Visual Browsing
Σαλάτα με πέννες, σαλάμι και πεκορίνο

Σαλάτα με πέννες, σαλάμι και πεκορίνο

Ή πώς να φέρεις το καλοκαίρι στην κουζίνα σου μέσα σε 10 λεπτά
  • 350 γρ. πένες
  • Αλατοπίπερο
  • 8 λιαστές ντοματούλες σε φέτες (σε βαζάκι)
  • 3 κ. σ. λάδι από τις λιαστές ντοματούλες
  • 100 γρ. σαλάμι αέρος σε φέτες
  • 8 καρδιές αγκινάρας (κονσ.) κομμένες στη μέση
  • 100 γρ. τυρί πεκορίνο σε λεπτές φέτες
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. βασιλικός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

  1. Σε μεγάλη κατσαρόλα και σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζετε τις πένες για 8-10 λεπτά, να μείνουν aldente.
  2. Σουρώνετε και βάζετε κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό για 1-2 λεπτά, να κρυώσουν ελαφρά.
  3. Αδειάζετε σε μεγάλο μπολ μαζί με τις λιαστές ντοματούλες και το λάδι τους, το σαλάμι, τις αγκινάρες και το τυρί. Ανακατεύετε, να ενωθούν καλά τα υλικά και μοιράζετε σε ατομικά πιάτα.
  4. Περιχύνετε με τον χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με τον βασιλικό.
  5. Σερβίρετε αμέσως.

*Η συνταγή είναι του σεφ Βασίλη Λορέντζου.

  • Βασικό υλικό Ζυμαρικά
  • Χρόνος 30'
  • Δυσκολία Εύκολο
  • Εποχή Όλες οι εποχές
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5