Και επιτέλους ήρθε το φθινόπωρο! Να μια ωραία ευκαιρία για αχνιστή, βελούδινη σούπα. Όχι τόσο για το κρύο, αλλά να, γιατ... μας έλειψε!
Υλικά για 4 άτομα
- 1 κιλό σπαράγγια, ψιλοκομμένα
- 2 κ. σ. βούτυρο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κ. σ. λιωμένο σκόρδο
- χυμό από ½ λεμόνι
- 4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα σπαράγγια, το χυμό λεμονιού και το ζωμό.
- Aφήνουμε να πάρει μια βράση και έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα σπαράγγια.
- Ρίχνουμε τη σούπα στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά.
- Μεταφέρουμε πίσω στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το γάλα, το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς η παρμεζάνα και να ενσωματωθεί στη σούπα.
- Σερβίρουμε με λίγη ακόμα παρμεζάνα.
- Βασικό υλικό Λαχανικά
- Ειδική περίπτωση Φοιτητική ζωή
- Χρόνος 30'
- Δυσκολία Εύκολο
- Εποχή Φθινόπωρο
- Κόστος €€