Visual Browsing
Σάντουιτς με scrambled eggs και σολομό

Σάντουιτς με scrambled eggs και σολομό

Brunch στο σπίτι!

Σκέφτεσαι να μαζέψεις όλη την παρέα για σπιτικό brunch; Αυτή η συνταγή θα σου χρησιμέψει. Εύκολη, γρήγορη και αποτελεσματική, δείχνει περίπλοκη ενώ δεν είναι (καθόλου όμως!). Άντε, πάλι θα εντυπωσιάσεις τα πλήθη… 

Υλικά για 4 σάντουιτς

 

  • 4 ψωμάκια brioche
  • 8 μεγάλα αυγά
  • 1 κ. γλ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 κ. γλ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • 2 κ. σ. βούτυρο (και λίγο ακόμα για να αλείψουμε τα ψωμάκια)
  • 4 φέτες καπνιστό σολομό
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ψήνουμε στην τοστιέρα (ή στον φούρνο) το ψωμί και αλείφουμε με βούτυρο σε κάθε πλευρά.
  2. Σε ένα μεγάλο ρίχνουμε τα αυγά, τον άνηθο, το κρεμμυδάκι, το αλάτι και το πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  3. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια ένταση. Αφού λιώσει, ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά και αμέσως αρχίζουμε να ανακατεύουμε με μια ξύλινη σπάτουλα.
  4. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι τα αυγά να μαγειρευτούν, αλλά να μην στεγνώσουν. Απομακρύνουμε από τη φωτιά.
  5. Μοιράζουμε τα αυγά στα ψωμάκια και από πάνω βάζουμε μια φέτα καπνιστό σολομό. Σερβίρουμε αμέσως. 
  • Βασικό υλικό Αυγά
  • Χρόνος 30'
  • Δυσκολία Εύκολο
  • Εποχή Όλες οι εποχές
  • Κόστος
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5