Visual Browsing
Μεσογειακή πίτσα με πέστο βασιλικού

Μεσογειακή πίτσα με πέστο βασιλικού

Μέχρι εδώ μύρισε!

Υπάρχει κάτι καλύτερο από την πίτσα; Η πίτσα με πέστο και λαχανικά! 

Υλικά συνταγής

  • ¼ του φλιτζανιού ψημένα κουκουνάρια
  • 1 ½ φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 συσκευασία έτοιμη ζύμη για πίτσα
  • ½ φλιτζάνι έτοιμη σάλτσα ντομάτας
  • ½ φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα
  • ¼ του φλιτζανιού λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 ψητό κολοκυθάκι
  • 2 ψητές πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
  • 1 ψητή μελιτζάνα, κομμένη σε φέτες
  • 100 γρ. θρυμματισμένη φέτα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Για το πέστο:
1. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα κουκουνάρια, το βασιλικό, το σκόρδο και την παρμεζάνα, μέχρι να ψιλοκοπούν καλά. Σταδιακά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο αργά και σταθερά και επεξεργαζόμαστε το μείγμα μέχρι η υφή του να γίνει σχεδόν λεία.

Για την πίτσα: 

1. Αλείφουμε τη σάλτσα ντομάτας πάνω στη ζύμη για πίτσα, αφήνοντας περίπου 1 εκατοστό από την άκρη. Πασπαλίζουμε με μοτσαρέλα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.

2. Ψήνουμε στο φούρνο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βγάζουμε την πίτσα από το φούρνο, την περιχύνουμε με το πέστο και σερβίρουμε αμέσως.

  • Βασικό υλικό Ζύμες
  • Ειδική περίπτωση Φοιτητική ζωή
  • Χρόνος 60'
  • Δυσκολία Μέτριο
  • Εποχή Όλες οι εποχές
  • Κόστος
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5