1821 Digital Gallery
Μαριναρισμένη τηγανιά με κρούστα και σος γιαουρτιού

Μαριναρισμένη τηγανιά με κρούστα και σος γιαουρτιού

Λιχουδιά για τις νύχτες της παρέας
  • 700 γρ. χοιρινό μπούτι, κομμένο σε μπουκιές
  • 8 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 1 καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλεύρι για το αλεύρωμα
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • --------------------------
  • Για τη σος γιαουρτιού με δυόσμο:
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. κρύο νερό
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Σ’ ένα γυάλινο ή πυρίμαχο σκεύος βάζουμε το κρέας, τις τριμμένες ντομάτες, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, το μαϊντανό, την καυτερή πιπεριά και το αλάτι και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
  2. Ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλα τα υλικά μας, σκεπάζουμε καλά και αφήνουμε να μαριναριστούν τα υλικά το λιγότερο για 4 ώρες. Εάν το κάνουμε από την προηγούμενη έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα.
  3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και πιάνοντας ένα-ένα κομμάτι κρέατος το αλευρώνουμε και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει.
  4. Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει.

Για τη σος γιαουρτιού με δυόσμο:

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μπολ και χτυπάμε με σύρμα ή πιρούνι να ενωθούν για 2’-3’. Παγώνουμε τη σος για 1 ώρα. Ανακατεύουμε πριν σερβίρουμε. Σερβίρουμε σε πιατέλα γύρω-γύρω την πεντανόστιμη τηγανιά και στη μέση τοποθετούμε το μπολάκι με τη σος.

*Η συνταγή είναι του σεφ Βασίλη Λορέντζου.

  • Βασικό υλικό Κρέας
  • Χρόνος 120more'
  • Δυσκολία Εύκολο
  • Εποχή Όλες οι εποχές
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5