Visual Browsing
Γρήγορη και εύκολη σαλάτα με ψητά λαχανικά

Γρήγορη και εύκολη σαλάτα με ψητά λαχανικά

Με γλυκοπατάτες, kale και κατσικίσιο τυρί

Τρυφερά μανιτάρια, η γλύκα από τις πατάτες και η νοστιμιά του kale κάνουν αυτή τη σαλάτα ένα υπέροχο comfort food πιάτο. Συνδύασέ τη με φρυγανισμένο μαύρο ψωμί και έχεις ένα ολοκληρωμένο γεύμα.

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 1 κιλό γλυκοπατάτες, κομμένες σε κομμάτια
  • ½ κιλό μανιτάρια της αρεσκείας μας κομμένα στα δύο (ή στα τέσσερα αν είναι μεγάλα)
  • 4 μικρά κρεμμύδια, κομμένα στα τέσσερα
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 150gr. Kale
  • 100γρ. κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο
  • ½ φλιτζάνι σπόρους κολοκύθας
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Για τη βινεγκρέτ:
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • ¼ φλιτζανιού βαλσάμικο
  • 2 κ. γλ. μουστάρδα Dijon
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδου, τριμμένη ή λιωμένη
  • ½ κ. γλ. αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τη σχάρα στη μεσαία θέση του φούρνου και προθερμαίνουμε στους 220°C.
  2. Σε ένα ταψί απλώνουμε μια λαδόκολλα και απλώνουμε τις γλυκοπατάτες, τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι. Τρίβουμε λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
  3. Ψήνουμε στον φούρνο για 20’μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, ανακατεύοντας περιστασιακά με μια σπάτουλα.
  4. Στο εντωμεταξύ φτιάχνουμε τη βινεγκρέτ, ρίχνοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Μεταφέρουμε τα ψητά λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ. Ραντίζουμε με τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε να πάει παντού. Προσθέτουμε το kale και το κατσικίσιο τυρί και ανακατεύουμε πάλι καλά. Πασπαλίζουμε με τους σπόρους κολοκύθας και σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Βασικό υλικό Λαχανικά
  • Ειδική περίπτωση Vegetarian - Vegan
  • Χρόνος 30'
  • Δυσκολία Εύκολο
  • Εποχή Όλες οι εποχές
  • Κόστος
Back to top

Προσεχως

Avigdor Arikha, Μια ανάσα
Avigdor Arikha, Μια ανάσα
Μουσείο Μπενάκη Ελληνικός Πολιτισμός
19.06.2019
Avigdor Arikha, Μια ανάσα
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5