Visual Browsing
Αυγά στην κόλαση

Αυγά στην κόλαση

Για τα τεμπέλικα πρωινά του Σαββατοκύριακου

Ποτέ δεν λέμε όχι στα τηγανιτά αυγά. Ειδικά όταν συνοδεύονται από λουκάνικα (και πατάτες, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία). Αυτή η συνταγή είναι τέλεια για τα τεμπέλικα πρωινά του Σαββατοκύριακου ή για σπιτικά brunch με φίλους. Θες μόλις 30 λεπτά για να τη φτιάξεις και ακόμα λιγότερα για να την εξαφανίσεις.

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κιλό λουκάνικα της αρεσκείας μας (κατά προτίμηση καυτερά), κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σ. πάπρικα
  • 4 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1 κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • 4 μεγάλα αυγά (ή ένα-δυο περισσότερα αν το επιθυμούμε)
  • 1-2 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο καλά
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα λουκάνικα, το κρεμμύδι, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και μαγειρεύουμε για περίπου 8 λεπτά σε μέτρια-δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
  3. Προσθέτουμε τις ντομάτες, ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση. Μαγειρεύουμε για 3-5 λεπτά ακόμα ή μέχρι να πήξει λίγο η σάλτσα.
  4. Προσεκτικά σπάμε τα αυγά ομοιόμορφα στο τηγάνι.
  5. Έπειτα σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι για 5 λεπτά ή μέχρι τα αυγά να ψηθούν σύμφωνα με τα γούστα μας.
  6. Τέλος, πασπαλίζουμε με τον φρέσκο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως. 
  • Βασικό υλικό Αυγά
  • Χρόνος 30'
  • Δυσκολία Εύκολο
  • Εποχή Όλες οι εποχές
  • Κόστος
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5