ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πανεύκολη τυρόπιτα σουφλέ

Γίνεται γρήγορα και με πέντε μόλις υλικά

ioanna-stamoulou.jpg
Sweetly / Ιωάννα Σταμούλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πανεύκολη τυρόπιτα σουφλέ

Αφράτη, ζουμερή και πεντανόστιμη αυτή η τυρόπιτα σουφλέ θα κλέψει την παράσταση σε κάθε τραπέζι που θα την εμφανίσετε ζεστή-ζεστή. Και να σκεφτείτε πως θα χρειαστείτε μόλις 15 λεπτά μέχρι να τη βάλετε στο φούρνο!

Υλικά για ένα ταψί διαστ. 25Χ35εκ.
  • 12 φύλλα κρούστας
  • 500γρ. φέτα βαρελίσια αιγοπρόβεια ή κατσικίσια τριμμένη με το χέρι
  • 200γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 500ml γάλα κατσικίσιο
  • 4 αβγά μέτρια ή 3 μεγάλα
  • Easy
  • 75
  • All
  • Πίτες - Τάρτες
  • ελληνική κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150ο C.
  2. Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε τα 3 πρώτα φύλλα οριζόντια και κάθετα αφήνοντας να εξέχουν από το ταψί και λαδώνοντάς τα ένα-ένα με πινέλο. Στρώνουμε από πάνω άλλα 3 φύλλα τσαλακωτά λαδώνοντάς τα επίσης.
  3. Μοιράζουμε ομοιόμορφα πάνω από τα τσαλακωμένα φύλλα τη φέτα.
  4. Φέρνουμε τα φύλλα που εξέχουν πάνω από τη φέτα κι αφού λαδώσουμε καλά τις άκρες, στρώνουμε από πάνω επίσης τσαλακωτά τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντας εδώ κι εκεί.
  5. Χαράζουμε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια φτάνοντας ως κάτω.
  6. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το γάλα και περιχύνουμε την πίτα στο ταψί.
  7. Ψήνουμε την τυρόπιτα στον προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά. Ύστερα ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 175ο C και ψήνουμε λίγο ακόμα να ροδοκοκκινίσει καλά.
  8. Ξεφουρνίζουμε την τυρόπιτα σουφλέ κι αφού κρυώσει λίγο, κόβουμε κομμάτια εκεί που χαράξαμε και σερβίρουμε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ