1821 Digital Gallery
Ρολό χοιρινό με προσούτο και μανιτάρια

Ρολό χοιρινό με προσούτο και μανιτάρια

Μια υπέροχη συνταγή για το γιορτινό τραπέζι

Ο σεφ Γιώργος Τσούλης προτείνει μια φοβερή συνταγή, κατάλληλη για κυρίως πιάτο, που μπορείτε να εντάξετε και στο γιορτινό σας μενού. Ρολό χοιρινό με προσούτο και μανιτάρια, χωρίς γλουτένη. Δοκιμάστε τη!

Υλικά για 8-10 άτομα:

  • 2 κιλά χοιρινό λαιμό, ανοιγμένο σε ρολό

Για τη γέμιση:

  • 50 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι, μουλιασμένα σε 200 ml νερό για 20 λεπτά
  • 200 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κ.γ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 50 ml κονιάκ
  • 2 κ.γ. δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 10 φέτες προσούτο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180°C πάνω-κάτω.
  2. Στραγγίζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια, τα σκουπίζουμε με ένα χαρτί και τα ψιλοκόβουμε.
  3. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε για 3 λεπτά το κρεμμύδι, ρίχνουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο, το δενδρολίβανο, το θυμάρι και σοτάρουμε άλλα 3 με 4 λεπτά. Σβήνουμε με το κονιάκ, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε για άλλα 2 με 3 λεπτά.
  4. Απλώνουμε το ρολό στον πάγκο εργασίας, το λαδώνουμε, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια, το τυλίγουμε σφιχτά και το δένουμε σε 5 σημεία με ένα σχοινάκι.
  5. Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε το ρολό απέξω, το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο τηγάνι, το οποίο έχουμε βάλει σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε για 1 λεπτό από την κάθε μεριά, μέχρι να πάρει χρώμα.
  6. Βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα, τοποθετούμε το ρολό, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, ψήνουμε για 1μιση ώρα στους 180°C πάνω-κάτω, ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 20 με 30 λεπτά στους 190°C πάνω-κάτω.
  7. Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει, βγάζουμε το σχοινάκι και κόβουμε σε μερίδες.
  8. Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου ή πουρέ.

#tsoulotip: Αν θέλουμε μπορούμε να το τυλίξουμε και να το ψήσουμε μέσα στη λαδόκολλα ή μέσα σε μια γάστρα.


Βρείτε περισσότερα στη σελίδα του Γιώργου Τσούλη https://www.giorgostsoulis.com/

  • Βασικό υλικό Κρέας
  • Κουζίνα μεσογειακή κουζίνα
  • Ειδική περίπτωση Χριστούγεννα
  • Χρόνος 170'
  • Δυσκολία Εύκολο
  • Εποχή Χειμώνας
  • Κόστος €€
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5