όχι μόνο. Θα απολαύσεις τη θρυλική ψαρόσουπα του μαγαζιού - είναι τόσο καλή που ίσως χρειαστεί να «κρατήσεις» πιάτο πριν εξαφανιστεί, μυδοπίλαφο, ψαροσαλάτα, χόρτα, σπιτικές τηγανιτές πατάτες, νόστιμες φρεσκοκομμένες σαλάτες, λάχανο-καρότο, ντοματοσαλάτα με κρεμμυδάκι και ελαιόλαδο από την Καλαμάτα. Να πω κι άλλα;

Ο Καπετάνιος σερβίρει ασταμάτητα καλό και νόστιμο ψάρι από το 1978. Καλές θα βρεις και τις τιμές του. Είναι ανοιχτός τις καθημερινές τα βράδια, εκτός Κυριακής που ανοίγει μόνο μεσημέρι.

Τενέδου 4, Πειραιάς, 2104206539

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5