- 700 γρ. χοιρινό μπούτι, κομμένο σε μπουκιές
- 8 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
- 3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
- 1 καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη
- 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλεύρι για το αλεύρωμα
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- --------------------------
- Για τη σος γιαουρτιού με δυόσμο:
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ. κρύο νερό
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Σ’ ένα γυάλινο ή πυρίμαχο σκεύος βάζουμε το κρέας, τις τριμμένες ντομάτες, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, το μαϊντανό, την καυτερή πιπεριά και το αλάτι και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλα τα υλικά μας, σκεπάζουμε καλά και αφήνουμε να μαριναριστούν τα υλικά το λιγότερο για 4 ώρες. Εάν το κάνουμε από την προηγούμενη έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και πιάνοντας ένα-ένα κομμάτι κρέατος το αλευρώνουμε και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει.
- Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει.
Για τη σος γιαουρτιού με δυόσμο:
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μπολ και χτυπάμε με σύρμα ή πιρούνι να ενωθούν για 2’-3’. Παγώνουμε τη σος για 1 ώρα. Ανακατεύουμε πριν σερβίρουμε. Σερβίρουμε σε πιατέλα γύρω-γύρω την πεντανόστιμη τηγανιά και στη μέση τοποθετούμε το μπολάκι με τη σος.
*Η συνταγή είναι του σεφ Βασίλη Λορέντζου.
- Βασικό υλικό Κρέας
- Χρόνος 120more'
- Δυσκολία Εύκολο
- Εποχή Όλες οι εποχές