Visual Browsing
Ταραμοσαλάτα με πορτοκάλι

Πανεύκολη ταραμοσαλάτα με πορτοκάλι

Η πιο νόστιμη που έχεις φάει ποτέ!

Συνηθίζουμε να τρώμε την ταραμοσαλάτα μερικές μέρες μόνο τον χρόνο, αφού την έχουμε (δικαίως) ανακηρύξει ως τη βασίλισσα της Σαρακοστής! Μόνο που η τρομερή αυτή λιχουδιά, ταιριάζει επίσης με τα θαλασσινά και το καλοκαίρι. Και αυτή η αλλιώτικη εκδοχή της με πορτοκάλι είναι από τις νοστιμότερες που έχεις φάει ποτέ… Δοκίμασέ τη σήμερα κιόλας!

  • 160 γρ. ταραμάς λευκός 
  • 1 κρεμμύδι 
  • 500ml περίπου σπορέλαιο 
  • Ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
  • Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 πατάτα αν χρειαστεί 

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τον ταραμά, το κρεμμύδι, το ξύσμα και μια ποσότητα από το σπορέλαιο στο μπλέντερ και αρχίζουμε να τα χτυπάμε. 
  2. Προσθέτουμε το λάδι σιγά-σιγά.
  3. Προσθέτουμε τους χυμούς.
  4. Αν γίνει πολύ νερουλό το μίγμα συνεχίζουμε να προσθέτουμε λάδι (με το λάδι πήζει).
  5. Στο τέλος, αν χρειαστεί, για να γίνει πιο αλοιφή, βάζουμε και την πατάτα.
  • Κουζίνα ελληνική κουζίνα
  • Χρόνος 15'
  • Δυσκολία Εύκολο
  • Εποχή Όλες οι εποχές
  • Κόστος
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5