1821 Digital Gallery
Σούπα βελουτέ με κάστανα και κολοκύθα

Σούπα βελουτέ με κάστανα και κολοκύθα

Μια νόστιμη, γιορτινή συνταγή

Αν ψάχνετε μια ζεστή, νόστιμη σούπα για να σερβίρετε ως πρώτο πιάτο στο γιορτινό σας τραπέζι, μόλις τη βρήκατε! Αυτή η σούπα βελουτέ με κάστανα και κολοκύθα θα τους ενθουσιάσει όλους!

Υλικά για 8-10 άτομα:

  • 300 γρ. κάστανα, βρασμένα και ξεφλουδισμένα
  • 500 γρ. κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια
  • 2 λευκά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
  • 1 στικ σέλερι, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
  • 1 πράσο, μόνο το λευκό μέρος του, χοντροκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 2 κύβους ζωμό μανιταριών
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 50 ml κρασί, λευκό
  • 1 lt νερό, χλιαρό ή ζεστό
  • 120 ml γάλα καρύδας
  • Ελαιόλαδο

Προαιρετικά:

  • Γιαούρτι, για το σερβίρισμα
  • Φύτρες, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο, το κρεμμύδι και το σέλερι για 2 λεπτά. Έπειτα, ρίχνουμε το καρότο, το σκόρδο, την κολοκύθα, τα κάστανα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα.
  2. Ύστερα, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το λευκό κρασί, περιμένοντας το αλκοόλ να εξατμιστεί.
  3. Αφού εξατμιστεί, μειώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, ρίχνουμε τους κύβους, το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά.
  4. Μόλις μαλακώσουν τα υλικά μας, αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιούμε τη σούπα με ένα ραβδομπλέντερ ή σε δόσεις στο multi
  5. Στη συνέχεια, για να της δώσουμε βελουτέ υφή, περνάμε τη σούπα από σίτα μαγειρικής (σινουά) πιέζοντας την με μία κουτάλα και την αδειάζουμε σε μία κατσαρόλα.
  6. Κατόπιν, προσθέτουμε το γάλα καρύδας, επιστρέφουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.
  7. Τέλος, σερβίρουμε ζεστή τη σούπα προαιρετικά μαζί με μία κουταλιά γιαούρτι και λίγες φύτρες.

#tsoulotip: 1. Προσέχουμε να μη μαυρίσει το πράσο κατά το σοτάρισμα για να μην πικρίσει. 2. Αν η σούπα μας είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό.


Βρείτε περισσότερα στη σελίδα του Γιώργου Τσούλη https://www.giorgostsoulis.com/

  • Βασικό υλικό Λαχανικά
  • Κουζίνα μεσογειακή κουζίνα
  • Ειδική περίπτωση Vegetarian - Vegan
  • Χρόνος 60'
  • Θερμίδες 283
  • Δυσκολία Εύκολο
  • Εποχή Χειμώνας
  • Κόστος
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5