ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μεσογειακό σπαγγέτι με γαρίδες και αγκινάρες

Η εύκολη μακαρονάδα του καλοκαιριού

chef_giorgos_tsoulis.jpg
Γιώργος Τσούλης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μεσογειακό σπαγγέτι με γαρίδες και αγκινάρες

Τι καλύτερο από τον συνδυασμό ζυμαρικών με θαλασσινών; Για τις καλοκαιρινές μέρες που έρχονται, ο σεφ Γιώργος Τσούλης προτείνει μια μεσογειακή μακαρονάδα που θα σας μείνει αξέχαστη! Αυτή η εύκολη συνταγή με γαρίδες και αγκινάρες έχει έντονο άρωμα Ελλάδας και μια ξεχωριστή νοστιμιά που δεν πρέπει να λείπει από το καλοκαιρινό σας τραπέζι... Φτιάξτε την απόψε!

Υλικά για 4 άτομα:
  • 500 γρ. βρασμένα σπαγγέτι 
  • 200 γρ. λευκά μανιτάρια σε φέτες
  • 120 γρ. αγκινάρες σε λάδι
  • 80 γρ. ροδέλες ελιές
  • 80 γρ. ξαρμυρισμένη κάπαρη 
  • 16 καθαρισμένες γαρίδες 
  • 1 ψητή πιπεριά Φλωρίνης σε άλμη
  • Ελαιόλαδο 

Για τη σάλτσα σκόρδου: 

  • 400 γρ. ζωμό λαχανικών
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο 
  • 2 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.σ. κόρν φλάουερ

Για το σερβίρισμα:

  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • Easy
  • 40
  • Summer
  • 560
  • Κυρίως πιάτο
  • μεσογειακή κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για τη σάλτσα σκόρδου: Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε το σκόρδο με το μπούκοβο για 2 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε το ζωμό.
  2. Μόλις πάρει μια βράση, ρίχνουμε το κόρν φλάουερ, το αλάτι, το πιπέρι και σιγοβράζουμε για 6 με 8 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  3. Σε ένα τηγανάκι σε μέτρια φωτιά, με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τις γαρίδες για 3 με 4 λεπτά, τις αλατοπιπερώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
  4. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τα μανιτάρια, σοτάρουμε για 3 με 4 λεπτά, προσθέτουμε τις πιπεριές, τις ελιές, τις αγκινάρες, την κάπαρη και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε τα μακαρόνια, τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά.
  6. Τα τοποθετούμε σε 4 πιάτα, ρίχνουμε πάνω από τις γαρίδες λίγο άνηθο και σερβίρουμε.

#tsoulotip: Αν θέλουμε προσθέτουμε ντοματίνια ή λιαστή ντομάτα.


Βρείτε περισσότερα στη σελίδα του Γιώργου Τσούλη https://www.giorgostsoulis.com/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ