Ποτέ δεν λέμε όχι στα τηγανιτά αυγά. Ειδικά όταν συνοδεύονται από λουκάνικα (και πατάτες, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία). Αυτή η συνταγή είναι τέλεια για τα τεμπέλικα πρωινά του Σαββατοκύριακου ή για σπιτικά brunch με φίλους. Θες μόλις 30 λεπτά για να τη φτιάξεις και ακόμα λιγότερα για να την εξαφανίσεις.
Υλικά για 4-6 άτομα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κιλό λουκάνικα της αρεσκείας μας (κατά προτίμηση καυτερά), κομμένα σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κ. σ. πάπρικα
- 4 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 1 κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
- 4 μεγάλα αυγά (ή ένα-δυο περισσότερα αν το επιθυμούμε)
- 1-2 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο καλά
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα λουκάνικα, το κρεμμύδι, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και μαγειρεύουμε για περίπου 8 λεπτά σε μέτρια-δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση. Μαγειρεύουμε για 3-5 λεπτά ακόμα ή μέχρι να πήξει λίγο η σάλτσα.
- Προσεκτικά σπάμε τα αυγά ομοιόμορφα στο τηγάνι.
- Έπειτα σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι για 5 λεπτά ή μέχρι τα αυγά να ψηθούν σύμφωνα με τα γούστα μας.
- Τέλος, πασπαλίζουμε με τον φρέσκο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.
- Βασικό υλικό Αυγά
- Χρόνος 30'
- Δυσκολία Εύκολο
- Εποχή Όλες οι εποχές
- Κόστος €