Visual Browsing
Μια διαφορετική κοτόσουπα, έτοιμη σε 30'

Μια διαφορετική κοτόσουπα, έτοιμη σε 30'

Ό,τι ακριβώς θες τα κρύα βράδια του χειμώνα

Σου έχει τύχει ποτέ να γυρίζεις βράδυ στο σπίτι, έξω να έχει φοβερό κρύο και εσύ το μόνο που θες να είναι μια καυτή σούπα; Μου φαίνεται ότι για ακριβώς κάτι τέτοια βράδια επινοήθηκαν οι σούπες, τόσο ζεστές όσο και μια αγκαλιά. Η συγκεκριμένη κοτόσουπα έχει και το επιπλέον προσόν να φτιάχνεται σε 30’.

Υλικά για 10 μερίδες:

  • 4 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2-3 κλωναράκια σέλινο
  • 4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • ½ κιλό στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκκαλο και πέτσα, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 400γρ. ψητές ντομάτες
  • 350γρ. αγκινάρες
  • 8 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 1-2 κ. σ. χυμό λεμονιού
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σέλινο και σοτάρουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 7-8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κοτόπουλο και σοτάρουμε για 3 ακόμα λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  3. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τις αγκινάρες και τον ζωμό. Αφήνουμε τη σούπα να βράσει για 7 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο.
  4. Αλατοπιπερώνουμε και τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε αμέσως.
  • Βασικό υλικό Πουλερικά
  • Κουζίνα μεσογειακή
  • Χρόνος 30'
  • Θερμίδες 540
  • Δυσκολία Εύκολο
  • Εποχή Χειμώνας
  • Κόστος
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5