1821 Digital Gallery
Το πιάτο του μερακλή

Το πιάτο του μερακλή

Είσαι τέτοιος;

Ένα πιάτο για γερές μάσες!

Υλικά για 4 άτομα

  • 2 κ. σ ελαιόλαδο
  • 2 πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 3 λουκάνικα (κατά προτίμηση καυτερά), σε κομματάκια
  • 3 ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 κ. γ ζάχαρη
  • 3-4 κλαράκια θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα τηγάνι μεσαίου μεγέθους, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι και το λουκάνικο. Τσιγαρίζουμε, ανακατεύοντας συχνά, για 8-4 λεπτά.

2. Προσθέτουμε την ντομάτα, το κρασί, τη ζάχαρη και το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά για 2-8 λεπτά. 

3. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ με καπάκι και το ψήνουμε για 25-30 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε το πυρέξ, 5 λεπτά πριν το βγάλουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να ροδίσει. Σερβίρουμε αμέσως.

  • Βασικό υλικό Κρέας
  • Ειδική περίπτωση Φοιτητική ζωή
  • Χρόνος 60'
  • Δυσκολία Εύκολο
  • Εποχή Όλες οι εποχές
  • Κόστος €€
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5