Visual Browsing
Αυγά καγιανά αλλιώς

Αυγά καγιανά αλλιώς

  • *Υλικά για 4 άτομα
  • 1 κεσέ γιαούρτι
  • 1 κεσέ καλαμποκέλαιο
  • 2 κουτ. σούπας κρύο νερό
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • ½ κιλό αλεύρι φάριν απ
  • 6 ντομάτες τριμμένες στη χοντρή μεριά του τρίφτη
  • 6 αυγά
  • 200 γρ. φέτα σκληρή
  • λίγο βασιλικό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Για την ζύμη

1. Βάζουμε σε μια λεκάνη το γιαούρτι, το σπορέλαιο, το αλεύρι, το νερό και το ξίδι, βάζουμε και λίγο αλάτι και δουλεύουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη. Την αφήνουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο για να «ξεκουραστεί».

2. Στρώνουμε με τα δάκτυλά μας σε λαδωμένη ταρτιέρα τη ζύμη και την τρυπάμε.

3. Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα. Την βγάζουμε και περιμένουμε να κρυώσει αρκετά.

Για την γέμιση

1. Χτυπάμε 6 αυγά με τις τριμμένες ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε, τρίβουμε τη φέτα, και μερικά φύλλα βασιλικό φρέσκο ή ένα κουταλάκι ξερό.

2. Ρίχνουμε από πάνω και ψήνουμε άλλα 30-35 λεπτά ή μέχρι να πήξουν τα αυγά. Αντί για φρέσκες ντομάτες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πασάτα.

  • Βασικό υλικό Αυγά
  • Ειδική περίπτωση Φοιτητική ζωή
  • Χρόνος 60'
  • Δυσκολία Εύκολο
  • Εποχή Όλες οι εποχές
  • Κόστος
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5