Visual Browsing
Ρολάκια ζαμπόν γεμιστά με βερίκοκο και ρύζι

Ρολάκια ζαμπόν γεμιστά με βερίκοκο και ρύζι


*Στα καταστήματα Lidl, θα βρείτε από τώρα και για όλη την περίοδο των γιορτών τα εξαιρετικά προϊόντα Deluxe που σας βοηθούν να ετοιμάσετε τα πιο ωραία τραπέζια και να αφήσετε τους καλεσμένους σας με το στόμα ανοιχτό: Στικς σοκολάτας για το γάλα σε 4 υπέροχες γεύσεις (σοκολάτα, λευκή σοκολάτα, φουντούκι, μπισκότο), τσιπς πατάτας σε 2 μοναδικές γεύσεις (γαλοπούλα-κάστανο και τυρί Brie-κόκκινο μύρτιλλο), ζυμαρικά Pacheri για αυθεντικά ιταλικά πιάτα, υψηλής ποιότητας ζαμπόν ωρίμανσης, φιλέτο βόειο, τυρί με τρούφα και πατέ αγκινάρας, φασιανού και λαγού. Κάντε την κάθε μέρα ξεχωριστή, από τώρα και για όλα τα Χριστούγεννα!
  • *Υλικά για 4 άτομα:
  • 2 φλιτζάνια νέκταρ βερίκοκου
  • 1 κ. σ. μουστάρδα
  • ½ κ. γ. αλάτι
  • 1 φλιτζάνι ρύζι
  • 2 κ. σ. φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 8 παχιές φέτες deluxe ζαμπόν ωρίμανσης*
  • 2 κ. σ. σιρόπι σφενταμιού

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε 1 φλιτζάνι νέκταρ βερίκοκου, τη μουστάρδα και το αλάτι και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση σε μέτρια ένταση. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Απομακρύνουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για 6-8 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί το υγρό. Προσθέτουμε το μαϊντανό και με ένα πιρούνι ανακατεύουμε για να μαλακώσει.

Σε κάθε φέτα ζαμπόν βάζουμε 1/3 του φλιτζανιού από τη γέμιση. Διπλώνουμε τις αντίθετες άκρες πάνω από τη γέμιση και τις στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνουμε το σιρόπι σφενταμιού μαζί με το υπόλοιπο νέκταρ βερίκοκου και αφήνουμε να πάρει μια βράση σε μέτρια ένταση. Προσθέτουμε τα ρολάκια- ζαμπόν και μειώνουμε την ένταση στο μισό. Καλύπτουμε το τηγάνι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά, «ραντίζοντάς» τα περιστασιακά με τη σάλτσα. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και βγάζουμε τις οδοντογλυφίδες.

  • Βασικό υλικό Ρύζι
  • Χρόνος 60'
  • Δυσκολία Μέτριο
  • Εποχή Όλες οι εποχές
  • Κόστος
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5