Visual Browsing
Quesadillas με μπρόκολο, τσένταρ και αυγά

Quesadillas με μπρόκολο, τσένταρ και αυγά

Για κυριακάτικα brunch στο σπίτι

Αυτή την Κυριακή μπορείς να σηκωθείς αργά, να ντυθείς γρήγορα και να τρέξεις να προλάβεις κάποιο από τα δεκάδες brunch που γίνονται στην πόλη. Ή μπορείς να σηκωθείς αργότερα, να πάρεις τηλέφωνο την παρέα σου και να κάνεις το δικό σου brunch στο σπίτι φτιάχνοντας αυτή την τέλεια και εύκολη συνταγή.

Υλικά για 4 quesadillas

  • 1 φλιτζάνι μπουκετάκια μπρόκολου
  • 2 μεγάλα αυγά
  • τριμμένο τσένταρ
  • τριμμένη μοτσαρέλα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
  • 4 πίττες τορτίγιας
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Βουτάμε το μπρόκολο σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει για ένα λεπτό.
  2. Στη συνέχεια ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το μπρόκολο σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  4. Σε ένα άλλο τηγάνι σπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα (σαν να φτιάχνουμε καγιανά), μέχρι να ψηθούν.
  5. Αλατοπιπερώνουμε και απομακρύνουμε από τη φωτιά.
  6. Πασπαλίζουμε με τα δύο είδη τυριών τις τορτίγιας.
  7. Σε κάθε τορτίγια απλώνουμε ίση ποσότητα από τα αυγά και το μπρόκολο.
  8. Έπειτα τις διπλώνουμε στη μέση.
  9. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε σε μέτρια ένταση λίγο ελαιόλαδο.
  10. Τηγανίζουμε τις quesadillas από κάθε πλευρά μέχρι να αποκτήσουν ένα ελαφρώς χρυσαφί χρώμα και να λιώσει το τυρί.
  11. Σερβίρουμε αμέσως.
  • Βασικό υλικό Ζύμες
  • Χρόνος 30'
  • Δυσκολία Εύκολο
  • Εποχή Όλες οι εποχές
  • Κόστος
Back to top

Προσεχως

Brostakalli
Brostakalli
Metamatic:taf
18.07.2019
Brostakalli
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5