Σκέφτεσαι να μαζέψεις όλη την παρέα για σπιτικό brunch; Αυτή η συνταγή θα σου χρησιμέψει. Εύκολη, γρήγορη και αποτελεσματική, δείχνει περίπλοκη ενώ δεν είναι (καθόλου όμως!). Άντε, πάλι θα εντυπωσιάσεις τα πλήθη…
Υλικά για 4 σάντουιτς
- 4 ψωμάκια brioche
- 8 μεγάλα αυγά
- 1 κ. γλ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 κ. γλ. ψιλοκομμένο άνηθο
- 2 κ. σ. βούτυρο (και λίγο ακόμα για να αλείψουμε τα ψωμάκια)
- 4 φέτες καπνιστό σολομό
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ψήνουμε στην τοστιέρα (ή στον φούρνο) το ψωμί και αλείφουμε με βούτυρο σε κάθε πλευρά.
- Σε ένα μεγάλο ρίχνουμε τα αυγά, τον άνηθο, το κρεμμυδάκι, το αλάτι και το πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια ένταση. Αφού λιώσει, ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά και αμέσως αρχίζουμε να ανακατεύουμε με μια ξύλινη σπάτουλα.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι τα αυγά να μαγειρευτούν, αλλά να μην στεγνώσουν. Απομακρύνουμε από τη φωτιά.
- Μοιράζουμε τα αυγά στα ψωμάκια και από πάνω βάζουμε μια φέτα καπνιστό σολομό. Σερβίρουμε αμέσως.
- Βασικό υλικό Αυγά
- Χρόνος 30'
- Δυσκολία Εύκολο
- Εποχή Όλες οι εποχές
- Κόστος €