ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ξέρεις να φτιάχνεις καλτσούνια;

Το γλύκισμα που δεν μοιάζει με κανένα άλλο 

32014-72458.jpg
A.V. Guest
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
347095-720579.jpg
  • 400 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 200 ml γάλα
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • Αλεύρι μαλακό
  • -------------------------
  • Για τη γέμιση:
  • 1,5 κιλό μυζήθρα γλυκιά ή ανθότυρο
  • 2 αυγά
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. γλ. κανέλα
  • Medium
  • 120
  • All
  • Πίτες - Τάρτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μπολ βάζετε το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάτε με σύρμα να αφρατέψει.
  2. Προσθέτετε το γάλα και το μπέικινπάουντερ και χτυπάτε καλά.
  3. Ρίχνετε σιγά-σιγά αλεύρι μαλακό ώσπου να γίνει ζύμη μαλακή και να μην κολλάει στα δάκτυλα.
  4. Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε τη ζύμη σε μέτριο φύλλο και χωρίζετε με μεγάλο φλιτζάνι σε στρογγυλά σχήματα.
  5. Φτιάχνετε τη γέμιση χτυπώντας σε μπολ τη μυζήθρα, το ένα αυγό και τη ζάχαρη.
  6. Βάζετε από 1 κουταλιά στο κέντρο κάθε στρογγυλού κομματιού και γυρίζετε προς τα επάνω τις άκρες ενώνοντας τις σε ίσα διαστήματα να γίνουν σαν φωλιές.
  7. Πασπαλίζετε με την κανέλα, αλείφετε με το δεύτερο αυγό και ψήνετε στους 200ο για 45 λεπτά να ροδίσουν.

*Η συνταγή είναι του σεφ Βασίλη Λορέντζου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ