Visual Browsing
Μια σούπα για τα πρωτοβρόχια

Μια σούπα για τα πρωτοβρόχια

Με σπαράγγια και παρμεζάνα, έτοιμη σε 30’

Και επιτέλους ήρθε το φθινόπωρο! Να μια ωραία ευκαιρία για αχνιστή, βελούδινη σούπα. Όχι τόσο για το κρύο, αλλά να, γιατ... μας έλειψε!

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό σπαράγγια, ψιλοκομμένα
  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σ. λιωμένο σκόρδο
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τα σπαράγγια, το χυμό λεμονιού και το ζωμό.
  4. Aφήνουμε να πάρει μια βράση και έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα σπαράγγια.
  5. Ρίχνουμε τη σούπα στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά.
  6. Μεταφέρουμε πίσω στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το γάλα, το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι.
  7. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς η παρμεζάνα και να ενσωματωθεί στη σούπα.
  8. Σερβίρουμε με λίγη ακόμα παρμεζάνα. 
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5