1821 Digital Gallery
Στο Όμικρον ο Μίλτος Αρμένης κάνει το γκουρμέ όπως πρέπει να είναι: νόστιμο
ΤΕΥΧΟΣ 633
TASTE POLICE

Στο Όμικρον ο Μίλτος Αρμένης κάνει το γκουρμέ όπως πρέπει να είναι: νόστιμο

Φέτος το γνωστό εστιατόριο ζει τις πιο νόστιμες στιγμές του

Και να μην έχεις πάει στο γνωστό εστιατόριο, αν κινείσαι στην περιοχή σίγουρα έχεις προσέξει το κτίριο που το στεγάζει – εντυπωσιακό, με αρχιτεκτονικό στιλ που τραβάει τα βλέμματα και έναν καταπληκτικό κήπο να το αβαντάρει τις μέρες της καλοκαιρίας. Με τα κρύα να έχουν σφίξει, προχτές περάσαμε στο «μέσα», έχει κι αυτό πολλές δικές του χάρες. Σε ζεστούς σκούρους τόνους, θυμίζει lobby βορειοευρωπαϊκού κλασάτου ξενοδοχείου, έχει δυο μεγάλα τζάκια να ομορφαίνουν και να ζεσταίνουν, υπέροχα μοντέρνα φωτιστικά, είναι με δυο λόγια πολύ στιλάτο χωρίς να λείπουν οι comfort τόνοι.

Φέτος το Όμικρον, που ανήκει στον Όμιλο Καστελόριζο, έχει στην κουζίνα του τον ταλαντούχο σεφ Μίλτο Αρμένη. Μαθητής του Jerome Serres και του Alain Ducasse, κοσμογυρισμένος μια και έχει δουλέψει από Ιταλία, Ντουμπάι και Ελβετία μέχρι Ισπανία και Παξούς, έχει και το προνόμιο της διπλής καταγωγής (Κερκυραίος από πατέρα και Ισπανός από μαμά) να μπολιάζει τις ρίζες της μαγειρικής του. Μας ξεκίνησε με ψωμάκια ζεστά και λάδι σε υπέροχο κεραμικό βάζο της κερκυραϊκής Neolea. Μας πέρασε σε πεντανόστιμη ισπανική τορτίγια με σπαράγγια. Συνέχισε με ταμπουλέ κουνουπίδι με καπνιστή ρέγγα και μους από φακές και ελληνική σαλάτα με κους κους και μους φέτας. Όλα με τέλεια παρουσίαση (πολύ κομψή και ιδιαίτερη και η art de la table) και πολύ καλή γεύση, η αλήθεια είναι πως άρχισα να προσέχω καλύτερα τι τρώω μετά από το ανυπερβλήτου νοστιμιάς καλαμάρι στη σχάρα με τσιγαρέλι (χόρτα γιαχνιστά και με μπόλικο πικάντικο κοκκινοπίπερο), που έχει εμπνευστεί από τις κερκυραϊκές του παιδικές μνήμες και από τις συνταγές της γιαγιάς του!

Φρέσκο καλαμάρι σχάρας με κερκυραϊκό τσιγαρέλι, το πιάτο της βραδιάς

Σχετικα
Υποχρεωτική η κλαδική σύμβαση στην εστίαση - Πώς επηρεάζει τους μισθούς
Υποχρεωτική η κλαδική σύμβαση στην εστίαση - Πώς επηρεάζει τους μισθούς

Μην σας τα πολυλέω, και τσιπούρα με τραχανότο λαχανικών δοκιμάσαμε και αρνίσιο καρέ με σταρότο ντομάτας και χαλάζι φέτας, ναι, το ’χουν οι νέοι σεφ με τις περιγραφές (που ίσως σε μερικούς να μας δίνουν στα νεύρα), τούτος εδώ όμως ό,τι και να μας έβγαλε και με όποια ονομασία, μας ξανασύστησε, να το πω έτσι, σε γεύσεις πολύ γνώριμες έστω κι αν φορούσαν τόσο λουσάτο και μοντέρνο «ρούχο». Μιλώντας (και καπνίζοντας) στο όμορφο μπαρ του Όμικρον μού λέει πως λατρεύει τον πλούτο της ελληνικής κουζίνας και θεωρεί σχεδόν ιεροσυλία να «παραπειράζει» τους θρύλους της, αυτό όμως δεν τον εμποδίζει να φτιάχνει το «Σαν παστίτσιο» του σαν μια κροκέτα από μακαρόνια εξωτερικά που εντός τους κρύβουν κιμά και μπεσαμέλ, ούτε να πειραματίζεται με ένα αλμυρό παγωτό... έλατο που θέλει να σετάρει μ’ ένα καρπάτσιο μοσχαριού.

Φεύγοντας ενθουσιασμένη από το Όμικρον, που νομίζω φέτος ζει τις πιο νόστιμες στιγμές του, μαθαίνω πως εμπλουτίζουν τη λίστα κρασιών (με ελληνικές και ξένες ετικέτες), πως ετοιμάζουν και ωραία κοκτέιλ για την μπάρα, πως θα γίνουν θεματικές βραδιές με guest chefs, πως στήνονται και νόστιμα business menus μια και πολλές οι εταιρείες στην περιοχή. Υπολογίστε περίπου €35-40 το άτομο για πλήρες δείπνο, είναι ανοιχτά και μεσημέρι. 

Σχετικα
Ισόβια στη συγγραφέα του «Πώς να σκοτώσετε τον άνδρα σας» για τη δολοφονία του συζύγου της
Ισόβια στη συγγραφέα του «Πώς να σκοτώσετε τον άνδρα σας» για τη δολοφονία του συζύγου της

Δρόσου 1 & Αίγλης, Νέα Ερυθραία, 2106202475-6, κλειστά Δευτέρα 

Athens Voice Newsletter
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5