Visual Browsing
Quesadillas με σπανάκι και γλυκοπατάτα

Quesadillas με σπανάκι και γλυκοπατάτα

Για το πιο νόστιμο (και υγιεινό!) σνακ χρειάζεσαι μόλις 20’

Με γλυκοπατάτα, σπανάκι, παρμεζάνα και την τραγανότητα μιας σωστά ψημένη τορτίγιας, τι μπορεί να πάει λάθος; Φτιάξε αυτή τη συνταγή για πρωινό ή για ένα απόγευμα που θα περάσεις με αγαπημένους φίλους και όλα θα πάνε καλά.

Υλικά για 4 άτομα

Για τη γέμιση:

  • 1-2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 γλυκοπατάτα, τριμμένη
  • 1 κ. γλ. πάπρικα
  • ½ κ. γλ. τσίλι (προαιρετικά)
  • ½ κ. γλ. κύμινο (προαιρετικά)
  • 1 πρέζα σπανάκι baby
  • 1 φλιτζάνι μαύρα φασόλια (μαγειρεμένα ή κονσέρβα)
  • ½ φλιτζάνι καλαμπόκι (μαγειρεμένο ή κονσέρβας)
  • 2-3 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό,ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι

Για τις Quesadillas

  • 6 tortillas
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα (ή τσένταρ)
  • 3 κ. γλ. λάδι

Εκτέλεση

Για τη γέμιση:

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια ένταση. Ρίχνουμε την τριμμένη γλυκοπατάτα και την αφήνουμε να ψηθεί για 1 λεπτό. Έπειτα προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά.
  2. Όταν το τηγάνι κάψει καλά και αρχίσει να αχνίζει, προσθέτουμε λίγο νερό, καλύπτουμε και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία. Μαγειρεύουμε για 6 λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά.
  3. Προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και μέχρι η γλυκοπατάτα να μαλακώσει και να μαγειρευτεί εντελώς.
  4. Τέλος, ρίχνουμε στο τηγάνι τα φασόλια, το καλαμπόκι και τον μαϊντανό και μαγειρεύουμε για 1 ακόμη λεπτό. Αλατοπιπερώνουμε και απομακρύνουμε από τη φωτιά.

Για τις Quesadillas:

  1. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια ένταση και το αλείφουμε με λίγο λάδι.
  2. Απλώνουμε περίπου 3 κ. σ. από τη γέμιση στο μισό κάθε τορτίγιας. Πασπαλίζουμε τη γέμιση με το τριμμένο τυρί και κλείνουμε την τορτίγια με το υπόλοιπο μισό.
  3. Ρίχνουμε την τορτίγια στο τηγάνι για 2-3 λεπτά, αναποδογυρίζουμε και μαγειρεύουμε από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή.
  4. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με την υπόλοιπη γέμιση και όσες τορτίγιες χρειαστούν (θα βγουν περίπου 4-6 quesadillas, ανάλογα το μέγεθος κάθε τορτίγιας.
  5. Μεταφέρουμε τις quesadillas σε ένα ξύλο κοπής. Κόβουμε κάθε τορτίγια σε 3 ίσα μέρη, χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι.
  6. Σερβίρουμε αμέσως μαζί με guacamole ή με κάποιο άλλο dip της επιλογής μας.
  • Βασικό υλικό Λαχανικά
  • Ειδική περίπτωση Vegetarian - Vegan
  • Χρόνος 20'
  • Δυσκολία Εύκολο
  • Εποχή Όλες οι εποχές
  • Κόστος
Back to top

Προσεχως

Ταξιδεύοντας την Τέχνη: 25 εικαστικοί με αναπηρία, 25 λογοτέχνες, 5 πόλεις
Ταξιδεύοντας την Τέχνη: 25 εικαστικοί με αναπηρία, 25 λογοτέχνες, 5 πόλεις
Ιστορικό Αρχείο Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς
24.10.2019
Ταξιδεύοντας την Τέχνη: 25 εικαστικοί με αναπηρία, 25 λογοτέχνες, 5 πόλεις
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5