Visual Browsing
Σαλάτα με κοτόπουλο Teriyaki

Σαλάτα με κοτόπουλο Teriyaki

Το βλέπεις στα ασιατικά της πόλης και το λιγουρεύεσαι; Δεν είναι τόσο δύσκολο να το φτιάξεις!

Παραδοσιακά, το κοτόπουλο Teriyaki σερβίρεται με ρύζι, αλλά η πιο ελαφριά εκδοχή του με άφθονα λαχανικά, του ταιριάζει επίσης πολύ. Δοκίμασέ το, χρειάζεσαι μόλις 30 λεπτά για να το φτιάξεις. 

Υλικά για 4 άτομα

Για τη σος

  • 1 κ. σ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1/3 φλιτζανιού soy sauce
  • 1/3 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζανιού νερό
  • 1 κ. γλ. κορν φλάουρ

Για το κοτόπουλο

  • 700γρ. φιλετάκια κοτόπουλο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ. σ. teriyaki sauce
  • 1 κ. γλ. τσίλι
  • 3 κ. σ. σησαμέλαιο
  • 1 κ. σ. μέλι
  • 1/3 φλιτζανιού βαλσάμικο

Για τη σαλάτα:

  • 1 μικρό λάχανο, ψιλοκομμένο
  • λίγο κάρδαμο
  • 1 φλιτζάνι μπρόκολο
  • 1/2 φλιτζάνι αρακά
  • σουσάμι για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τζίντζερ, το σκόρδο, τη soy sauce, την καστανή ζάχαρη, το νερό και το κορν φλάουρ. Χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά. Ρίχνουμε στο μπλέντερ 3 κ. σ. από τη σος και αφήνουμε την υπόλοιπη στο μπολ.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κοτόπουλο. Τσιγαρίζουμε για περίπου 4 λεπτά, αναποδογυρίζουμε το κοτόπουλο, ρίχνουμε τη σος από το μπολ και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί όσο φτιάχνουμε το dressing.
  3. Στο μπλέντερ με τη σος, προσθέτουμε το τσίλι, το σησαμέλαιο, το μέλι και το βαλσάμικο. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το λάχανο, το κάρδαμο, το μπρόκολο και τον αρακά και ανακατεύουμε.
  4. Στο τέλος προσθέτουμε το κοτόπουλο, ρίχνουμε το dressing και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού. 
  • Βασικό υλικό Πουλερικά
  • Χρόνος 30'
  • Δυσκολία Εύκολο
  • Εποχή Όλες οι εποχές
  • Κόστος €€
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5