1821 Digital Gallery
Σουτζούκι Αδάνων με σάλτσα Καππαδοκίας

Σουτζούκι Αδάνων με σάλτσα Καππαδοκίας

Σλουρπ!

Την συνταγή για αυτό το εντελώς …σλουρπ πιάτο την κλέψαμε από το «καινούργιο» μεζεδοπωλείο 1965 (διάβασε γι αυτό στην διπλανή στήλη ΝΕΑ). Πιάτο πικάντικο, πεντανόστιμο και κυρίως γρήγορο και πανεύκολο, το αφιερώνουμε σπέσιαλ σε όλους τους μερακλήδες. Ταιριάζει τέλεια με παγωμένες μπίρες.

Υλικά για 4 άτομα

  • 2 πίτες για σουβλάκι
  • 1 σουτζούκι Αδάνων
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 κουταλάκι γλυκού πάστα σκόρδου
  • 2 πρέζες κύμινο
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 1 κουταλιά σούπας ντοματοπελτέ
  • Μισή πιπερίτσα τσίλι
  • ---------------------------------
  • * Υλικά για τη σάλτσα Καππαδοκίας
  • 1 ψητή κόκκινη πιπεριά
  • 1 ψητή μελιτζάνα
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
  • 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Μπαχάρι
  • Αλάτι
  • Ξύγαλο Σητείας (μαλακό τυρί)

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και έχουμε τη σάλτσα Καππαδοκίας.
  2. Ψιλοκόβουμε το σουτζούκι. Καραμελώνουμε το κρεμμύδι σοτάροντάς το σε χαμηλή φωτιά στο τηγάνι μέχρι να πιει τα υγρά του και να αποκτήσει σκούρο χρώμα. Όταν γίνει «διάφανο» το σβήνουμε με ένα σφηνάκι ξίδι και μια κουταλιά σούπας ζάχαρη. Το ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να πιει όλα τα υγρά του. Προσθέτουμε στο κρεμμύδι το ψιλοκομμένο σουτζούκι, τον πελτέ με το κύμινο, την πάστα σκόρδου, το μπούκοβο και το τσίλι και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Το μίγμα αυτό το αλείφουμε στην πίτα για σουβλάκι που έχουμε μόλις τηγανίσει με ελάχιστο λάδι κι από τις δύο πλευρές, και από πάνω βάζουμε μια δεύτερη πίτα (σαν σάντουιτς). Κόβουμε την πίτα στα 4 κ απολαμβάνουμε με τη σος σε μπολάκι δίπλα.
  • Βασικό υλικό Κρέας
  • Ειδική περίπτωση Φοιτητική ζωή
  • Χρόνος 30'
  • Δυσκολία Εύκολο
  • Εποχή Όλες οι εποχές
  • Κόστος €€
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5