Visual Browsing
Πανεύκολη μακαρονάδα με μελιτζάνες και καραμελωμένα κρεμμύδια

Πανεύκολη μακαρονάδα με μελιτζάνες και καραμελωμένα κρεμμύδια

Συχνά, οι πιο απλές συνταγές είναι και οι πιο νόστιμες

Η γλύκα από τις μελιτζάνες και τα καραμελωμένα κρεμμύδια, η ασύγκριτη μυρωδιά του σκόρδου, η δροσιά του φρέσκου βασιλικού… Αυτή η μακαρονάδα συνδυάζει απλά υλικά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από νόστιμο.

Υλικά για 4 άτομα:

  • 1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας μας
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 4-5 ντομάτες τριμμένες ή ένα κουτί χυμό ντομάτας
  • 1-2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ. σ. ζάχαρη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Σε μια κατσαρόλα ή ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε μέτρια θερμοκρασία.
  3. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά κυβάκια (μπρινουάζ) και μόλις ζεσταθεί το λάδι, τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε για μερικά λεπτά μέχρι οι μελιτζάνες να μαγειρευτούν ελαφρώς.
  4. Με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας βγάζουμε τις μελιτζάνες από την κατσαρόλα και τις αφήνουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν το περιττό λάδι.
  5. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μαζί με τη ζάχαρη. Μόλις τα κρεμμύδια μαλακώσουν, προσθέτουμε το σκόρδο, την τριμμένη ντομάτα, το φύλλο δάφνης και αλατοπιπερώνουμε.
  6. Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 15 λεπτά. Έπειτα, ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα και τις μελιτζάνες και μαγειρεύουμε για ακόμα 10 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε, περιχύνοντας τη σάλτσα πάνω από τα ζυμαρικά και γαρνίροντας με τον φρέσκο βασιλικό.
  • Βασικό υλικό Ζυμαρικά
  • Κουζίνα μεσογειακή κουζίνα
  • Ειδική περίπτωση Vegetarian - Vegan
  • Χρόνος 30'
  • Δυσκολία Εύκολο
  • Εποχή Καλοκαίρι
  • Κόστος
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5