Visual Browsing
Σαλάτα Caprese με προσούτο

Σαλάτα Caprese με προσούτο

Η αγαπημένη ιταλική σαλάτα μόλις αναβαθμίστηκε

Η αγαπημένη Caprese είναι μια παραδοσιακή ιταλική σαλάτα που περιέχει μόλις 5 υλικά: μοτσαρέλα, βασιλικό, αλάτι και ελαιόλαδο. Η παρακάτω συνταγή πάει ένα βήμα παρακάτω προσθέτοντας προσούτο, ελιές και κάπαρη και τελικά χαρίζοντας στην Caprese τη σπιρτάδα που της λείπει. Σερβίρετέ την με μια φέτα φρυγανισμένο ψωμί και έχετε ένα υπέροχο κι ελαφρύ γεύμα.

Υλικά για 4-6 άτομα:

  • 450γρ. φρέσκια μοτσαρέλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 900γρ. ντομάτες
  • 200γρ. ντοματίνια
  • 6 φέτες προσούτο
  • 1 κ. σ. κάπαρη
  • μια χούφτα ελιές
  • μια χούφτα φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τη μοτσαρέλα και τις ντομάτες σε λεπτές φέτες και τα ντοματίνια στη μέση.
  2. Τοποθετούμε τις φέτες μοτσαρέλα στο κέντρο ενός μεγάλου πιάτου και γύρω γύρω τις ντομάτες και τα ντοματίνια, τα οποία πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
  3. Προσθέτουμε την κάπαρη και τις ελιές και από πάνω «καλύπτουμε» με το προσούτο.
  4. Ραντίζουμε γενναιόδωρα με ελαιόλαδο και σερβίρουμε!
  • Βασικό υλικό Λαχανικά
  • Κουζίνα ιταλική κουζίνα
  • Χρόνος 10'
  • Δυσκολία Εύκολο
  • Εποχή Καλοκαίρι
  • Κόστος
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5