ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαλάτα με πέννες, σαλάμι και πεκορίνο

Ή πώς να φέρεις το καλοκαίρι στην κουζίνα σου μέσα σε 10 λεπτά

32014-72458.jpg
A.V. Guest
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
356045-737947.jpg
  • 350 γρ. πένες
  • Αλατοπίπερο
  • 8 λιαστές ντοματούλες σε φέτες (σε βαζάκι)
  • 3 κ. σ. λάδι από τις λιαστές ντοματούλες
  • 100 γρ. σαλάμι αέρος σε φέτες
  • 8 καρδιές αγκινάρας (κονσ.) κομμένες στη μέση
  • 100 γρ. τυρί πεκορίνο σε λεπτές φέτες
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. βασιλικός ψιλοκομμένος
  • Easy
  • 30
  • All
  • Σαλάτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μεγάλη κατσαρόλα και σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζετε τις πένες για 8-10 λεπτά, να μείνουν aldente.
  2. Σουρώνετε και βάζετε κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό για 1-2 λεπτά, να κρυώσουν ελαφρά.
  3. Αδειάζετε σε μεγάλο μπολ μαζί με τις λιαστές ντοματούλες και το λάδι τους, το σαλάμι, τις αγκινάρες και το τυρί. Ανακατεύετε, να ενωθούν καλά τα υλικά και μοιράζετε σε ατομικά πιάτα.
  4. Περιχύνετε με τον χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με τον βασιλικό.
  5. Σερβίρετε αμέσως.

*Η συνταγή είναι του σεφ Βασίλη Λορέντζου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ