Μάλλον ποτέ δεν έχεις σκεφτεί να χρησιμοποιήσεις μήλο για να φτιάξεις σούπα, σωστά; Καιρός να το δοκιμάσεις! Έχει τη γλυκάδα της κολοκύθας, μόνο που το αποτέλεσμα, είναι πολύ-πολύ καλύτερο. Αυτή η σούπα είναι ό,τι πρέπει για τις κρύες μέρες (και νύχτες) του χειμώνα.
Υλικά για 4 άτομα
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο μήλο, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 1 ½ κ. γλ. κουρκουμάς
- 1 κ. γλ. κύμινο
- 700γρ. καρότα, κομμένα σε ροδέλες
- 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
- ½ φλιτζάνι γιαούρτι
- λίγο θυμάρι
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια ένταση.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το μήλο και τσιγαρίσουμε μέχρι να μαλακώσουν και τα δύο, περίπου για 6-8 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, τον κουρκουμά και το κύμινο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
- Έπειτα προσθέτουμε τα καρότα, το ζωμό και το θυμάρι και αφήνουμε τη σούπα να πάρει μια βράση.
- Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα, περίπου 20-25 λεπτά.
- Απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει λίγο.
- Ρίχνουμε τη σούπα στο μπλέντερ μέχρι να γίνει πουρές.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, το αλάτι και το πιπέρι και χτυπάμε τη σούπα για λίγο ακόμη μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με λίγα καρύδια και σερβίρουμε αμέσως.
- Βασικό υλικό Λαχανικά
- Ειδική περίπτωση Vegetarian - Vegan
- Χρόνος 40'
- Δυσκολία Εύκολο
- Εποχή Χειμώνας
- Κόστος €€